Loading... Please wait...

Huncut a lány - Árvai - Csongrádi - Papp / Zenés-táncos haccacáré / Universum Records Audio CD / Hungarian popular folk songs

$19.99
SKU:
5999511779824
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Huncut a lány - Árvai - Csongrádi - Papp / Zenés-táncos haccacáré / Universum Records Audio CD / Hungarian popular folk songs

UPC 5999511779824

MADE IN HUNGARY

09118-2

Hannuska  Csongrádi Kata
Miska  Papp Csaba
Géza  Szűcs Krisztián vagy Bárkány Miklós
Lili  Gál Judit
Sárl  Kecskés Tímea
Pityke Péter  Pankotay Péter vagy Magócs Ottó
Pityke Pál  Gyurin Zsolt
   

 

Tracklist / Song list:

1. Haccacáré (6:12)
2. Itt a luxusvonat (3:17)
3. Beleszerettem magába (2:53)
4. Légy az icipici párocskám! (3:31)
5. Fekete éjszakák... (2:33)
6. Egy férfi képe - Szellő szárnyán (2:42)
7. Oromsápi csujjogató - Budi dalok (5:09)
8. Hopsza Sári (2:50)
9. Párizsban huncut a lány (4:00)
10. Vándorlás (2:53)
11. Homokóra - Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én (3:15)
12. Oda vagyok magáért (1:44)
13. Köszönöm, hogy imádott - Pá, kis aranyom, pá (2:49)
14. A lyányok, a lyányok... (2:53)
15. Szerelemhez nem kell szépség (2:00)
16. Hajmási Péter... (2:16)
17. Délibábos Hortobágyon (2:07)
18. Örömóda (4:07)
19. Finálé (2:08)

 

Az elmúlt 25 évben, amit a Színművészeti Főiskola musical szakának elvégzése után színészként töltöttem (Fővárosi Operettben eljátszhattam a "Csókolj meg Katám", "Zsuzsanna és a vének", "Mária főhadnagy", "Veronai fiúk", "Szélhámoskirály" stb. női szubrett vagy primadonna főszerepeit, Veszprémben és a Józsefvárosi Színházban az "Én és a kisöcsém" Kelemen Katóját, a "Varsói melódia" Helgáját stb.) a legizgalmasabbak azok a produkciók voltak számomra, amelyekben szerzőként is jelen lehettem.
Ilyen a Téves kapcsolás - amit Andorai Péterrel komédiázunk végig a Mikroszkóp Színpadon, vagy a Sissy és én c. történelmi musical, amelyet több százszor mutathattam be itthon és külföldön egyaránt. (A Budapesti Kamaraszínházon kívül többek között Münchenben, Bécsben, New York-ban, Hollywood-ban.)
A Huncut a lány a harmadik zenés "szüleményem", amelyenek létrehozásáért hálás Jöjjön ki Óbudára!vagyok szerzőtársamnak Árvai Bélának és Papp Csabának, akik nagy-nagy szakmai hozzáértéssel bábáskodtak mellettem.
Szívből remélem, hogy az "újszülött" sok-sok örömteli pillanaot fog szerezni Önöknek, hiszen ifjú színészkollégáimmal a kemény négy hónapi próbaidőszak alatt - amíg kidolgoztuk a század eleji slágerek és táncok paródiáit, zenei vicceit, a burleszk helyzetkomikumokat, - ez a cél vezérelt bennünket... és még valami: a haccacáré eszközeivel azt is szerettük volna elmondani, hogy szeretet nélkül nem érdemes élni ebben a világban.

Csongádi Kata

 


 

Papp Csaba: zongaroművésznek készültem, de végül a tánc szerelmese lettem. Diplomáimat az Állami Artista Iskolában és a Táncművészeti Főiskolán szereztem. Tanulmányokat folytattam a színészmesterség, az énekművészet, a dob és a trombita tudományának elsajátításáért. Hivatásos pályafutásomat a "Ki mit tud" győzteseként kezdtem, majd számos musical, operett és Show-műsor szólótáncosaként folytattam. Később táncpedagógiai és alkotói munkáim követték egymást: - Me and my Girl, Ének az esőben, Őrült nők ketrece, Bál a Savyban, stb. - amelyek magyarországi és nyugat-európai színházak műsorain kerültek bemutatásra. Az amerikai nagykövetség felkérésére színpadra állítottam Morton Gould: Top Dance Concerto című szimfonikus művét, mellyel szeretetemet, rajongásomat és legnagyobb tiszteletemet fejeztem ki e csodálatos műfaj iránt, melyet immár 25 éve életfilozófiámnak tekintek.

 

Szűcs Krisztián: 1975. február 2-án születtem Budapesten. Színészi pályafutásomat a Kertész utcai Shakespeare Színpadnál kezdtem 1993-ban, amely a Budapest Bábszínházban játszott Bubik István szakmai védnöksége alatt.
1995-ben felvételt nyertem a Fővárosi Operett Színház zenés színészképző stúdiójába, ahol szinész II minősítést kaptam 1998 márciusában.
1998-1999-es évadra a Kecskeméti Katona József Színházhoz szerződtem, ahol játszottam az Új Zrínyiász című zenés darabban, illetve a Striptease c. abszurd játékban. Vendégként, a Budapesti Operett Színházban jelenleg is játszom két darabban, a Muzsika hangjában és az Elizabeth-ben.
Szeretném a közönség szimpátiáját és szeretetét elnyerni, de mindenekelőtt emberként élni, hogy mindig tiszta lélekkel állhassak a "nagyérdemű" elé!

 

Bárkány Miklós: 1987-ben, érettségi után a Nemzeti Színház színészképző stúdiójába jelentkeztem. A két év alatt a színház számtalan előadásában, kisebb-nagyobb szerepekben szereztem színpadi gyakorlatot, többek között: Tartuffe, Az ember tragédiája, Advent a Hargitán, István, a király. 1990-1999 között a Honvéd Művészegyüttes színész tagozatához szerződtem. Itt különböző műfajokban is kipróbálhattam magam, a mesejátéktól kezdve a kabarén át a francia bohózatig, illetve komolyabb hangvételű irodalmi műsorokig.
Majd megalakítottuk a Maskara Színjátszó Társulatot, és azt tűztük ki célul magunk elé, hogy a gyerekszínjátszás olyan előadásokat hozzunk létre, amelyek a gyermeki gondolatvilághoz valóban közel állnak. Az ifjúsági korosztálynak így színpadra állítottuk: Fehér Klára: Bezzeg az én időmben és Presser-Adamis-Honti: Képzelt riport... c. műveiből készült adaptációinkat is.

 

Gál Judit: Nagykanizsán születtem, s itt kerültem először kapcsolatba a zenével és a színházzal. Első színházi élményem Óz, a nagy varázsló című darab volt. Ettől kezdve nem volt olyan darab, amit ne néztem volna meg, vagy koncert, amin ne lettem volna ott. Mint a legtöbb gyerek, akit megérint a színház, én is szorgalmasan jártam vers- és prózamondó versenyekre - örömmel mondhatom - sikerrel. A középiskola után felvételt nyertem a Budapesti Operett Színház zenés-színészképző stúdiójába, ahol színész II. minősítéssel végeztem. Játszottam a Jézus Krisztus Szupersztárban, voltam az Aspect of Love-ban Elizabeth, a Muzsika hangjában Ursula, az Apácákban Huberta, a Sybill-ben Nagyhercegnő.
Rajongok a musicalért, az operettért, az operáért, bár még nem döntöttem el melyiket helyezzem el az első helyre.

 

Gyurin Zsolt: 1973. szeptember 25-én születtem, Budapesten. Érettségi után felvételt nyertem a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1995-ben diplomáztam. Játszottam többek közt a Nemzeti Színházban, Fővárosi Operett Színházban, a Vígszínházban, a Honvéd Kamaraszínházban. Vendégjátékok: Gyulai Várszínház, Evangélium Színház, Soproni Petőfi Színház.
Játszott főbb szerepeim: István, a király (Sebös), Kassai Polgárok (Kristóf), Háború és Béka (Kivégző tiszt), My Fair Lady (Freddy).
Eddigi pályafutásom alatt két filmben szerepltem: 1995-ben Mohács c. produkcióban, 1998-ben Angyali történetek c. filmsorozatban. 1994-ben és 1996-ban Kazinczy-díjat kaptam.
Ez évben jelent meg első verseskötetem "Egyszer újra óriás leszek" címmel.

 

Kecskés Tímea: A színházba és a színpad közelségébe már piciny gyermekkoromban beleszerettem. 7 éves voltam, amikor először álltam színpadon, de ekkor még csak táncosként próbálgattam szárnyaimat.
Énekesként először a '96-os Ki Mit Tud-on láthatott a közönség, ahol "musical-énekesként" bejutottam a TV-be. 96-tól 98-ig a Budapesti Operett Színház zenész-színészképző stúdiójának hallgatója voltam. Még ekkor játszottam a Ruttkai Éva Színházban, Pataki Éva: Edith és Marlene című darabjában Momone-t. '96-tól folyamatosan játszom a miskolci Akropolisz Szabadtéri Színpad nyári előadásaiban: Charley nénje (Kitty Verdun), Potyautas (Martine), Bubus (Klárika), Apácák (Lea nővér).
Ebben a produkcióban nagyon jól érzem magam, mert szenzációs a hangulat és örülök, hogy részese lehetek.

 

Pankotay Péter: Érettségi után játszottam "fél-profi" tarsulatban: Mandala Színház (Nyíregyháza), a Debreceni Csokonai Színházban, a Budapesti Operett Színházban. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical-színész szakának harmadéves hallgatója vagyok. Főbb szerepeim:
Margoshes - Levy: Fame - José (Thália Színház), Webber-Rice: Jézus Krisztus Szupersztár, Fanatikus Simon (Operett Színház), Várkonyi Mikós: Sztárcsinálók - Néró (Nyíregyháza).
Imádom a színházat, hiszen színházban nőttem fel. Gyermekkoromtól kezdve ott ólálkodtam a kulisszák előtt és mögött, magamban lélegezvén azt a "bizonyos" levegőt. Legyen az operett, musical vagy próza, a színház minden műfaját szeretm. Számomra a lényeg, hogy a produkció JÓ legyen!
A Tisztelt Közönségnek nagyon kellemes estét kívánok!

 

Magócs Ottó: Magócs Ottónak hívnak, a 70-es évek elején láttam meg a napvilágot (1973.06.05-én) Siófokon. A középiskola után szinte valamennyi színházi zenei stílus iskolájának tanonca voltam. (GNM Színitanoda, Toldi Stúdió, OSZK jazzének, Operett Stúdió, Bartók Konzervatórium). Jelenleg a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének magánének-szakos hallgatója vagyok.
Színházi pályám főbb állomásai: 1995-ben az Operett Stúdió elvégzése után szerződtetett a Szolnoki Szigligeti Színház, ahol számos csodálatos szerepet játszhattam: (Weingarten Nyár c. költői játékának Simonjától a Csárdáskirálynő Bónijáig), 1997-től a Budapesti Operett Színház tagja voltam egészen főiskolai tanulmányaim kezdetéig. A sors és Gyurin Zsolt közbenjárásával megismerkedhettem Csongrádi Katával, így részese lehetek ennek az észbontó "haccacárénak".
Köszönet Csongrádi Katának, az embernek.

 

 

SOURCE:  https://csongradikata.hu/huncut.php

 

 

 

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Huncut a lány - Árvai - Csongrádi - Papp / Zenés-táncos haccacáré / Universum Records Audio CD / Hungarian popular folk songs to your wish list.