Loading... Please wait...

Kormorán DVD 30 év 30 dalban / Körcsarnok - 2006 december 23 / Jubileumi koncert / MMM records / Hungarian band anniversary DVD

$35.99
SKU:
5998272707671
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Kormorán DVD 30 év 30 dalban / Körcsarnok - 2006 december 23 / Jubileumi koncert / MMM records / Hungarian band anniversary DVD

UPC 5998272707671

REGION 2 PAL DVD  

MADE IN EU

AUDIO: Hungarian 5.1, Hungarian 2.0

Runtime: 155 minutes

 

Hungarian Summary:

Van-e korunk zenei palettáján hungaricum? Ha igen, a 2006-ban 30 esztendős Kormorán együttes annak tekinthető.

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átvehették a „Magyar Örökség” díjat, amely kinyilvánítja, hogy a zenekar dalai a magyar kulturális örökség részét képezik. Más megfogalmazás szerint a Kormorán megkapta az úgynevezett „Magyar Szellemi Lovagrendet”.

A formációt Koltay Gergely alapította 1976-ban. A magyarországi zenei életben elsőként ötvözte programszerűen a népzenei elemeket a nemzetközi rock muzsika stílusjegyeivel. A zenekar dalaiban hallhatóak tradicionális népi hangszerek: a töröksíp, a hegedû, a tekerőlant, a citera, a furulya, a duda és a tárogató, amelyek együtt szólalnak meg a rock instrumentumokkal.

A Kormorán az elmúlt három évtizedben eljutott szinte minden európai országba, koncertezett a tengerentúlon, több zenealbumot jelentetett meg külföldön. Az együttes koncertprogramjain kívül egy sor albumot készített pop énekeseknek, blues és rock sztároknak, valamint színészeknek. Megannyi színpadi mű, opera, valamint filmzene bizonyítja a zenekar sokszínűségét s alkotóerejét (Julianus, Honfoglalás, Sacra Corona, Trianon, A Költő visszatér, Elektra mindörökké, Zúgjatok harangok, A Megfeszített, A Napba öltözött leány).

A Kormorán első fénykora a ’80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul.

Öt évvel ezelőtt, 25 éves jubileumi koncertjük alkalmával megkapták „A Magyar Szabadság” díjat, két évre rá pedig Koltay Gergely munkásságáért átvehette a Mádl Ferenc köztársasági elnök által adományozott „Magyar Köztársasági Aranykeresztet”.

A Kormorán tagjai az elmúlt években olyan modern, különleges muzsikát írnak, amely továbbra is a Kárpát-medence és helyenként a Balkán archaikus népzenéiből táplálkozik, s ami nagyon fontos: töretlenül népszerűek, rendre koncerteznek nemcsak Magyarországon, hanem a székelyföldi Csíksomlyótól a szlovéniai Muravidéken át a szlovákiai, felvidéki Somorjáig. Ráadásul már vannak követőik a rock szakmában, ami bizonyság arra, hogy a kilenctagú csapat a magyarság sorsát bemutató dalszövegeivel szintén utat mutat az ifjabb generációnak: lehet igényes, megtartó erőt jelentő nemzeti rockzenét is játszani.

A zenekar tagjai az énekes Géczi Erika, egykori kajak világbajnok, Mr. Basary, akit ma már mindenki csak „Rocktorok” néven szólít, a karcos hangú esztergomi Tóth Renáta, Gáspár Álmos hegedűs az erdélyi Kézdivásárhelyről, Zsoldos Tamás, akit a szakma az egyik legjobb basszus-játékosnak tart, Nagy László, aki a dobokból csalogatja elő az ősi ritmusokat, az elektromos gitáron népzenét játszó Szabó Miklós, valamint a két legrégebbi muzsikus: Szűts István billentyűs, aki a harmóniákat felügyeli, és Koltay Gergely, aki a dalszövegeket írja, s a különleges dallamokat töröksípon, fuvolán, furulyán interpretálja.

 

 

Tracklist / Song list:

1 Szarvasvadászat / Deer Hunting  
2 Ifju háramia / Ilju Highwayman  
3 Gyere ki e győngyvirág / Lilly-of-the-Valley  
4 Adjon az Isten / God Grant It  
5 Ha meghalok / If I Die  
6 Magyar rapsződia / Hungarian Rhapsody  
7 Szegénylegény / Highwayman  
8 Három határ / Three Borders  
9 Sivatagi vihar / Desert Storm  
10 Húzd a harangot / Toll the Bell  
11 Három harang / Three Bells  
12 Csillagok, csillagok / Stars  
13 Világok világa Magyarország / World of Worlds Hungary  
14 December 5. / December 5  
15 Hol vannak a vitézek / Where Are the Valiant Soldiers  
16 Isten ujja megérintett / Touched by Hand of God  
17 Kedvesem / My Dear  
18 Kalotaszegi hajnali zsoltár / Kalotaszeg Morning Psalm  
19 Kurán Gergő balladája / Ballad of Gergő Kurán  
20 A forrás felé / Approaching the Sourse  
21 Volt apám, volt anyám / I Had Father, I Had Mother  
22 Én Istenem / My God  
23 Szeretnélek egyszer / You I'd Like to  
24 Amikor eljőttel / When You Come  
25 Jőjj be szobámba / Come In My Room  
26 Maradunk / We Stay  
27 Álmodj Álmot Álmodőt / Dream Dream a Dream  
28 Om mani padme hum  
29 Zárővers / Closing Poem  
30 Quo vadis Domine  
31 Kell még egy sző / One More Word Is Need  
Extra features Photo gallery  

 

 

  • BassZsoldos Tamás
  • DrumsNagy László (9)
  • Guitar, Backing VocalsSzabó Miklós
  • Keyboards, Backing VocalsSzűts István
  • Lead Vocals, Backing VocalsMr. Basary, Tóth Renáta
  • Lead Vocals, Backing Vocals, Acoustic GuitarGéczi Erika
  • ViolinGáspár Álmos
  • Woodwind, Flute, Backing VocalsKoltay Gergely

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Kormorán DVD 30 év 30 dalban / Körcsarnok - 2006 december 23 / Jubileumi koncert / MMM records / Hungarian band anniversary DVD to your wish list.