Loading... Please wait...

ILLÉNYI KATICA & BUDAPEST STRINGS - NEW YEAR CONCERT 2016 DVD / Újévi koncert - Illényi Katica és a Budapesti Vonósok

$29.99
SKU:
5999546013245
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

ILLÉNYI KATICA & BUDAPEST STRINGS - NEW YEAR CONCERT 2016 DVD

Újévi koncert - Illényi Katica és a Budapesti Vonósok

UPC 5999546013245

DVD Made in Europe

Region 0 PAL

 

Recorded at the Corinthia Hotel Budapest Royal Ballroom, January 1st 2016.

Illényi Katica új albuma Budapesten, a Royal Bálteremben került felvételre, 2016 január 1-én, ahol a bécsi újévi koncertek hangulatában nyitotta meg a Budapesti Vonósok Kamarezenekarral közösen az új évadot.

A koncert önfeledt kikapcsolódást, örömteli zenehallgatást ígér vidámsággal, humorral.

A Budapesti Vonósok elismert résztvevője a magyar és a nemzetközi zenei életnek.

2001-ben a Kamarazenekart Magyarország legrangosabb szakmai elismerésével, a Bartók-Pásztori Díjjal, 2007-ben a Magyar Tudományos Akadémia Klub Művészeti díjával, 2008-ban, pedig az Artisjus díjjal tüntették ki.

A repertoár összeállításakor közkedvelt magyar szerzőink művei mellett helyet kaptak külföldi komponisták darabjai is.

A DVD anyaga újból bizonyítékát adja, hogy a muzsika - mely műfajtól függetlenül mindenkinek alanyi jár - egész évre feltölthet vidámsággal, jókedvvel és pozitív életszemlélettel. Többek között elhangzik a Bubamara hegedűn, Only you thereminen, Bach Air énekelve.

Illényi Katica - ének, themerin

Illényi Katica és a Budapesti Vonósok közös újévi koncertje önfeledt kikapcsolódást, örömteli újévkezdést ígér “játék és muzsikával”, vidámsággal, humorral és tánccal, a hegedű és ének mellett a theremin játékával.

A Budapesti Vonósok hetedik alkalommal rendezi meg a már hagyománnyá vált újévi koncertjét, melynek a Corinthia Hotel csodálatos Bálterme ad otthont. Illényi Katica, Liszt- és Artisjus díjas hegedű- és theremin előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar közös koncerttel köszöntik az újévet.

A Budapesti Vonósok elismert résztvevője a magyar és a nemzetközi zenei életnek. 2001-ben a Kamarazenekart Magyarország legrangosabb szakmai elismerésével, a Bartók-Pásztori Díjjal, 2007-ben a Magyar Tudományos Akadémia Klub Művészeti díjával, 2008-ban pedig az Artisjus díjjal tüntették ki. A Budapesti Vonósok művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere Pilz János.

A repertoár összeállításakor közkedvelt magyar szerzőink művei mellett helyet kaptak olyan külföldi komponisták darabjai is, amelyek újból bizonyítékát adják, hogy a muzsika - mely műfajától függetlenül mindenkinek alanyi jogon jár - egész évre feltölthet vidámsággal, jókedvvel, pozitív életszemlélettel. Az eredeti szépségében tündöklő nagy bálterem barokk mennyezet stukkóival és faldíszeivel impozáns helyszínt biztosít, hogy Budapesten is a bécsi újévi koncertek hangulatában kezdjük a 2016-os évet.

Közreműködnek:

Illényi Katica

Budapesti Vonósok Kamarazenekar

Ott Rezső – zongora

img-8429.jpg

img-8430.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the ILLÉNYI KATICA & BUDAPEST STRINGS - NEW YEAR CONCERT 2016 DVD / Újévi koncert - Illényi Katica és a Budapesti Vonósok to your wish list.