Loading... Please wait...

Cimbaliband és Danics Dóra - Iram / Fonó Records Audio CD 2019 / 5998048543823

$29.99
SKU:
5998048543823
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Cimbaliband es Danics Dora - Iram / Fonó Records Audio CD 2019

UPC 5998048543823

 

Product Details: 

Label: Fonó Records ‎– 5998048543823
Format: CD, Album
Country: Hungary
Released: 2019
Genre: Folk, World, & Country
 
 

Tracklist:

1.  Azt gondoltam   4.44
2.  Szende   4.53
3.  Szitakötő   2.58
4.  Kinek nincsen   4.22
5.  Iram   2.54
6.  Zsák a foltját   3.14
7.  Holnapután   2.56
8.  Chango   3.47
9.  Csipkés   4.00
10. Csorba   2.54
11. Indiánnyár   4.13
 
 
Description:

 Az új album különlegessége, hogy Unger Balázs népzenei ihletettségű dallamaira Danics Dóra írt szövegeket, megalkotva ezzel egy új, közös zenei világot. Az autentikus magyar népzenét, és a balkán dallamvilágát múzsaként hívva belsőséges világba kalauzolja el a két szerző és a zenekar a hallgatóságot!


IRAM – „Körülöttünk az élet felgyorsult, egyre nehezebb lépést tartani a száguldó hétköznapokkal és a pillanat megélése az egyik legnagyobb kihívás! Az életet élvezni és örülni a legemlékezetesebb élményeknek, tudatos erőfeszítéseket igényel. Szinte meg kell tanulni lelassulni és élvezni a jelen pillanatot. Időt kell hagyni elménknek, testünknek-lelkünknek feldolgozni a minket ért temérdek külső impulzust. Hisszük, hogy ehhez az állapothoz az egyik járható út a muzsikán keresztül vezet. Harmadik éve dolgozunk közösen Magyarország egyik legsokoldalúbb énekesnőjével, Danics Dórával. Az eltelt többszáz közös fellépés, koncert alkalmával létrejött egy különleges, egyedi hangzásvilág, egy kincsekkel teli mikrokozmosz, melyet ezen a korongon szeretnénk a hallgatósággal megosztani. Az általam komponált cimbalmos és zenekari dallamokat, melyekre nagy hatással volt az autentikus magyar népzene és a balkáni népek melódiái, Danics Dóra töltötte meg lélekkel és tette teljessé saját verseivel, énekhangjával. Közös világunk és az IRAM lemez megszületésében, hatalmas érdeme van a Cimbaliband összes zenekari tagjának, és hangtechnikusának, akik hozzátették áldozatos és fáradhatatlan munkájukat! Kedves Hallgató! Nem szeretném tovább húzni az időt, nyomd meg a PLAY-gombot, és lépj be a mi kis világunkba, ragadjon magával az IRAM!” (Unger Balázs)


„A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazzel, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je"-ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll!


Három éve egy rövid kikötés után friss legénységgel és egy szirénnel hajózott ki útjára Unger Balázs kapitány. A csapat azóta is töretlenül szeli a zene hullámait a Cimbaliband cimbalom-hajtású erőforrásával, amihez egyre több az üzemanyag!
A szirén pedig nem más, mint Danics Dóra énekesnő, aki 2013-ban megnyerte az X-Faktor zenei vetélkedőt, mint első női győztes! Dórát eddig szerzői, népdalénekesi oldaláról nem ismerhette a közönség, a Cimbalibandben kezdett foglalkozni a népzenével, és a balkán dallamaival. Énekhangja, egyénisége tökéletesen passzol, a Cimbaliband életérzéshez, muzsikához. Nem véletlen, hogy legutóbbi két lemezükön, a „Recycle”-ön és a Balkán Projekten is ő énekel!”

 
 
 
More Details: 
 • Vocal - Danics Dóra
 • Cimbalom, vocals - Unger Balázs
 • Guitar - Unger Gergő
 • Violin - Solymosi Máté
 • Double bass - Tóth Gergely
 • Drum, derbuka - Babos Lőrinc
 • Accordion - Barity Zorán
 • Viola - Gólya Péter

 

cimbaliband-es-danics-dora-iram-fon-records-audio-cd-2019-5998048543823-1-.jpg

 

cimbaliband-es-danics-dora-iram-fon-records-audio-cd-2019-5998048543823-2-.jpg

Product Videos

Cimbaliband és Danics Dóra - Iram 02:53

http://www.cimbaliband.hu Zene: Unger Balázs Szöveg: Unger Balázs Danics Dóra - ének Unger Balázs -cimbalom, vokál Unger Gergő - gitár, vokál Solymosi Máté - hegedű Tóth Gergely - nagybőgő Babos Lőrinc - dob Dalszöveg: Refrén: Száll a szélben Száll az élet Száguldásba a szív is beleremeg Száll a szélben Száll az élet Rohan a forgatag, Felkap és elragad az iram... Hajtjuk az álmokat Belőlük semmi nem marad Nyeljük a perceket Nem érzünk ízeket Az örvény ha elragad Lelkedből semmi nem marad Egy verseny az életünk Mit csak mi nyerhetünk! Refrén... Vár ránk a végtelen Szikrázó fényű tengeren Vitorlát bont a képzelet Megállni nem lehet Bár látod a partokat Hatalmas sziklás csúcsokat Hajón révbe mégsem ért Örökre megkísért Refrén...

 • Cimbaliband és...
  http://www.cimbaliband.hu Zene: Unger Balázs Szöveg: Unger Bal...

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Cimbaliband és Danics Dóra - Iram / Fonó Records Audio CD 2019 / 5998048543823 to your wish list.