Loading... Please wait...

Kaláka, Ünnepi szonettkoszorú - József Attila tiszteletére / Gryllus Audio CD 2015 / GCD 159

$12.99
SKU:
5999885934348
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Kaláka, Ünnepi szonettkoszorú - József Attila tiszteletére / Gryllus Audio CD 2015 / GCD 159

UPC 5999885934348

Becze Gábor
Gryllus Dániel
Gryllus Vilmos
Radványi Balázs

Közreműködik:
Bizják Gábor
Ferenczi György
Jankó Miklós

 

 "2015 áprilisában a Költészet Napja alkalmából József Attila dalokat énekeltünk a Ferencvárosi Önkormányzat meghívására. Akkor ismertük meg az Ünnepi szonettkoszorút, és nagy örömünkre akkor kaptuk a kérdést, volna-e kedvünk és időnk, hogy a versekre dalokat írjunk, és ezeket megjelentessük József Attila halálának évfordulójára, december 3-ra. Megtisztelőnek éreztük a felkérést, már a költők névsora is különös összefogást sugallt. Öröm látni, hogy egy ilyen akcióban különböző korú, világlátású, stílusú költők részt vesznek. Érezhetően sok a különbség a szonettek írói között, de összekötő kapocs József Attila tisztelete és a hazaszeretet. Igyekeztünk a költői forma zenei megfogalmazását is megtalálni, ezért született a mesterszonettre egyszerű, két hangból álló „dallam”, amelyből minden egyes dal kiindulhat, és oda visszatalálhat, természetesen más hangnemben, más ritmusban, ahogy azt az adott vers kívánja.
Ezúton is köszönjük a felkérést, nagy öröm, hogy nagy költőnk életművét szülőhelye, Ferencváros fontosnak tartja, és ilyen remek formákat is kitalál, hogy József Attila költészetét mai módon is tovább gondoljuk."
Gryllus Dániel

 

Label: Gryllus ‎– GCD 159
Format: CD, Album
Country: Hungary
Released: 2015
 
 
 

Tracklist:

1. J ózsef Attila: Hazám (7. szonett)
2.  Dobai Péter () Számkíwvetve":
     honvágyas utakon szebb hazát tévedni)
3.  Zsille Gábor (Még bennem él)
4.  Oláh János (Van bocsánat)
5.  Lackfi János (Csavart elme)
6.  Tóth Krisztina (Nyakamba portrét)
7.  Lanczkor Gábor
    (Láncon: nekem ezt nem)

8.  Térey János (7. A. változat)
9.  Zalán Tibor (Kit remény vezet) ]
10. Tőzsér Árpád (Hazám, ha még vagy)
11. Mezey Katalin
      (Ha szegényen, ha gazdagon)
12. Szálinger Balázs (J. A. szonettjére)
13. Erdős Virág (Hogy mi ne)
14. Lázár Balázs (Szofmorú jnett)
15. Rózsássy Barbara (Tarts magasba)
16. Mesterszonett (József Attila Hazám című
      költeményének 7. szonettje)

 

 

  • Composed by - Becze Gábor (9, 10, 14), Gryllus Dániel (1, 3, 8, 13, 16), Gryllus Vilmos (2, 6, 12, 15), Radványi Balázs (4, 5, 7, 11)

 

kalaka-unnepi-szonettkoszoru-jozsef-attila-tiszteletere-gryllus-audio-cd-2015-gcd-159-1-.jpg

 

kalaka-unnepi-szonettkoszoru-jozsef-attila-tiszteletere-gryllus-audio-cd-2015-gcd-159-2-.jpg

Product Videos

Kaláka - Hazám - 7. szonett (Ünnepi szonettkoszorú, részlet) 01:49

József Attila-Kaláka - Hazám (7. szonett) Ünnepi szonettkoszorú, részlet Kaláka együttes: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs közreműködik: Bizják Gábor, Ferenczi György, Jankó Miklós 7 S mégis, magyarnak számkivetve, lelkem sikoltva megriad - édes Hazám, fogadj szivedbe, hadd legyek hűséges fiad! Totyogjon, aki buksi medve láncon - nekem ezt nem szabad! Költő vagyok - szólj ügyészedre, ki ne tépje a tollamat! Adtál földmívest a tengernek, adj emberséget az embernek. Adj magyarságot a magyarnak, hogy mi ne legyünk német gyarmat. Hadd írjak szépet, jót - nekem add meg boldogabb énekem! 2015 áprilisában a Költészet Napja alkalmából József Attila dalokat énekeltünk a Ferencvárosi Önkormányzat meghívására. Akkor ismertük meg az Ünnepi szonettkoszorút, és nagy örömünkre akkor kaptuk a kérdést, volna-e kedvünk és időnk, hogy a versekre dalokat írjunk, és ezeket megjelentessük József Attila halálának évfordulójára, december 3-ra. Megtisztelőnek éreztük a felkérést, már a költők névsora is különös összefogást sugallt. Öröm látni, hogy egy ilyen akcióban különböző korú, világlátású, stílusú költők részt vesznek. Érezhetően sok a különbség a szonettek írói között, de összekötő kapocs József Attila tisztelete és a hazaszeretet. Igyekeztünk a költői forma zenei megfogalmazását is megtalálni, ezért született a mesterszonettre egyszerű, két hangból álló „dallam”, amelyből minden egyes dal kiindulhat, és oda visszatalálhat, természetesen más hangnemben, más ritmusban, ahogy azt az adott vers kívánja. Ezúton is köszönjük a felkérést, nagy öröm, hogy nagy költőnk életművét szülőhelye, Ferencváros fontosnak tartja, és ilyen remek formákat is kitalál, hogy József Attila költészetét mai módon is tovább gondoljuk. - Gryllus Dániel Iratkozz fel csatornánkra: https://www.youtube.com/user/KalakaGryllusKiado?sub_confirmation=1 Kövess minket a Google Pluson: https://plus.google.com/u/0/b/103711744310894916248/+GryllusKiad%C3%B3/videos http://kalaka.hu

  • Kaláka - Hazám...
    József Attila-Kaláka - Hazám (7. szonett) Ünnepi szonettkoszor...

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Kaláka, Ünnepi szonettkoszorú - József Attila tiszteletére / Gryllus Audio CD 2015 / GCD 159 to your wish list.