Loading... Please wait...

Népi kézimunkák by Lengyel Györgyi / Hungarian folk needlework patterns / Illustrations by Antalné Szathmáry Ilona, Kotilla Ilona, Molnár Józsefné / Photos by Milos József / Hardcover / Kossuth Könyvkiadó 1978

$29.99
SKU:
9630910898
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Népi kézimunkák by Lengyel Györgyi / Hungarian folk needlework patterns / Illustrations by Antalné Szathmáry Ilona, Kotilla Ilona, Molnár Józsefné / Photos by Milos József / Hardcover / Kossuth Könyvkiadó 1978

Hardcover  1978

ISBN-10: 9630910898

PAGES: 196

LANGUAGE: Hungarian

PUBLISHER: Kossuth Könyvkiadó 

 

!!! Condition of this book is USED LIKE NEW !!!

 

 

Hungarian Summary:

Köztudott, ​hogy a népi hagyományok őrzésének nemcsak nálunk, hanem világszerte mélyebb értelme van. Minden népnek megvan a maga hagyománykincse, és amikor ezt ápoljuk, az élet sokszínűségét védjük.


Könyvünk bevezet a népi hímzés kimeríthetetlen gazdagságába, ismerteti eredetét, társadalmi szerepét, a tájegység sajátosságait, a változatos motívum- és színvilágot.  A szerző a képzőművész érzékenységével és a tudományos kutató alaposságábal válogatta össze hímzéskincsünk legszebb régi és a hagyományt méltóképpen továbbfejlesztő újabb darabjait. A művészi ízlés, a látáskultúra fejlesztésének szolgálatában foglalkozik a ritmus, az arány, a szimmetria, a kompozíció kérdésével, a díszítőelemek elhelyezésével, a színek érzelmi hatásával. A kézimunkázást művészi jellegű alkotótevékenységnek tekinti, amelynek célja otthon, a környezet korszerű, igényes megszépítése. Tanácsokat ad a kézimunkák esztétikus elkészítéséhez.  A könyv szinte teljes egészében kivitelezett, kész darabokra épül. Több mint 150 kézimunka fotóját és leolvasható mintarajzát mutatja be; közli a minták leírását, elvégezve esztéteikai elemzésüket.  A technikai ábrá a különböző öltések kivitelezését szemléltetik. A szerkezeti rendet elsődlegesen nem a téjegységi csoportosítás, hanem a gyakorlati és művészi szempont határozza meg. A hímzések kivitelezésében vannak könnyebb és nehezebb öltésfajták, egyszínűek és több színben pompázóak. A minták rendjében a könnyebben kivitelezhető technikáktól a bonyolultabbak felé haladunk.  A kézimunkát kedvelők bizonyára most is örömüket lelik a bemutatott régi és új dalabokban, amelyek a leolvasható minták és az elemzések segítségébel művészi igényű, szép munkák elkészítésére serkentenek. 

 

n-pi-k-zimunk-k-by-lengyel-gy-rgyi-hungarian-folk-needlework-patterns-1.jpg

n-pi-k-zimunk-k-by-lengyel-gy-rgyi-hungarian-folk-needlework-patterns-7.jpg

n-pi-k-zimunk-k-by-lengyel-gy-rgyi-hungarian-folk-needlework-patterns-13.jpg

n-pi-k-zimunk-k-by-lengyel-gy-rgyi-hungarian-folk-needlework-patterns-19.jpg

n-pi-k-zimunk-k-by-lengyel-gy-rgyi-hungarian-folk-needlework-patterns-23.jpg

 

 

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Népi kézimunkák by Lengyel Györgyi / Hungarian folk needlework patterns / Illustrations by Antalné Szathmáry Ilona, Kotilla Ilona, Molnár Józsefné / Photos by Milos József / Hardcover / Kossuth Könyvkiadó 1978 to your wish list.