Loading... Please wait...

Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? Kaláka zenéskönyv / Hungarian Book with Christmas Songs and stories by Kalaka Singing Group

$25.99
SKU:
9631154574
Weight:
12.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? Kaláka zenéskönyv / Hungarian Book with Christmas Songs and stories by Kalaka Singing Group

 

Katalógus szám: K09156

 

Szerző(k): Becze Gábor, Gryllus Dániel, Huzella Péter, Radványi Balázs

Könyv címe: Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? (Kaláka zenéskönyv)

Műfaj: zene, gyermekdal, vers

Megjegyzés: Gál Éva színes rajzaival

Kiadás éve, kiadó: 1987, Móra Ferenc Könyvkiadó,Budapest

ISBN: 9631154574

Könyv súlya: 130g

Könyv méretei: 11x 16,5cm

Könyv vastagsága: 1,4cm

A kötés típusa: keménykötésű

Könyv állapota: nagyon jó

 

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

A Kaláka együttes karácsonyi lemeze kicsi könyvecskével és az akkor szokásos, gyerekek számára is kezelhető kazettával több mint húsz éve jelent meg a Móra Kiadó gondozásában. Azóta járunk mi is adventkor „házról-házra”, templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról színházra ezekkel a dalokkal, melyek magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok. Minden évben néhány napot határainkon túli magyarlakta vidéken töltünk, így az eddigi kb. ötszáz karácsonyi koncert harmada Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt. Koncertezünk adventkor Bécsben, Bukarestben, Szarajevóban és Zágrábban is ezzel az összeállítással.

Az a régi könyvecske már csak néhány könyvespolcon bújik meg és kerül elő talán karácsony táján. Örömmel köszöntjük az újat, a szép új rajzokat, bizonyára sokaknak szerez örömet ez az új kötet és reméljük régi dalaink is frissen csengenek új kis olvasóink számára.

Gryllus Dániel

img-5572.jpg

 

 img-5576.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? Kaláka zenéskönyv / Hungarian Book with Christmas Songs and stories by Kalaka Singing Group to your wish list.