null

Introducing: The Hungarian Study Bible / Magyarázatos Biblia - Az Újonnan Revideált Károli - Biblia szövegével / Philip Yancey és Tim Stafford jegyzeteivel / Terkepek / Color Maps / 100 Character studies

Posted by BIML EUROPE TEAM on Aug 18th 2016

Introducing: The Hungarian Study Bible / Magyarázatos Biblia - Az Újonnan Revideált Károli - Biblia szövegével / Philip Yancey és Tim Stafford jegyzeteivel / Terkepek / Color Maps / 100 Character studies

Introducing: The Hungarian Study Bible

Magyarázatos Biblia - Az Újonnan Revideált Károli - Biblia szövegével / Philip Yancey és Tim Stafford jegyzeteivel / Terkepek/ Color maps


  • Paperback:1564 pages
  • Publisher:Harmat; 1st edition (2014)
  • Language:Hungarian
  • ISBN-10:9632881451
  • ISBN-13:978-9632881454

Buy here:   HARDCOVER:

https://www.amazon.com/dp/9632882857

PAPERBACK:

https://www.amazon.com/gp/product/9632881451


A Magyarázatos Biblia célja, hogy kedvet csináljon a Biblia rendszeres olvasásához, és áthidalja a kulturális szakadékot a mai olvasók és a Biblia évezredekkel ezelőtt íródott könyvei között. A magyar olvasók körében is népszerű Philip Yancey és szerzőtársa, Tim Stafford olyan többlépcsős (kéthetes, féléves, hároméves) bibliaolvasó programot állított össze, melynek révén átfogó képet kaphatunk a Biblia cselekményfolyamáról, belső összefüggéseiről, főbb témáiról. Közérthető és informatív magyarázó jegyzeteik segítenek az akadályok leküzdésében.

"Egész kis könyvtárt tart a kezében az olvasó. Minden, ami ebben a kötetben van, hidat épít a kétezer éves Szentírás és a mai ember között. Természetesen a legfontosabb benne maga a Biblia szövege, amely Isten ma is érvényes, számunkra életmentő szava. A szakszerű és közérthető magyarázatok segítenek ezt helyesen érteni, az meg ami feladatunk, hogy ezt imádkozó szívvel magunkra alkalmazzuk, hozzá igazodjunk, s így az életünket gazdagítsa.
Aki most kezdi olvasni a Bibliát, kedvet kap hozzá; aki valamennyire már ismeri, elmélyülhet igényes tanulmányozásában. Mindnyájunknak nagy ajándék ez a könyv!" (Cseri Kálmán református lelkész)



"A Bibliához való viszonyom akkor változott meg, amikor Isten Szentlelke által hitre jutottam. Az addigi kényszeres olvasást felváltotta az az élmény, amelyet így írhatnék le: a szomjazó forrásvízre talál. Azóta is vallom, azzal a Lélekkel kell olvasni a régi szövegeket, amely ihlette a korabeli szerzőket. Mindehhez nagyszerű segítséget adnak azok a magyarázatok és kiegészítő információk, melyek e könyvben olvashatók.
Kimeríthetetlen az élő víz forrása. Éljünk vele!" (Szeverényi János evangélikus lelkész, a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) elnöke


"Távoli ősöm, Szenci Molnár Albert a vizsolyi Biblia második kiadásakor jó néhány újítást eszközölt Károli Gábor munkáján. Nemcsak a nyelvezetet csiszolta, a szöveget tagolta, de a méretet is csökkentette, "hogy az olvasók könnyebben forgathassák" Isten igéjét.
Ez motiválja az újabb és újabb bibliafordítások készítőit is, és az hiszem, ez motiválta kedvenc szerzőmet, Philip Yancey-t és barátját, Tim Staffordot abban, hogy jegyzetekkel lássák el a Szentírást.
Kiemeléseik és magyarázataik megkönnyítik a Biblia üzenetének megértését, a háromlépcsős olvasási terv pedig a már gyakorlottabb bibliaolvasóknak is hasznos segítséget jelent. Jó szívvel ajánlom a Magyarázatos Bibliát minden diáknak és a Szentírást tanulmányozó "öregdiáknak"." (Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője)

Buy here:  HARDCOVER: 

https://www.amazon.com/dp/9632882857

PAPERBACK:

https://www.amazon.com/gp/product/9632881451


Follow us on FACEBOOK:

https://www.facebook.com/BibleInMyLanguage/