Loading... Please wait...

Bűnök és erények a Bibliában / by Wappler József / Tinta Könyvkiadó / Sins and virtues in Bible

$19.99
SKU:
9789634090564
Weight:
10.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Bűnök és erények a Bibliában / by Wappler József / Tinta Könyvkiadó / Sins and virtues in Bible in Hungarian

 
Oldalszám: 128
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: A/5
ISBN: 9789634090564 / 978-9634090564
Tömeg: 200 g/db

Made in Hungary

 

Iránytűre van szükségünk, amely az ősrégi emberi kételyek mellett korunk új kérdéseire is választ ad. A biztos irányt a Biblia mutatja meg. A Bűnök és erények a Bibliában című kiadvány 555 idézete így válik értékvesztett világunk mindennapjainak iránytűjévé.

A Biblia bűnnek nevezi a tiltott cselekedeteket és a helytelen viselkedési formákat. Ezzel megmutatja a kerülendő tetteket és felhív a jó megtételére. A jótéteményeket és az ezek megtételéhez szükséges képességeket hagyományosan erénynek nevezzük. Korunk emberének akkor lesz nyugodt, kiegyensúlyozott élete, ha a benne szunnyadó erényeket felhasználva jót tesz, cselekvően bizonyítja, hogy a bűnt nem csak elkerüli, hanem erényeivel is él.

Gyűjteményünkben először a Biblia bűnre vonatkozó gondolatai, majd az erényes élettel összefüggő szentírási szövegek kerülnek közlésre. Így az idézetekben szó esik a hét főbűnről - kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, harag, torkosság, jóra való restség - és a Tízparancsolatról. Az erények kapcsán találkozhatunk az isteni erények – hit, remény, szeretet – és a sarkalatos erények – igazságosság, mértékletesség, erősség-bátorság, bölcsesség – mellett a tág értelemben vett erényekkel - pl.: szelídség, türelem, szegénység, vendégszeretet, tisztaság - is.

Az idézetek mellett feltüntetett szentírási helyek lehetővé teszik az adott szöveg fellapozását és tágabb környezetben való tanulmányozását.

 

Product image

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Bűnök és erények a Bibliában / by Wappler József / Tinta Könyvkiadó / Sins and virtues in Bible to your wish list.