Fanfara Complexa ‎– Radio Popular / Fonó Budai Zeneház ‎Audio CD 2011 / FA259-2 - Bible in My Language
 Loading... Please wait...

Fanfara Complexa ‎– Radio Popular / Fonó Budai Zeneház ‎Audio CD 2011 / FA259-2

$29.99
SKU:
5998048525928
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Fanfara Complexa ‎– Radio Popular / Fonó Budai Zeneház ‎Audio CD 2011 / FA2592

UPC 5998048525928

 

Product Details: 

Label: Fonó Budai Zeneház ‎– FA259-2, Fonó Records ‎– FA259-2
Format: CD, Album
Country: Hungary
Released: 2011
Genre: Folk, World, & Country
Style: Folk, Népzene
 
 
 
Tracklist:
1. Csobános
2. Melankolikus szerba
3. Geamparale
4. Kavalos
5. Radio popular
6. Bácsói kék hora
7. Hajnali és legényes
8. Szekvenciás hora
9. Cicélés és gyors
10. Bácsói szerba
11. Rigu si marian
12. A-moll manele
 
 
Description:
A Fanfara Complexa - mint táncházi zenekar - 2002-ben alakult, azóta állandó és kedvelt résztvevője a budapesti és a vidéki táncházaknak. Megalakulása óta rendszeresen szerepel külföldi fesztiválokon: játszottak Kínában, Olaszországban, Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Törökországban és Romániában. 2002 óta rendszeres résztvevői a nyaranta megrendezésre kerülő Somoskai Falunapoknak, ahol moldvai csángó környezetben zenélhetnek, tanulhatnak – bekapcsolódva a falu életébe.

Zenéjük alapvetően az autentikus moldvai-csángó népzenén, illetve az új stílusú szerba, hora és manele dallamokon alapul. A zenekar - követve a zene legősibb funkcióját - alapvetően táncos, "talpalávaló" zenét játszik, de szívesen adnak koncertet és vállalnak zenés utcai vonulást is.

A lemezen már játszik Novák Csaba basszusgitáron, ez újdonság az eddigi táncházi hangzáshoz képest.

A zenekar a repertoárját főleg azoktól a moldvai zenészektől tanulja, akikkel nyaranta találkoznak a Somoskai Falunapokon is, név szerint Paun Yonel szaxofonostól ( a kobzás Paun Vasile fia ), illetve a bacioi-i fanfárzenekartól. Ezek a zenészek gyakran muzsikálnak a csángó falvakban, Klézse, Külsőrekecsin környékén, vagy a Szeret túlpartján, Magyarfaluban is. Mivel ezen a vidéken a népzene egy élő folyamat, állandóan változik, újul, ezért a zenekar merít az interneten egyre nagyobb számban fellelhető dallamokból is.

Céljuk, hogy a jelenleg is zajló zenei folyamatokat a maguk módján beillesszék az itthoni táncházi, zenei életbe.

Bede Péter – alt szaxofon
Sófalvi Kiss Csaba – tenor szaxofon, kaval
Salamon Soma – harmonika, kaval
Novák Csaba – basszusgitár
Róka Szabolcs – koboz
Benke Félix – dob, doromb, falevél (vagy levélsíp!)

Vendég:
Balogh Kálmán – cimbalom
 
 
 

Tracklist:

1 Csobanos  
2 Melankolikus Szerba  
3 Geamparale  
4 Kavalos  
5 Radio Popular  
6 Bacsoi Kek Hora  
7 Hajnali Es Legényes  
8 Szervencias Hora  
9 Cicélés Es Gyors  
10 Bacsoi Szerba  
11 Rigu Si Marian  
12    
A-moll Manele  

 

 

About the Band:

A Fanfara Complexa, mint táncházi zenekar 2002-ben alakult, közel tíz éve állandó résztvevői a budapesti és vidéki táncházaknak és kluboknak. Zenéjük alapvetően az autentikus moldvai-csángó népzenén, illetve az új stílusú szerba, hora és manele dallamokon alapul. Tíz éve rendszeres résztvevői a nyaranta megrendezésre kerülő Somoskai Faluna­poknak, ahol bekapcsolódva a falu életébe moldvai környezetben zenélhetnek, tanulhatnak. Ez fő inspirációs forrás számukra, és rálátást ad az ottani népzenére, mely élő folyamat­ként állandóan változik, újul. Repertoárukat főleg azoktól a moldvai zenészektől tanulták, akikkel nyaranta ott találkoztakk, név szerint Paun Ionel szaxofonostól (a kobzás Paun Vasile fia), illetve a bacioi-i fanfárzenekartól. Ezek a zenészek gyakran muzsikálnak a csángó falvakban. Újabban merítenek az interneten egyre nagyobb számban fellelhető dallamokból is. Előadásukban Románia moldvai részén napjainkban is hallható, lendületes, feszes ritmusú több nemzet folklórhagyományaiból táplálkozó (román, csángó magyar, szerb, bolgár, török, zsidó) zenei világát adaptálják egyéni hangszereléssel és felfogással. Céljuk, hogy a jelenleg is zajló zenei folyamatokat a maguk módján beillesszék az itthoni zenei életbe. 

 

 

  • Alto Saxophone – Bede Péter
  • Harmonica, Kaval – Salamon Soma
  • Tenor Saxophone – Sófalvi Kiss Csaba

 

fanfara-complexa-radio-popular-fon-budai-zeneh-z-audio-cd-2011-fa259-2-1-.jpg

 

fanfara-complexa-radio-popular-fon-budai-zeneh-z-audio-cd-2011-fa259-2-2-.jpg

Product Videos

Fanfara Complexa - Radio Popular [OFFICIAL] 04:50

A Fanfara Complexa - mint táncházi zenekar - 2002-ben alakult, azóta állandó és kedvelt résztvevője a budapesti és a vidéki táncházaknak. Megalakulása óta rendszeresen szerepel külföldi fesztiválokon: játszottak Kínában, Olaszországban, Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Törökországban és Romániában. 2002 óta rendszeres résztvevői a nyaranta megrendezésre kerülő Somoskai Falunapoknak, ahol moldvai csángó környezetben zenélhetnek, tanulhatnak – bekapcsolódva a falu életébe. Zenéjük alapvetően az autentikus moldvai-csángó népzenén, illetve az új stílusú szerba, hora és manele dallamokon alapul. A zenekar - követve a zene legősibb funkcióját - alapvetően táncos, "talpalávaló" zenét játszik, de szívesen adnak koncertet és vállalnak zenés utcai vonulást is. A lemezen már játszik Novák Csaba basszusgitáron, ez újdonság az eddigi táncházi hangzáshoz képest. A zenekar a repertoárját főleg azoktól a moldvai zenészektől tanulja, akikkel nyaranta találkoznak a Somoskai Falunapokon is, név szerint Paun Yonel szaxofonostól ( a kobzás Paun Vasile fia ), illetve a bacioi-i fanfárzenekartól. Ezek a zenészek gyakran muzsikálnak a csángó falvakban, Klézse, Külsőrekecsin környékén, vagy a Szeret túlpartján, Magyarfaluban is. Mivel ezen a vidéken a népzene egy élő folyamat, állandóan változik, újul, ezért a zenekar merít az interneten egyre nagyobb számban fellelhető dallamokból is. Céljuk, hogy a jelenleg is zajló zenei folyamatokat a maguk módján beillesszék az itthoni táncházi, zenei életbe. Cím: Radio Popular Előadó: Fanfara Complexa Album: Radio Popular Megjelénés éve: 2011 Kiadó: Fonó Budai Zeneház Műfaj: World music

  • Fanfara Comple...
    A Fanfara Complexa - mint táncházi zenekar - 2002-ben alakult,...

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Fanfara Complexa ‎– Radio Popular / Fonó Budai Zeneház ‎Audio CD 2011 / FA259-2 to your wish list.