Loading... Please wait...

Az öröm városa by Dominique Lapierre / Hungarian edition of The City of Joy / Szent István Társulat 1988 / Hardcover

$29.99
SKU:
9633603641
Weight:
20.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Az öröm városa by Dominique Lapierre / Hungarian edition of The City of Joy / Szent István Társulat 1988 / Hardcover

Hardcover 1988

ISBN: 9789633603642  /  978-9633603642

ISBN-10: 9633603641

PAGES: 276

PUBLISHER: Szent István Társulat

LANGUAGE: Hungarian / Magyar 

 

  !!! Condition of this book is USED LIKE NEW !!!

  

Hungarian Description:

Ez a könyv a francia kiadó szerint "A szeretet éneke, a boldogság kiáltása, az élet himnusza, a gyöngédség és reménység tanítója, mely korunk minden emberének szól.
Könyve végén a szerző köszönetet mond feleségének és mindazoknak, akik segítették könyvének megírásában, intézményeknek és egyes személyeknek egyaránt. Köszöni a kiegészítő információkat és a dokumentációt. Ezt lényeges előre tudomásul vennünk, mert a mi számunkra sokszor elképzelhetetlen az, amit leír. Hitelességét erősíti a mellékelt színes képek sora, amely nagyban emeli e kiadás értékét. Irgalmatlan sötét hátteret rajzol olyan realista módon, hogy a fordításban néhány részletet jobbnak láttunk kihagyni. Viszont ebből a környezetből valósággal kiragyog az emberi nagyság: mire képes az együttérző irgalmas szeretet, mennyira igaz a könyv mottója: "Mindaz, amit nem tudsz odaadni, az elveszett." Mennyire igaz, hogy "az embertelen városnak van mágikus ereje, amely szenteket tud teremteni". Névtelen szenteket. Mai körülmények között mutatja meg, hogy az ember nem arra született, hogy legyőzzék és a szeretet az, amely mindennél erősebb. A szerző a névtelenséget nagyon hangsúlyozza, ennek érdekében felcserélte a neveket és olykor egyes részleteket is. Mert mindaz, amit leírt, több évvel ezelőtt zajlott le, de emberek, akik ilyen nehézségeket képesek legyőzni, mindig fognak létezni.
Dominique Lapierre, aki járja az egész világot és keresi a nagy emberi eposzokat, korunk igazi hőseit. Könyveit harminc nyelvre fordították már le, és vagy százmillió olvasója van. Öt "best-sellers" regénye jelent meg: ennek jövedelméből és más adományokból 1980-ban társaságot alapított a kalkuttai leprás gyerekek megsegítésére. Egy alkalommal "gyermekeit" Kalkuttában meglátogatva, fedezte fel az őt megigéző világot: Az Öröm Városát. Ebből a felfedezésből született ez a könyv.

 

English Summary:

Made into a movie starring Patrick Swayze, this is the inspiring story of an American doctor who experienced a spiritual rebirth in an impoverished section of Calcutta.

 

About the Author:

Dominique Lapierre was born in Châtelaillon-Plage, Charente-Maritime, France. At the age of thirteen, he travelled to America with his father who was a diplomat (Consul General of France). He attended the Jesuit school in New Orleans and became a paper boy for the "New Orleans Item". He developed interests in travelling, writing and cars and later traveled across the United States as a young man.Two of Lapierre's books – Is Paris Burning? (co-written with Larry Collins) and City of Joy – have been made into films. Lapierre and Collins wrote several other books together before Collins' death in 2005.

Lapierre speaks fluent Bengali.

He was awarded the Padma Bhushan, India's third highest civilian award in the 2008 Republic Day honours list.

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Az öröm városa by Dominique Lapierre / Hungarian edition of The City of Joy / Szent István Társulat 1988 / Hardcover to your wish list.