Loading... Please wait...

Billy Graham - Peace with God / Hungarian Edition - Békesség Istennel / Translator: Dr. Gerzsenyi László / Vallásos irodalom

$21.99
SKU:
9789630008808
Weight:
8.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Billy Graham - Peace with God / Hungarian Edition - Békesség Istennel / Billy Graham elso könyve magyarul is

Translator: Dr. Gerzsenyi László


!!! Condition of this book is USED LIKE NEW !!!  Pages and edges show some aging !!!

 
In Peace with God Dr. Billy Graham asks God to help this book "find its way into the hands and hearts of a lost, confused, and searching world . . . men, women, and young people everywhere [who] thirst for peace with God." In spite of a life drenched with responsibilities and rewards, are you thirsting? Searching for some nameless thing that is more important than anything in life? You are not alone. All mankind is seeking the answer to the confusion, the moral sickness, the spiritual emptiness that oppresses the world. All humanity is crying out for guidance, for comfort . . .for peace. Dr. Graham shares God's gentle, reassuring promise of spiritual calm-of authentic personal peace-amidst a personal life wracked with too much stress, too many burdens, too great a heartache. "I know men who would write a check for a million dollars if they could find peace," writes Dr. Graham. "Millions are searching for it. But we Christians have found it! It is ours now and forever. We have found the secret of life! . . .When your spouse dies or your children get sick or you lose your job, you can have a peace that you don't understand. You may have tears at a graveside, but you can have an abiding peace, a quietness. "God's peace can be in your heart-right now . . .Whatever the circumstances, whatever the call, whatever the duty, whatever the price, whatever the sacrifice-His strength will be your strength in your hour of need. "It's all yours, and it's free. You don't have to work for it . . . . Do not put it off."
 
 

Product Details:

  • Paperback: 222 pages
  • Publisher: Magyarországi Baptista Egyház (1990)
  • Language: Hungarian
  • ISBN-10: 9630008807
  • ISBN-13: 978-9630008808 / 9789630008808

William ​Franklin (Billy) Graham, a XX. század legnagyobb evangélistája 1918. november 7-én született az észak-karoliriai Ashville-ben, egy farmercsalád első gyermekeként. 1939-ben, amikor egy baptista lelkész evangélizációt tartott Charlotte-ban, Billy Graham átadta életét az Úrnak, és elkötelezte magát az evangélium szolgálatára. Már diákévei alatt gyakran tartott utcai evangélizációt. Iskolái befejeztével 1941-ben egy chicagói baptista gyülekezet lelkipásztora lett, majd pedig a „Fiatalok Krisztusért” mozgalom első szervezője és evangélistája. A háború után, 1949-ben kezdte meg evangélizációit, az elsőt Los Angelesben, majd az Egyesült Államok más városaiban. Európában az 1954-es londoni evangélizáció tette ismertté. Evangélizációs körútjai során Indiától Ausztráliáig, Új-Zélandtól Brazíliáig, Koreától Japánig eljutott sok nagy városba. 1977-ben megnyílt előtte az út Kelet-Európába is. Először Magyarországon, majd Lengyelországban, az NDK-ban, Csehszlovákiában és a Szovjetunióban hirdette az evangéliumot. Szolgálatai nyomán megszámlálhatatlan tömegek fogadták el Jézus Krisztust megváltójuknak.
Azzal a reménységgel bocsátjuk útjára a Billy Graham által írt első könyvet, hogy ez is sokak békességét fogja megteremteni Istennel. Adja a Mennyei Atya, hogy így legyen!

 

FOREWORD:

Úgy tűnik, hogy a Békesség Istennel című könyv megírása óta eltelt több mint három évtized alatt a hadirendbe állított világ véglegesen elveszítette a már akkor is törékeny nyugalmát. A történelem folyamán első ízben él a fiataloknak egy egész generációja abban a félelemben, hogy nukleáris tömegpusztulás miatt kifut az időből, mielőtt felnövekedhetne, és ez részben magyarázatot adhat ara, hogy ígéretes ifjúkoruk csúcsán miért keresik olyan tragikusan nagy számban az élettől való elmenekülés különböző útjait. A menekülés művészeinek generációjává lettünk. Amikor ezeket a szavakat írom, az egész földkerekségen sok helyen fegyveres harcok dúlnak, és több nagyváros utcáin ágyúdörgés hallatszik. E könyv megírása óta egy amerikai elnök, egy igazságügyminiszter, egy polgárjogi vezető, az előző egyiptomi elnök és egy híres rocksztár is merénylet áldozata lett, egy másik elnököt pedig megpróbáltak megölni. Sok helyen túszokat szednek, nyilvános helyeken bombákat robbantanak, és repülőgépeket térítenek el. Most is sok a háborús összeütközés. Belső békénk keresése érdekében hiába fordulunk otthonaink biztonságához, mert sok otthon egyszerűen nem létezik, hiszen az új házasságoknak csaknem a fele válással végződik. Ez a viszálykodás, ami nagy mértékben tombol e világon, csupán tükörképe az egyének szívében dúló harcnak.
Milliók olvasták már ezt a könyvet eredeti formájában. Több mint harminc nyelvre lefordították. Ezrek írták le, hogy miként alakította át és érintette saját életüket vagy valaki másnak az életét. Úgy tudjuk, hogy Kelet-Európában ez a leginkább olvasott és terjesztett vallásos könyv. Azon a területen egy vámtiszt ráakadt a Békesség Istennel című könyv egyik példányára, amint egy - az országába látogató - keresztyénnek a csomagját átvizsgálta. A turista azt mondta, hogy boldogan neki adná, de már egyik barátjának ígérte. A vámtiszt így szólt: - Akkor megvárná, míg elolvasom? Így hát ami barátunk várakozott egy fél óráig, egy óráig, két óráig. Végül visszakapta a könyvét, beletette táskájába, és továbbhaladt útján. Amikor újból átnéztem a könyvet, csodálkozva állapítottam meg, hogy mennyire helytálló az eredeti, jóllehet egyes részletei átdolgozásra szorultak.
Ez az átdolgozott kiadás az eredetihez hasonlóan az útra, az egyedüli útra mutat, amely a válságban lévő világban is elvezet az igazi egyéni békességhez. Harmincegy évvel ezelőtt történt kiadása óta az Egyesült Államokban és más országokban eddig is sok millió olvasó követte világos, egyszerű lépéseit, s fedezte föl magának azt a forradalmian új életet, amelyet a valamikor ismeretlen Galileai ajánlott. Vannak köztük olyanok, akik halálos ítéletük végrehajtására vártak, de köztük van az egyik vőm is.
Az angliai Bristolban végzett evangélizálásunk egyik riporterétől megkérdezték, hogy Bristolba menetele előtt részt vett-e már gyülekezeti munkában. Ezt felelte: - Ó, igen, keresztyén vagyok. Billy Graham által tértem meg 1954-ben. Internátusban lakó tizenéves leányként elment egy vásárra, ahol szedett-vedett árukat kínáltak. Az egyik asztalon számos könyv volt. Köztük meglátta a Békesség Istennel egy példányát, és azonnal megvásárolta. Hat pennyt fizetett érte - az összes pénzét, amije akkor volt-, és egész éjszaka fönnmaradt, hogy az iskola hátsó részében levő szobájában, zseblámpa fényénél elolvassa a könyvet. Az olvasás eredményeképpen elfogadta Krisztust. Jóllehet gyülekezetben nőtt fel, mégsem magyarázta meg neki soha senki, hogy milyen egyszerű az evangélium üzenete, és miként válaszolhatna Krisztus hívására.
Azért imádkozom, hogy ez az átdolgozott kiadás utat találjon a kezekhez és a szívekhez ebben az elveszett, zűrzavaros és útkereső világban, mert úgy érzem, hogy férfiak, nők és fiatalok mindenütt még sokkal jobban szomjaznak az Istennel való békességre, mint amikor a könyvet először megírtam.
Mélységesen hálás vagyok mindazoknak, akik ezen új kiadás előkészületei során tanácsaikkal elláttak. Különleges köszönet illeti feleségemet, Ruthot, aki sok órán át fáradt az átdolgozáson; legidősebb leányomat, GiGi Tchividjiant; valamint titkárnőmet, Stephanie Willst. Isten használja e könyvet újabb milliók életének megérintésére ebben az új nemzedékben! /Billy Graham/

 

Előszó 9
Bevezetés Billy Graham, Békesség Istennel című könyvéhez 13
A helyzet fölmérése  
A nagy keresés 21
Az elpusztíthatatlan Biblia 31
Milyen az Isten? 40
A bűn félelmetes ténye 50
Ki az ördög? 63
A magányosság réme  ....
73

 

-billy-graham-peace-with-god-hungarian-edition-b-kess-g-istennel-1.jpg
 
-billy-graham-peace-with-god-hungarian-edition-b-kess-g-istennel-5.jpg
 
-billy-graham-peace-with-god-hungarian-edition-b-kess-g-istennel-6.jpg
 
-billy-graham-peace-with-god-hungarian-edition-b-kess-g-istennel-10.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Billy Graham - Peace with God / Hungarian Edition - Békesség Istennel / Translator: Dr. Gerzsenyi László / Vallásos irodalom to your wish list.