Loading... Please wait...

Csongor és Tünde DVD 1986 Vörösmarty Mihály / Rendező: Zsurzs Éva / Szereplők: Zsurzs Kati, Safranek Károly, Koncz Gábor, Gobbi Hilda, Pécsi Ildikó, Mikó István

$15.99
SKU:
5990502068873
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Csongor és Tünde DVD 1986 Vörösmarty Mihály / Rendező: Zsurzs Éva / Szereplők: Zsurzs Kati, Safranek Károly, Koncz Gábor, Gobbi Hilda, Pécsi Ildikó, Mikó István, Bessenyei Ferenc

UPC 5990502068873 / 5998050500258

MADE IN HUNGARY

Audio:  Hungarian

Playtime 164 minutes

Publisher: Europa Records  ER6063

 

A kiadvány a Magyar Televízió Rt. archívumának felhasználásával készült.  MTV!

A Vörösmarty Mihály műve alapján készült filmben a boldogságkeresés szimbolikus történetét követhetjük nyomon. Csongor (Safranek Károly), az ifjú hõs és Tünde (Zsurzs Kati) igaz szerelmének mindenki számára ismerős története elevenedik meg előttünk.

Csongor hosszú ideig keresi-kutatja a földre szállt tündér otthonát, Tündérhont, hogy ráleljen szíve választottjára. Ám útját állandó veszély és csábítás kíséri, mivel a gonosz boszorkány, Mirigy (Gobbi Hilda) mindent megtesz, hogy a szerelmesek boldogságát tönkretegye.

Csongor a keresés közben számtalan különös emberrel és lénnyel találkozik, köztük Kalmárral, a Tudóssal, a Fejedelemmel vagy a három ördögfival, akiket hősünk fondorlatos módon saját oldalára állít. Ám a legnagyobb veszélyt a Mirigy által irányított ördögi csábító, Ledér (Pálos Zsuzsa) jelenti Csongor számára, hiszen mindent megtesz, hogy az ifjú felhagyjon boldogsága, szerelme keresésével.

Csongor és Tünde mitologikus történetét Vörösmarty Mihály legendásan vetette papírra, a drámai költemény különleges műfajában. A filozofikus mese nemcsak a boldogságkeresés, a körkörösség és a múlandóság örökérvényű kérdéseit veti fel, de a színház és a dramaturgia világában igen járatos szerző nagyszerű szereplehetőségeket is kínál a karakterei által.

Gobbi Hilda emlékezetes Mirigy boszorkánya mellett a címszereplő Zsurzs Kati és Safranek Károly mellett többek között Koncz Gábor, Pécsi Ildikó, Benkő Péter, Mikó István, Paudits Béla, Bessenyei Ferenc, Ronyecz Mária alakításaiban elevenedik meg a híres történet.

Zenéjét szerezte: Tamássy Zdenkó
Dramarurg: Mészöly Dezső
Vezető operatőr: Lukács Lóránt
Vágó: Róna Györgyné
Gyártásvezető: Baji Tibor
Rendező: Zsurzs Éva

Játékidő: 164 perc

Hang - magyar 2.0 4.3 1.33:1
Színes PAL

csongor-s-t-nde-1-.jpg

csongor-s-t-nde-2-.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Csongor és Tünde DVD 1986 Vörösmarty Mihály / Rendező: Zsurzs Éva / Szereplők: Zsurzs Kati, Safranek Károly, Koncz Gábor, Gobbi Hilda, Pécsi Ildikó, Mikó István to your wish list.