Loading... Please wait...

Illényi Katica: Világhírű Filmzenék és Slágerek / Audio CD / World Famous Movie Songs and Hits

$19.99
SKU:
5999546013177
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Illényi Katica: Világhírű Filmzenék és Slágerek / Audio CD / World Famous Movie Songs and Hits

UPC 5999546013177

Publisher IKP Music 2013

 

World famous movie songs, tangos, spirituals and evergreens can be heard on this Katica Illenyi concert complilation, which were orchestrated for violin, symphony orchestra and big band.  This selection invites it's listeners on a joyful journey to their favorite movie scenes.  One of the specialtities of the album is, that we can enjoy the sound of Katica's tap-dancing in the famous soundtrack "Singing in the rain".  The recordings were made at the Palace of Arts and The Academy of Music in 2006, 2007 and 2010.

 

Illényi Katica élő koncertválogatás albumán világhírű filmzenék, tangók, spirituálék és örökzöld slágerek hallhatók ének és hegedűre hangszerelve szimfónikus zenekar és big band kísérettel.

A válogatás önfeledt utazásra invitál bennünket kedvenc filmjeink hangulatába.

Az album egyik különlegessége, hogy ének és hegedűszó mellett még a szteppcipő hangját is élvezhetjük a Singing in the rain című világslágerben.

A felvételek 2006, 2007 és 2010-ben készültek a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián.

Közreműködött:
Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar, Erkel Ferenc Kamarazenekar, Atlantisz Kamarazenekar, Bolba quartet, Fekete-Kovács Kornél és a BSW Brass

Karmester: Silló István

A felvételeket hangszerelte: Fekete-Kovács Kornél, Pejtsik Péter Hangmérnök: Paczári Károly Koncerthang: Dán Péter

 

TRACKLIST:
1. Chi Mai – a Profi című film zenéje
2. Tea For Two – Tea kettesben
3. Singing In The Rain
4. I Will Wait For You – Cherbourgi esernyők
5. La Paloma
6. Schindler listája című film zenéje
7. Fascination
8. La Vie En Rose – Edith Piaf
9. Libertango
10. Cry Me a River – Sírj csak szívem
11. Halleluja I love Him So
12. Amazing Grace
13. Életünk csupán egy dallam
14. Hungarian medley
15. Monti csárdás
16. Thank you for the music – ABBA

audio-cd-ill-nyi-katica-vil-gh-r-filmzen-k-s-sl-gerek-audio-cd-world-famous-movie-songs-and-hits-1-.jpg

audio-cd-ill-nyi-katica-vil-gh-r-filmzen-k-s-sl-gerek-audio-cd-world-famous-movie-songs-and-hits-2-.jpg


 

Illényi Katica (Budapest, 1968. február 17. –) Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, énekes.

Klasszikus zenész családba született. Édesanyja gyógypedagógus ugyan, de nagyon jól zongorázik. Édesapja, Illényi Ferenc – Katica első tanára – az Operaházban hegedült, és elhatározta, hogy mind a négy gyermekét muzsikusnak neveli. Katica és három testvére – Ferenc, Anikó és Csaba – számára már 3 és fél éves koruktól kezdve természetes volt a napi több órás gyakorlás.

14 éves korában fölvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem „Különleges tehetségek” osztályába, ahol Kovács Dénes tanította. Közben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett.

A Zeneművészeti Egyetem évei alatt már az Operaház és az Erkel Színház zenekarában játszott.

1991-ben kapta hegedűművész diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Friss diplomás hegedűművészként mégis szűknek érezte a klasszikus zenei nyelv határait, egész lényével akart szólni. Ekkor született meg benne az elhatározás, hogy nemcsak hegedülni, hanem énekelni, táncolni is szeretne. Így hangképzésre járt és a hegedű mellett az ének lett a második hangszere.

Mindemellett színészmesterséget, jazz és sztepptáncot tanult. A pályakezdés első éveiben – hegedűművésztől szokatlan módon – színdarabokban, énekes-táncos operett és musicalek főszerepeit játszotta, itthon és külföldön egyaránt, melyekben természetesen a hegedülés is fontos szerepet kapott.

Eközben a klasszikus zene mellett az igényes „könnyebb” műfaj irányzataival is megismerkedett. A jazz, a szving és a világzenékben kutatja azokat a stílusbeli különlegességeket, amelyeket a komolyzenén keresztül még nem ismerhetett meg.

1996-tól 2002-ig énekes-hegedűse volt a Budapest Klezmer Band-nek.

Fordulópontnak bizonyult életében az 1999-es év, melynek során a különböző televíziós show műsorok szólóban hívták őt szerepelni.

2002-től önálló karrierbe kezdett. Évente adott saját szervezésű, nagyszabású koncerteket, mindig új repertoárral a komolyzene és a jazz műfajában. Koncertjein felcsendültek a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemei, valamint filmzenék, Csajkovszkij, Paganini, Dvořák, Gershwin, Morricone, Michel Legrand és John Williams zenéi mellett a magyar zeneszerzők Bartók, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Weiner Leó művei is helyet kapnak.

Elkötelezettje lett a magas színvonalú könnyűzenének, rendszeresen ad jazz koncerteket, melyekben énekel, hegedül, és táncol. Sokoldalú előadásaival bizonyítja, hogy van átjárhatóság a különböző zenei irányzatokban, hidat képez a kultúrák között. Pozitív személyisége, szakmai felkészültsége, munkássága lehetővé tette, s egyben legfőbb céljává is, hogy népszerűségén keresztül minél szélesebb társadalmi rétegekhez eljuthasson a komolyzene, a jazz és az igényes „könnyebb” műfaj is.

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Illényi Katica: Világhírű Filmzenék és Slágerek / Audio CD / World Famous Movie Songs and Hits to your wish list.