Loading... Please wait...

Rumcájsz - Václav Čtvrtek / Radek Pilař / Fordította Balázs Andrea / 2. Kiadás - 2th Edition / Leporello - Színes lapozó / Original CZECH tale Translated to HUNGARIAN LANGUAGE/ Colorful BOOK FOR CHILDREN

$12.99
SKU:
9789631188226
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Rumcájsz - Václav Ctvrtek / Radek Pilar / Fordította Balázs Andrea / 2. Kiadás - 2th Edition / Leporello 

COLORFUL HUNGARIAN LANGUAGE BOOK FOR CHILDREN 

 

Eredeti Cím: Rumcajs

Szerző: Václav Čtvrtek

Fordította: Balázs Andrea

Kiadó: MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT

Nyelv: Magyar / Hungarian Language

Illusztrálta: Radek Pilař

Méret210 mm x 160 mm x 20 mm

Oldal: 12

Kötés: keménytáblás / Leporello

ISBN: 9789631188226 / 978-9631188226

ISBN-10: 9631188221

 

A televízió képernyőjéről is jól ismert cseh mesehős, Rumcájsz tisztességes életre vágyik, de ezt csak az emberektől távol, egy erdei zsiványtanyán találja meg, ahol boldogan éldegélnek feleségével, Mankával. Václav Čtvrtek népszerű meséi Rumcájsz zsiványos csínytevéseiről szólnak, amelyek igazságot szolgáltatnak Jičinben, és rendet teremtenek a fölfordult világban. Rumcájsz történeteit Radek Pilař közkedvelt rajzai illusztrálják.

A cseh szerzőpáros ismert meséinek hősei: Rumcájsz, Manka és Csibészke kalandjai elevendenek meg a színes leporellón.
Václav Čtvrtek és Radek Pilař cseh szerzőpáros ismert meséinek hőseit; Rumcájszot, Mankát és Csibészkét most kis képeskönyvben láthatja viszont az olvasó, melyben a jičini zsivány kalandjait színes rajzok elevenítik föl. 

 

Rumcájsz kalandjai (eredeti cím: O loupežníku Rumcajsovi) 1967-től 1974-ig vetített csehszlovák televíziós rajzfilmsorozat, amely Václav Čtvrtek mesekönyve alapján készült. A rajzfilmsorozat Jičínben és környékén játszódik.

Rumcájsz cipészmesterként dolgozott egy cseh kisvárosban, Jičínben. Egy napon a település polgármestere összeveszett a suszterrel, és kikergette a városból. Ezután Rumcájsz a város közelében, a Řáholec erdő közepében élt a feleségével, Mankával és a kisfiával, Csibészkével; Szélvész, a szarvas társaságában. A főhős a tisztességes életre vágyott, de ezt csak az emberektől távol, egy erdei zsiványtanyán találta meg. A rablóvá vált kisember gyakran került összeütközésbe a nagy hatalmú jičíni gróffal és feleségével. Rumcájsz azonban agyafúrt módon, zsiványos csínytevéseivel mindig túljárt a korlátolt főnemesek eszén. Banditaként a szegényeket védte, pozitív hősként harcolt a földesurak zsarnoksága ellen.

 img-2503.jpg

img-2504.jpg

img-2509.jpg

img-2510.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Rumcájsz - Václav Čtvrtek / Radek Pilař / Fordította Balázs Andrea / 2. Kiadás - 2th Edition / Leporello - Színes lapozó / Original CZECH tale Translated to HUNGARIAN LANGUAGE/ Colorful BOOK FOR CHILDREN to your wish list.