Loading... Please wait...

Pesti Mese 1937 / Hungarian Film - Region 2 DVD / Regi Magyar Filmek 25. DVD / Főszerepben: Kabos Gyula, Páger Antal, Turay Ida

$12.99
SKU:
5999882685243
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Pesti Mese 1937 / Hungarian Film - Region 2 DVD / Regi Magyar Filmek 25. DVD 
Főszerepben: Kabos Gyula, Páger Antal, Turay Ida
UPC 5999882685243
Made in Hungary
Audio: Hungarian
Playtime: 77 minutes

 

 
A Pesti mese 1937-ben bemutatott fekete-fehér, romantikus magyar vígjáték, Páger Antal, Turay Ida és Kabos Gyula főszereplésével.
Tales Of Budapest (Hungarian: Pesti mese) is a 1937 Hungarian comedy film directed by Béla Gaál.
 
Actors: Ida Turay, Antal Pager, Gyula Kabos
Director: Bela Gaal
Format: PAL, Import
Language: Hungarian
Region: Region 2 
 

Klári Pesten dolgozik egy kalapszalonban (ami éppen a csőd szélén áll a tulajdonos testvérének pazarló költekezései miatt), de munkatársai közül egyedül Kubik úr, aki amolyan mindenes az üzletben, viselkedik vele kedvesen; a többi kalaposlány lenézi és ugráltatja.

Azonban egy szép napon gazdag amerikai nagybátyja meghal és ő örökli minden vagyonát (3 millió pengőt). Balszerencséjére a levél, amiben tudatják vele nagybátyja halálhírét, angolul íródott. Mivel ő nem tudja elolvasni, elviszi Feri úrhoz, a tulajdonos testvéréhez, hogy olvassa el. Feri nagyon meglepődik a híren, és nem mondja el Klárinak a jó hírt. Ehelyett nővérével, az üzlet tulajdonosával ravasz tervet eszelnek ki.

Eszerint Ferinek és Klárinak össze kellene házasodnia. Így Klári hozományának hála az üzlet megmenekülne az anyagi összeomlástól. A terv viszont útjában áll két ember boldogságának: Feri barátnőjének, és Kubik úrnak, aki szerelmes a copfosba, azaz Kláriba.

A tulajdonos testvérpár ezzel nem törődve véghez akarják vinni a tervet és ezért először előléptetik Klárit és ötszörösére felemelik a fizetését, új ruhákat vesznek neki és elviszik vacsorázni, majd pedig a végén Feri megkéri a kezét.

A terv csak azért nem valósul meg, mert Klári a banktól (amelyik bank a kalapszalon elárverezését intézi, és amelynek igazgatója Vadász Lehel, aki udvarol Annie-nak, a kalapszalon tulajdonosának) értesül az örökségéről, és ekkor hirtelen mindent megért. Hallani sem akar többé házasságról, és felbontja jegyességét Ferivel. Hazamegy és a dühöngő sváb háziurat lecsendesítve megveszi a házat, ahol korábban albérletben lakott. Ezzel megmenti a többi albérlőt is attól, hogy az utcára kerüljenek.

Eljön az árverés napja, de a bankigazgató elrontja a rivális kalapszalonok mulatságát, hogy olcsón hozzájussanak az üzlethez: Klári megbízása alapján pénzt ad Kubik úrnak, hogy ő mint stróman vegye meg az üzletet. Ő ennek eleget is tesz, és mint új tulajdonos veszi el feleségül Klárit, a copfost.

A cselekmény mellékága, hogy Kubik, Vadász Lehel és több más, felnőtt férfi szeretné megszerezni az érettségit, ezért visszaülnek az iskolapadba. A történet elején Klári segít Kubiknak a felkészülésben fizikából és latinból.

 

Rendező Gaál Béla
Producer Daróczy József
Hajdú Eta
Forgatókönyvíró Vadnay László
Főszerepben Kabos Gyula
Páger Antal
Turay Ida
Zene Ábrahám Pál
Operatőr Eiben István
Hangmérnök Lohr Ferenc
Díszlettervező Vincze Márton
Gyártásvezető Falus István
Gyártás
Gyártó Darcozy-Hadju
Hajdu Film
Hunnia Filmstúdió
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Játékidő 77 perc
Képarány 1,37:1

 

img-6970.jpg

img-6971.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Pesti Mese 1937 / Hungarian Film - Region 2 DVD / Regi Magyar Filmek 25. DVD / Főszerepben: Kabos Gyula, Páger Antal, Turay Ida to your wish list.