Loading... Please wait...

Ház a sziklák alatt DVD / magyar filmdráma, 93 perc, 1958 / Director: Makk Károly / Actors: Görbe János, Psota Irén, Bara Margit, Bárdy György, Szirtes Ádám

$17.99
SKU:
5998133197535
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Ház a sziklák alatt DVD / magyar filmdráma, 93 perc, 1958

Director: Makk Károly 

Actors: Görbe János, Psota Irén, Bara Margit, Bárdy György, Szirtes Ádám

 

Audio:  HUNGARIAN  /  Nyelv: MAGYAR

REGION 2 PAL

Playtime 93 minutes

 

UPC 5998133197535

 

A Ház a sziklák alatt a magyar filmtörténet egyik legpesszimistább, legkeserűbb darabja. Görög tragédiákra emlékeztető remekmű-gyanús alkotás. Fekete-fehér film, Makk Károly rendezte és 1959-ben mutatták be. Az 1957 és 1964 között készült több mint száz magyar film közül a kritikusok egyedül ezt válogatták be a budapesti tizenkettő közé, 2012-ben pedig felkerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás listájára.

Ferenc, a film főhőse betegen tér haza a háborúból falujába. Felesége addigra meghalt, a gazdaságról és a gyerekről az asszony nővére, a csúnya és púpos Teri gondoskodik, aki titkon szerelmes Ferencbe. Próbálja őt elszigetelni a külvilágtól. Ferenc értékeli ugyan Teri áldozatkészségét, azonban a szépséges Zsuzsához vonzódik, és feleségül is veszi.

A vágy és a féltékenység miatt a púpos lány minden eszközzel rongálja ezt a házasságot. Ferenc nem bírja az őrlődést, és egy véletlen lehetőséget kihasználva egy szakadékba löki Terát. Zsuzsa ezt megtudva elhagyja, Ferenc pedig feladja magát a rendőrségen.

Kós Ferenc elgyötörten, betegen érkezik meg a háborúból. Míg odavolt, felesége meghalt, kisfiát sógornője, a púpos Tera nevelte. A lány Ferencet is elhalmozza szeretetével, hisz titokban szerelmes a férfiba. Ferenc azonban hamarosan új asszonyt hoz a házhoz, a szép Zsuzsát. Tera ahol csak lehet, bosszantja, gáncsolja az asszonyt. Ferenc sokáig csak tétlenül nézi, hogy megy tönkre családi boldogsága....

 

Ház a sziklák alatt
1959-es magyar film

Görbe János és Bara Margit
Görbe János és Bara Margit
Rendező Makk Károly
Forgatókönyvíró Tatay Sándor
Főszerepben Görbe János
Psota Irén
Bara Margit
Bárdy György
Szirtes Ádám
Zene Sárközy István
Operatőr Illés György
Vágó Boronkay Sándor
Jelmeztervező Duba László
Gyártásvezető Föld Ottó
Gyártás
Ország Magyarország
Nyelv magyar
Játékidő 93 perc
Képarány 1,37:1
Forgalmazás
Forgalmazó Magyarország Mokép
Magyarország Best Hollywood (DVD)
Bemutató Magyarország 1959. január 15.
Ausztrália 1960. június 2.
Eredeti magyar adó MTV1, m1
MTV2, m2
Duna TV
TV2 (1. logó)
Filmmúzeum
Duna World
Korhatár 12 II. kategória (F/8218/J)

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Ház a sziklák alatt DVD / magyar filmdráma, 93 perc, 1958 / Director: Makk Károly / Actors: Görbe János, Psota Irén, Bara Margit, Bárdy György, Szirtes Ádám to your wish list.