null

Mirr Murr a Kandúr 3. évad 1974 (DVD) / Műfaj: bábjáték, mese / Író: Csukás István / Rendező: Foky Ottó / Narrátor: Halász Judit / Zeneszerző: Pethő Zsolt / Magyarország

No reviews yet Write a Review
$12.99
SKU:
5998329508442
UPC:
5998329508442
Weight:
5.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Mirr Murr a Kandúr 3. évad 1974 (DVD) / Műfaj: bábjáték, mese / Író: Csukás István / Rendező: Foky Ottó / Narrátor: Halász Judit / Zeneszerző: Pethő Zsolt / Magyarország

UPC 5998329508442

Hungarian Only Options

Playtime 95 minutes

A Mirr-Murr, a kandúr vagy Mirr-Murr kandúr kalandjai magyar televíziós bábfilmsorozat, amelyet a Pannónia Filmstúdió készített 1972 és 1975 között. A forgatókönyvet Csukás István írta, a bábfilmsorozatot Foky Ottó rendezte, a zenéjét Pethő Zsolt szerezte. Magyarországon az M1, az M2 és a Duna vetítette le.

Szereplők

  • Kiscsacsi
  • Mirr-Murr – szürke színű, fekete hajú, sárga nyakkendős macska
  • Oriza Triznyák – barna színű, fehér hajú, zöld nyakkendős, torkos macska
  • Téglagyári Megálló – kutya
  • Pintyőke

Csukás István mesehőseit, Mirr-Murrt és Oriza Triznyákot, a két kíváncsi kóbor macskát követhetjük kalandos útjaikon. A bábfilm története azzal kezdődik, hogy a Kiscsacsi (akinek a könyv eredeti története szerint Samu a neve) megismerkedik a szekrénnyel, az ággyal, a székkel, a csillárral és persze Mirr-Murral. Együtt léghajóznak, tengeri csatát játszanak, olvasnak könyvet, vagy éppen barátságot kötnek Paprikajancsival, Bóbicével és Csinnadrattával, az ólomkatonával, akikkel felfedezik a baromfiudvart. Mirr-murr véletlenül elhagyta a többieket és Slukk Ödön kabátzsebébe kerül. Sikerül kijutnia, majd megbarátkozik Oriza Triznyákkal. A két kóbor macska különböző próbákat áll ki, segítenek Ploma Pálnak vagy bekerülnek Pintyőke Cirkusz Világszám nevű társulatába. A további történetek a sorozatból és könyvekből derülnek ki.

 

Csukás István újabb közkedvelt figurája Mirr-Murr, a magyar meseirodalom klasszikus szereplője, a gyerekek és a gyermeki lelkületű felnőttek kedvence. Kalandjaira "Oriza Triznyákkal" talán mindenki emlékszik. Hiszen együtt fedezik fel a léghajót, a gombszeműt és Bóbicét, valamint együtt lesznek gólkirályok és útitársak egy ládában. Megannyi felejthetetlen történet, amely felhőtlen szórakozást ígér.

Részek:
1. Macska-egér szerenád
2. Jelmezbál
3. Április bolondja
4. A többszörös világbajnok
5. Nagytakarítás
6. Csináljunk hóembert
7. Tánc és illem iskola
8. Játszunk együtt
9. Sün Sámuel bekopog
10. Az űr-macska
11. Sakk-matt
12. Húsvéti locsolás
13. Csoportkép

Hangsáv:  Dolby Stereo 2.0 magyar
Képformátum(ok):  4:3 (1,33:1)
Stúdió:  MTV mesetár
Extrák:

Interaktív menü
Közvetlen jelenetválasztás

 

A sorozatból négy széria készült, az első 1972-ben, a második 1973-ban, a harmadik 1974-ben, a negyedik 1975-ben, összesen 52 epizóddal.

Készítette a Magyar Televízió megbízásából a Pannónia Filmstúdió

img-7599.jpg

img-7600.jpg

Product Reviews

No reviews yet Write a Review