Loading... Please wait...

"Szolgáljatok az Úrnak örömmel!" Cigánypasztorációs kézikönyv by Bángi-Magyar Anna / Boldog Ceferino Intézet / Paperback

$29.99
SKU:
9786150063874
Weight:
16.00 Ounces
Quantity:

Product Description

"Szolgáljatok az Úrnak örömmel!" Cigánypasztorációs kézikönyv by Bángi-Magyar Anna / Boldog Ceferino Intézet /

Paperback 2019

ISBN: 9786150063874  /  978-6150063874

ISBN-10: 6150063879

PAGES: 191

PUBLISHER: Boldog Ceferino Intézet

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description:

Dicsőség az Úrnak! — lépek be a rogyadozó kertkapun. Dicsőség neki! — érkezik nyomban a felelet. Nem ismertem a szegényes ház lakóit, csak tudtam, hogy cigányok élnek ott, s biztos voltam abban, hogy ha megjelenésem meglepő lehet is, a köszöntésemet valami hasonlóval fogadják.

A cigánypasztorációban ismert tapasztalatunk, hogy velük azon nyomban lehet beszélni az Istenről, nem kell előtte udvarias köröket tennünk, mint a nem cigány magyar családok legtöbbjében. Számukra az Isten léte, életükben való közvetlen jelenléte nem kérdés.

Az már persze kérdés, hogy mindez hogyan hat a tetteikre, egyáltalán van-e rá hatással. Akik Krisztus egyházának küldötteiként megyünk hozzájuk, egyik legfontosabb átadandó üzenetünk, hogy ez az irigylésre méltó erős hitvilág, természetes istenfélelem legyen meghatározó a gondolkodásukban és tetteikben. Amikor ez sikerül, ott paradicsomi állapotok születnek, még ha meg is marad jó ideig a szegénység. Az egyház célja nem elsősorban a társadalmi kérdések
megoldása, hanem az Isten országának a hirdetése, amely már itt a földön is megvalósulhat. Számtalan tevékenységünk erre irányul, hogy megtapasztalható legyen az Isten országa már itt, a földi életünkben is.

Ezen munka részleteibe vezet be minket ez a gazdag gyűjtemény, amely egyrészt a jó gyakorlatokról számol be, nem elrejtve azok nehézségeit sem, illetve javaslatokat fogalmaz meg, hogy merre menjünk tovább. Nagyon sokat tett már egyházunk a cigány testvérekért, elegendő csak e könyv tartalomjegyzéket végiglapozni, mégis érezzük, mindez elenyészően kevés ahhoz képest, amire még szükség van. Amikor ilyen könyv készül, az üzenet a jövőnek, hogy készek
vagyunk még többet tenni, egyszersmind meghívás, hogy legyünk minél többen, kik Isten országán ilyen módon is munkálkodunk. Az pedig csak melléktermék, hogy közben emberi és társadalmi problémák oldódnak.

 

Szerző

Tóth István
Dúl Géza
Bari József
Székely János
Márkus András
Gyurka Zsolt
Kocska Ágnes
 
Kósa Anita
 
 
Szerkesztő
Bángi-Magyar Attila
 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the "Szolgáljatok az Úrnak örömmel!" Cigánypasztorációs kézikönyv by Bángi-Magyar Anna / Boldog Ceferino Intézet / Paperback to your wish list.