Loading... Please wait...

Kálvinizmus és társadalomelmélet by Kónya István / Calvinism and Social theory / Hungarian language book / Johannes Calvinvs - Anno Aetatis 53 / Akadémiai kiadó 1979 / Hardcover

$29.99
SKU:
9630515962
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Kálvinizmus és társadalomelmélet by Kónya István / Calvinism and Social theory / Hungarian language book / Johannes Calvinvs - Anno Aetatis 53 / Akadémiai kiadó 1979

Hardcover 1979 with dust jacket
ISBN-10: 9630515962
ISBN-13: 9789630515962  /  978-9630515962
Pages: 481
Publisher: Akadémiai kiadó
Language: Hungarian / Magyar

 

Kiadó:  Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:  1979
Kiadás helye:  Budapest
Nyomda:  Petőfi Nyomda
Kötés típusa:  egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:   481 oldal
Nyelv:  magyar
Méret:  Szélesség: 16.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:  0.60kg

 

Hungarian Summary:

Ez a munka — bizonyos mértékig — azoknak a valláselméletiés vallástörténeti kutatásoknak a szintetizálására irányuló kísérlet, amelyeket az 1950-es évek végén kezdtem el.

A szintézis — természetesen — csak abban az értelemben történhetett itt meg, hogy egyetlen kérdéskörről — a kálvinizmus szociális doktrínájának teológiai-elméleti alapjairól — igyekszem elmondani kritikai észrevételeimet. Maga a kutatómunka sok más eredménnyel is járt. Ezek egy része cikkekben, tanulmányokban nyilvánosságra is került, más részük pedig az egyetemi és a pártoktatásban végzett oktató-nevelő munkámban vált hasznosíthatóvá.

De én magam legjobban abban reménykedtem, hogy a kálvinizmus-kutatásban végzett munkám — ha kis mértékben 15 —. de felkeltette
a marxista—leninista közvélemény érdeklődését a protestáns vallások eme jellegzetes — és a mi hazai viszonyaink között igen jelentős — változata, a református vallás iránt. Az utóbbi 400 év magyar történetében ennek a vallási formációnak igen jelentős szerepe volt, hol pozitív, hol negatív értelemben.

Úgy vélem, a magyat marxista—leninista történetírás, főkent az ideológiatörténet helyes, árnyalt feldolgozása, differenciáltabbá válhat azáltal, ha segítségére van a filozófia szférájában végzett részkutatás éppen ilyen — az egész szempontjából periférikus — területek elméleti feltárásában. (Előszó)


k-lvinizmus-s-t-rsadalomelm-let-by-k-nya-istv-n-calvinism-and-social-theory-1.jpg

k-lvinizmus-s-t-rsadalomelm-let-by-k-nya-istv-n-calvinism-and-social-theory-6.jpg

k-lvinizmus-s-t-rsadalomelm-let-by-k-nya-istv-n-calvinism-and-social-theory-9.jpg

k-lvinizmus-s-t-rsadalomelm-let-by-k-nya-istv-n-calvinism-and-social-theory-14.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Kálvinizmus és társadalomelmélet by Kónya István / Calvinism and Social theory / Hungarian language book / Johannes Calvinvs - Anno Aetatis 53 / Akadémiai kiadó 1979 / Hardcover to your wish list.