Loading... Please wait...

Honfoglalás 2xDVD Rockopera / Directed by Pintér Tibor / Music by Koltay Gergely / Starring: Vadkerti Imre, Oláh Sándor, Fehér Nóra, Papadimitriu Athina, Hujber Ferenc, Gesztesi Károly

$139.99
SKU:
Honfoglalás2DVD
Weight:
6.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Honfoglalás 2xDVD Rockopera / Directed by Pintér Tibor / Music by Koltay Gergely / Starring: Vadkerti Imre, Oláh Sándor, Fehér Nóra, Papadimitriu Athina, Hujber Ferenc, Gesztesi Károly

REGION 2 PAL DVD  

MADE IN HUNGARY 

UPC  5999883048641

AUDIO: Hungarian 2.0

Total Runtime: 56 minutes

 

 

Hungarian Description:

1988-ban készítette első rockoperáját Koltay Gergely és a Kormorán. A költő visszatér Páskándy Géza librettója alapján készült. Ezt követte a Zúgjatok harangok, az Elektra mindörökké, a Megfeszített 2000-ben, és a Csíksomlyón bemutatott A Napba öltözött leány.

Most különleges bemutatóra készül a Kormorán, hiszen a nagysikerű film, a Honfoglalás, melynek eredeti zenéje annak idején platina lemez lett, betétdalait felhasználva készült egy új rockopera. Parádés szereposztásban hallhatják újra a történetet, mely a hazatalálásról, a hazakeresésről szól.

Árpád vezér szerepét a televízióból ismert felvidéki énekes, Vadkerti Imre, szerelmét, a besenyő lányt pedig a vajdasági Fehér Nóra alakítja. A rockopera nem követi a nagysikerű Koltay Gábor film történetét. Új izgalmak és új dallamok teszik teljessé az élményt, mely a végső hazatalálás története.

Pintér Tíbor rendező – aki a Táltos szerepét játssza – irányítja a szálakat, de kemény ellenfélre talál egy Sámánasszony személyében. Megjelenik a hét vezér, megköttetik a vérszerződés, és a második felvonás végén felcsendül a legendás Kell még egy szó. A rockopera dupla CD-n 2011. augusztus 19-től kapható.

A felvételek a Have-Rock Stúdióban készültek 2011-ben.

 

 

Cast / Szereplők:

Makrai Pál (Álmos)
Vadkerti Imre (Árpád)
Pintér Tibor (Táltos)
Hujber Ferenc (Előd)
Sípos Imre (Huba)
Buch Tibor (Tas)
Kalapács József (Tétény)
Jenei Szilveszter (Ond)
Margit József (Kond)
Fehér Nóra, Dancs Annamari (Besenyő lány)
Papadimitriu Athina (Sámánasszony)
Janza Kata (Réka)
Serbán Attila (Levente)
Sárközi Anita (Hajnal)
Majsai Gábor (Kér apó)
Gesztesi Károly (Narrátor)

Antoni Arnold, Fábián Zoltán, Szabó Miklós - gitár
Zsoldos Tamás, Szűts Norbert - basszusgitár
Szűts István, Koltay Kurszán - billentyű
Gáspár Álmos - hegedű
Koltay Gergely - furulya, fuvola, töröksíp
Herpai Sándor - dob

Nagy Balázs - tekerőlant
Hollókői Lajos - duda

Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Ferenczy András, Borhi Miklós, Margit József, Jenei Szilveszter, Békeffy Viktória, Szabó Dorottya, Géczi Erika, Tóth Renáta, Mr. Basary - vokál

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Honfoglalás 2xDVD Rockopera / Directed by Pintér Tibor / Music by Koltay Gergely / Starring: Vadkerti Imre, Oláh Sándor, Fehér Nóra, Papadimitriu Athina, Hujber Ferenc, Gesztesi Károly to your wish list.