Loading... Please wait...

Szándi, ki a te istened? - BABOS SÁNDOR MISSZIÓJA KÍNÁBAN by MIKLYA LUZSÁNYI MÓNIKA / Miklya Mónika Luzsányi, based on original documents, tells the story of a manchurian man and his Hungarian patron.

$9.99
SKU:
9789632881256
Weight:
10.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Szándi, ki a te istened? - BABOS SÁNDOR MISSZIÓJA KÍNÁBAN by MIKLYA LUZSÁNYI MÓNIKA / Miklya Mónika Luzsányi, based on original documents, tells the story of a manchurian man and his Hungarian patron

 

PAPERBACK: 2013

ISBN: 9789632881256 / 978-9632881256

ISBN-10: 9632881257

PAGES 144

PUBLISHER: HARMAT

 

About the Author:

Mónika Miklya Luzsányi is a Hungarian author, and mother to 5 children and grandmother to one grandson.
 

Hungarian Summary:

A helyszín a második világháborúba sodródó Mandzsúria, a mai Kína északkeleti területe. A félárva Hszüt nevelőapja kiteszi a házból. Az átfagyott gyerekre Babos Sándor – kínai nevén Szándi –, erdélyi misszionárius talál rá, és otthonába fogadja.

„A fiú várta a hátára záporozó ütéseket, hiszen Jün úr megverte, ha reggel nem lobogott a tűz a konyhában. De a misszionárius keze nem mozdult, és ez, ha lehet, még jobban megrémítette Hszüt. – Ne küldj el magadtól, bá! Ígérem, jó szolgád leszek! – Nem küldelek el – emelte fel a földről Babos Sándor –, de nem kell, hogy a szolgám légy. Feküdj vissza az ágyba! Beteg vagy, pihenésre van szükséged, nem arra, hogy itt a konyhában mezítláb szaladgálj. Hszü nem értette pontosan, mit is akar ez az európai…”

Miklya Luzsányi Mónika eredeti dokumentumok alapján meséli el a jobb sorsra érdemes mandzsu fiú és magyar pártfogója történetét.

 

English Summary:

An orphan child is expelled from his home in Manchuria northeastern China today. Sándor Babos (in Chinese, Szándi), finds the half frozen kid, and the Transylvanian missionary takes him home. Miklya Mónika Luzsányi, based on original documents, tells the story of a manchurian man and his Hungarian patron.

 

miklya-luzsanyi-monika-szandi-ki-a-te-istened-300x448.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Szándi, ki a te istened? - BABOS SÁNDOR MISSZIÓJA KÍNÁBAN by MIKLYA LUZSÁNYI MÓNIKA / Miklya Mónika Luzsányi, based on original documents, tells the story of a manchurian man and his Hungarian patron. to your wish list.