Loading... Please wait...

Serbian Orthodox Psalms Psaltir from Belgrade Saint Seva Church with Special Pictures

$29.99
SKU:
9788685383199.
Weight:
10.00 Ounces

Out of Stock

Product Description

Serbian Orthodox Psalms Psaltir from Belgrade Saint Seva Church with Special Pictures / Contains Additional Works and Notes from Historical Saints / Great for Serb Orthodox Believers

 

Product Details

  • Hardcover: 238 pages
  • Publisher: Orthodox Church (2012)
  • Language: Serbian

Psaltir sa 9 Biblijskih Pesama / Prevod crkvenog Grčkog i Slovenskog Psaltira + Episkop Atanasije umir. Hercegovački (2. dorađivano izdanje)

Detalji

Tvrd povez

Br. strana: 238

ISBN 978-86-85383-19-9 / 9788685383199

COBISS.SR-ID 193600524

Izdaju: Manastiri Hilandar, Gračanica, Cetinjski, Tvrdoš Bratstvo Sv. Simeona Mirotočivog

Štampa: Interklima grafika

Tiraž: 1.000

Serbian summary

Psaltir je jedinstvena knjiga svoje vrste, i to ne samo među biblijskim knjigama nego i u svoj religioznoj književnosti sveta. To je molitvenik svoje vrste, poezija svoje vrste, muzička ritmika svoje vrste, opštenje s Bogom svoje vrste. No glavno je opštenje s Bogom skroz i skroz, s Bogom ličnim i svemoćnim, koji sve vidi, sve čuje, i u svemu dejstvuje, opredeljujući sudbe ljudi i naroda dalekovidnim planovima, koji se svi sustižu i završuju u Hristu.

Sveti Oci istočne i zapadne crkve, veoma su cenili Psaltir, i zapovedili da se isti čita i javno i privatno. Ovako piše sv. Vasilije Veliki: "Psalmi su tišina duše, darovatelji mira, uspokojitelji smutnih i burnih pomisli; oni umekšavaju razdraženje duše i umeravaju neuzdržljivost... Iz Psalama poznaješ veličinu hrabrosti, strogost pravde, krasotu celomudrenosti, savršenstvo razumnosti, uzor pokajanja i svakog dobra koje god pomisliš".

Dejstvo Psaltira je sasvim neposredno. Nema čoveka, koji čitajući Psalme ne oseti da se to govori baš o njemu lično, rešavaju zagonetke njegovog života, objavljuju njegove tajne i strahovanja, trzaji, mučenja i nadanja. Niti ima druge knjige u svetu, koja je svojom iskrenošću i otvorenošću veći utuk svakom licemerstvu i farisejstvu.

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Serbian Orthodox Psalms Psaltir from Belgrade Saint Seva Church with Special Pictures to your wish list.