Loading... Please wait...

Croatian Family Bible, Illustrirana biblija za mlade / Croatian Edition of Biblia Dla Rodziny

$79.99
SKU:
9789532351026-1026
Weight:
0.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Croatian Family Bible, Illustrirana biblija za mlade / Croatian Edition of Biblia Dla Rodziny

Author : Zbigniew Freus

3rd Edition 2015 Hardcover

Publisher : Verbum
Language : Croatian
Pages : 422
ISBN : 9789532351026
SKU : 9789532351026-1026
OOC : 0648620515919

Condition : New
Brand New! As pictured! Ships from USA! Buy from BIML – BIBLE IN MY LANGUAGE, the world's #1 language selection in BIBLES!!!

Description

Mladi i odrasli čitatelji naći će u ovoj knjizi oko 260 zgoda iz Staroga i Novoga zavjeta koje su ilustrirane slikama u boji da bi ih pozornije čitali i lakše pamtili. Kako bi se čitatelji neposredno upoznali sa Svetim pismom zgode donose izvorni biblijski tekst u prijevodu vrhbosanskog nadbiskupa Ivana Šarića (1871.-1960.).

Odlomci iz Svetoga pisma čitaju se u liturgiji Crkve, u kućnim i grupnim molitvenim susretima, u osobnoj molitvi, u dušobrižništvu, u teološkom studiju, u župnoj i školskoj katehezi, u pojedinačnom i skupnom proučavanju. Zgode odabrane za ovu knjigu namijenjene su mladima i onima koji s njima rade: roditelji, vjeroučitelji, pastori djelatnici.

Priređivači su slijedili raspored pojedinih knjiga u kanonu Katoličke crkve, nudeći najprije zgode iz Staroga zavjeta od izvještaja o stvaranju do izbavljenja Židova u Knjizi o Esteri, zatim iz Novoga zavjeta od najave Krstiteljeva rođenja do Ivanova viđenja novoga neba i nove zemlje u Knjizi Otkrivenja. Ove zgode su odvojene i zaokružene cjeline koje mladi čitatelji i njihovi odgojitelji u vjeri mogu odabirati po vlastitom izboru i u skladu sa svojim programom rada.

Prednost je što je u hrvatskom izdanju ove knjige točno zabilježeno iz kojeg je poglavlja pojedine biblijske knjige uzeta određena zgoda. Osim toga, ova knjiga sadrži i mnoštvo pripovijesti o ključnim biblijskim likovima, izvješća o Isusovu životu te o napredovanju i širenju kršćanske vjere, posljednjim vremenima i događajima vezanim uz njih.

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Croatian Family Bible, Illustrirana biblija za mlade / Croatian Edition of Biblia Dla Rodziny to your wish list.