Loading... Please wait...

Syrius Legacy ‎– Devil's Masquerade Reloaded / Az Ördög álarcosbálja Újratöltve / Tom-Tom Records ‎Audio CD 2015 / TTCD 236

$24.99
SKU:
5999524962558
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Syrius Legacy ‎– Devils Masquerade Reloaded / Az Ördög álarcosbálja Újratöltve / Tom-Tom Records ‎Audio CD 2015 / TTCD236

UPC 5999524962558

 

Product Details: 

Label: Tom-Tom Records ‎– TTCD 236
Format: CD, Album
Country: Hungary
Released: 17 Oct 2015
Genre: Jazz, Rock
 
 
Description:

Van-e olyan zenerajongó hazánkban, aki ne hallott volna a Syrius együttesről?
Baronits Zsolt szaxofonos 1962-ben alapította, de tagcserék után, 1970-ben állt össze az a csapat, melyre tán a legtöbben emlékeznek. Baronits mellett Ráduly Mihály szaxofonozott, Pataki László orgonázott, Orszáczky Miklós „Jackie” basszusgitározott és énekelt, valamint Veszelinov András dobolt.
Charles Fisher erdélyi magyar származású producer segítségével jelent meg első lemezük Ausztráliában („Devil’s Masquarade - Az Ördög álarcosbálja”), ezután egy év múlva itthon is üzletekbe került a korong. Tudni kell, hogy akkoriban nem kis dolog volt egy keleti- blokkhoz tartozó országból kiutazni a „romlott”, imperialista nyugatra, majd ott felvételt készíteni, ráadásul angol nyelven énekelve.

Örvendetes, hogy az „illetékes elvtársak” engedélyezték a hazai kiadást. Fiatalabbak kedvéért: vót itt egy „kommenista” rendszer, mely nem igazán kultiválta az USA-ból származó műfajok előadását, inkább csak tűrte. Ez volt a „T-T-T” időszaka, azaz: tilt, tűr, támogat. A jazz és hasonló fajsúlyos vonulatok, erősen a „tűr” kategóriába tartoztak.
A Syrius hatalmas sikert aratott, imádta a Közönség. Egészen új, friss szelet hozott a magyar könnyűzene tájaira, és az igényes muzsikára kiéhezett emberek „falták” rendesen Rádulyék „menüjét”.
Jöttek-mentek a tagok 1977-ig; ebben az esztendőben oszlott fel végleg a banda.
Egészen 2015 októberéig kellett várni, hogy ismét hallhassunk a Syrius-ról. Igaz, 2001-ben újra adott egy koncertet a „big team” a Margitszigeten –sajnos az időközben elhunyt Baronits Zsolt nélkül-, de ezt követően a rajongóknak a régi anyagok újra és újra hallgatása maradt.
Itt lépett be a történetbe Maloschik Róbert, aki 2014-ben elhatározta, hogy öt fiatal jazzista részvételével létrehozza a Syrius Legacy-t. A cél nem volt kevesebb, mint a legendás zenekar dalainak feldolgozása, naprakésszé varázsolása, mindeközben megtartva a Syrius eredeti hangvételét, „ars poetica”-ját. Így hát biztos kézzel és füllel fogott hozzá a csapat verbuválásához.

Megfelelő inspiráció volt a srácok számára a Syrius zenéje iránti rajongás, Ráduly Mihály tisztelete, és Maloschik Róbert bíztatása.
A kemény munka édes gyümölcse az „Az Ördög álarcosbálja – Újratöltve”. Hét egykori Syrius slágert dolgozott fel a Legacy.
A címadó dal mindjárt az első a sorban. A kezdő ütemek hangszerelése az eredetit idézi fel, bizonyára szép emlékeket ébresztve a régi „fan”-ekben, hogy aztán a modernebb, „maibb” hangzás vegye át a szerepet. Gyakorlatilag az összes dalra igaz ez. Ákosék kiválóan egyensúlyoztak az értékek megtartása, és az új elemek beépítése nevű vékony kötélen.
Az „A kiáltás méhében” című dal elé egy szabad bevezetést produkáltak, amely bizony bármelyik free jazz fesztiválon nagydíjat érdemelne!
Az utolsó darabban („Concerto háromhúros hegedűre és öt korsó sörre”) feltűnik a 2007-ben az USA-ból hazatért zseniális Ráduly Mihály! Nagy örömünkre a 70-es évek után, újra előkapta háromhúros hegedűjét (igaz a régi felvételen Orszáczky Jackie játszotta a hegedűszólamot, és Misi most ragaszkodott saját négyhúrosához…), és a fiatal muzsikosokkal karöltve adta elő a kompozíciót. Felemelő érzés és szép gesztus Misi bácsi részéről, hogy aktívan közreműködött a lemezen!
A Syrius Legacy tagjai szinte „mission impossible” szintű ügybe kezdtek, azonban mindenkire rácáfoltak, akiknek voltak kétségei Velük kapcsolatban. Alázatosan, szenzitíven, jó értelemben vett profizmussal teljesítették a küldetést!

Régi és új rajongóknak egyaránt nyugodt szívvel ajánljuk a CD-t, nem fognak csalódni; sőt! (Gáspár Károly)

 
 
Tracklist:
1. Az Ördög álarcosbálja
2. Hitvány ember
3. Voltam már azelőtt ilyen lent
4. Pszichománia
5. Egy becsületes ember észrevételei
6. Szabad bevezetés az „A kiáltás méhében”-hez
7. A kiáltás méhében
8. Concerto háromhúros hegedűre és öt korsó sörre 
 
 
Közreműködtek:
Vidákovich Izsák – tenorszaxofon, fuvola
Ludányi Tamás – alt- és szopránszaxofon, EWI
Tempfli Erik – zongora, Hammond orgona, szintetizátor
Fonay Tibor – basszusgitár
Benkó Ákos – dob, ének, ütőhangszerek
Ráduly Mihály – hegedű (8)
 
 
 

Tracklist:

1 Devil's Masquerade
Lyrics By – Charlie Fisher, Music By – Pataki László
 
2 Crooked Man
Lyrics By – Charlie Fisher, Music By – Pataki László
 
3 I've Been This Down Before
Lyrics By – Charlie Fisher, Music By – Pataki László
 
4 Psychomania
Lyrics By – Charlie Fisher, Music By – Orszáczky Miklós
 
5 Observations Of An Honest Man
Lyrics By – Charlie Fisher, Music By – Orszáczky Miklós
 
6 Szabad bevezetés az "A kiáltás méhében"-hez
Music By – Syrius Legacy
 
7 In The Womb Of A Shout
Lyrics By – Charlie Fisher, Music By – Ráduly Mihály
 
8    
Concerto For A Three-stringed Violin And Five Mugs Of Beer
Music By – Orszáczky Miklós, Pataki László, Violin – Mihály Ráduly
 

 

 More Details:

 • Alto Saxophone, Soprano Saxophone – Ludányi Tamás
 • Arranged By – Syrius Legacy
 • Bass Guitar – Fonay Tibor
 • Drums, Vocals, Percussion – Benkó Ákos
 • Engineer – Nyíri Sándor, Paczári Károly
 • Graphics, Photography By – Barcsik Géza
 • Mixed By, Mastered By – Dorozsmai Péter
 • Piano, Keyboards – Tempfli Erik
 • Producer – Maloschik Róbert
 • Tenor Saxophone, Flute – Vidákovich Izsák

 

syrius-legacy-devil-s-masquerade-reloaded-az-ordog-alarcosbalja-ujartoltve-tom-tom-records-audio-cd-2015-ttcd-236-1-.jpg

 

syrius-legacy-devil-s-masquerade-reloaded-az-ordog-alarcosbalja-ujartoltve-tom-tom-records-audio-cd-2015-ttcd-236-2-.jpg

Product Videos

Syrius Legacy - 1. Devil's Masquerade 07:03

 • Syrius Legacy ...

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Syrius Legacy ‎– Devil's Masquerade Reloaded / Az Ördög álarcosbálja Újratöltve / Tom-Tom Records ‎Audio CD 2015 / TTCD 236 to your wish list.