Loading... Please wait...

Magyarország története 1. DVD History of Hungary 1. / Directed by Varga Zs. Csaba, M. Nagy Richárd Episodes 1-3. / Úton a haza felé, Honfoglalás, Államalapítás / Historical documentary / Történelmi dokumentumfilm / Magyar televízió Zrt.

$19.99
SKU:
5999884697077
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Magyarország története 1. DVD History of Hungary 1. / Directed by Varga Zs. Csaba, M. Nagy Richárd Episodes 1-3. / Úton a haza felé, Honfoglalás, Államalapítás / Historical documentary / Történelmi dokumentumfilm / Magyar televízió Zrt.

Narrátor / Narrated by: Nagy György

UPC 5999884697077  /  HK1012

REGION 2 PAL DVD

MADE IN HUNGARY

AUDIO: Hungarian 2.0

 

Total Runtime: 75 minutes

 

Narrátor / Narrated by: Nagy György

Eleje és vége főcím zene: Republic

 

Hungarian Summary:

Epizódok:

1. ÚTON A HAZA FELÉ Az elsõ részben az Õshazától a Kárpátokig kísérjük a vándorló magyar népet. Utánajárunk annak, hogy mi köze van Ungvár nevének a Hungária névhez; megtudhatjuk, hogy mire való az istenfa a jurtaépítés közben; hogy miért nem szabad rálépni a küszöbre; hogy milyen madár a turul; mi köze a nemzés-nek a nemzet-hez; és megnézzük, milyen látvány tárult a honfoglalók szeme elé a Vereckei hágóról...

2. HONFOGLALÁS Magyarország története címû sorozat második részében hont foglalunk. Ezúttal is sok ismert legenda után nyomozunk: mi a valóságtartalma az egy marék földért és egy tépés fûért vett országnak? Tényleg a szerét ejteni kifejezésbõl ered Ópusztaszer neve? Hol van az, ami az Óperencián is túl van? Ettek-e õseink nyereg alatt puhított húst? Milyen volt a honfoglalók instant levese? Miért reszketett egész Európa a kalandozó magyarok íjától? Mi az igazság Lehel és az õ kürtje körül? Egyáltalán: hogyan, milyen épületekben éltek, milyen ruhákat viseltek a honfoglaló õseink?

3. ÁLLAMALAPÍTÁS A sorozat harmadik részében felkeressük István király - Vajk - születésének a helyszínét; Gizella királyné passaui sírját, az István és Koppány közötti harc feltételezett helyszínét és utánajárunk a koronázási ékszerek eredetének. Ezúttal is érdekességeknek, titkoknak, legendáknak eredünk a nyomába: tudták azt, hogy a szóvégi "d" betû a középkorban kicsinyítõ képzõ volt, vagyis Árpád neve árpácskát, Várad kicsi várat jelentett?

 

 

magyarorsz-g-t-rt-nete-1.-dvd-history-of-hungary-1.-episodes-1-3.-1.jpg

magyarorsz-g-t-rt-nete-1.-dvd-history-of-hungary-1.-episodes-1-3.-2.jpg

magyarorsz-g-t-rt-nete-1.-dvd-history-of-hungary-1.-episodes-1-3.-3.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Magyarország története 1. DVD History of Hungary 1. / Directed by Varga Zs. Csaba, M. Nagy Richárd Episodes 1-3. / Úton a haza felé, Honfoglalás, Államalapítás / Historical documentary / Történelmi dokumentumfilm / Magyar televízió Zrt. to your wish list.