Loading... Please wait...

Angyalbőrben 2 / DVD 1991 / Directed by Gát György, Szurdi Miklós / Starring: Usztics Mátyás, Mészáros Zoltán, Szerednyei Béla / Hungarian TV Series / 3 episodes on DVD

$9.99
SKU:
5999551920644
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Angyalbőrben 2 / 1991 / Directed by Gát György, Szurdi Miklós / Starring: Usztics Mátyás, Mészáros Zoltán, Szerednyei Béla / Hungarian TV Series / 3 episodes on DVD

UPC 5999551920644 / 5999016344275 / IPH6056 / 828766249545

REGION 2 PAL DVD 

MADE IN GERMANY

AUDIO: Hungarian 2.0

SUBTITLES: -

Total Runtime: 163 minutes

 

Hungarian Summary:

Az Angyalbőrben 1990-től 1991-ig vetített magyar televíziós filmsorozat, amelyet 1988. november 17-étől 1989. november 16-áig forgattak Budapesten, Budaörsön, Csobánkán, Zsámbékon és Pilisborosjenőn. A tévéfilmsorozat a Magyar Televízió és a Tele P-Art gyártásában készült, a Jupiter Film forgalmazásában jelent meg DVD-n. Műfaja filmvígjáték-sorozat. Magyarországon az MTV vetítette először a televízióban 1990. szeptember 28. és 1991. március 25. között, majd később a TV-1, az MTV-1, az m1, a TV-2, az MTV-2, az m2, a Viasat 3, a Duna TV, a Duna World és az M3 ismételte. Az élőszereplős játékfilmsorozat a vasbogdányi laktanya egyik szakaszának életét mutatja be a rendszerváltás idején.

 

Episodes on disc:

Borcsata

Mozgó trezor

Átkelés

 

 

 

Szereplők / Cast

színészszereplőjellemzés
Usztics Mátyás Karádi János őrmester Szigorú, vaskalapos tiszthelyettes, Urbánék szakaszának kiképzője.
Mészáros Zoltán Urbán András Egykori labdarúgó és taxisofőr. Egy mérkőzésen szerencsétlenül ütközött az ellenfélnél játszó barátjával, aki kómába esett. Megfogadta, hogy amíg barátja fel nem épül, addig nem ér labdához. Felettesei mégis próbálják rávenni a játékra, abban a reményben helyezik át a sportszázadból Vasbogdányba, hogy a szigorú kiképzés hatására meggondolja magát.
Bárdy György Tabajdi Gábor ezredes A vasbogdányi laktanya parancsnoka. Nem egyszer engedékenyebbnek bizonyul, mint a beosztottjai.
Végvári Tamás Kardos István százados A vasbogdányi laktanya tisztje, kivételesen sokat foglalkozik Karádi őrmester szakaszával.
Szerednyey Béla „Rabó” (Rabovics Milán) Szerb származású, forróvérű katona, a fegyverek megszállottja. Menyasszonyára nagyon féltékeny.
Békési-Kálid Artúr Pós Színes bőrű katona. Civilben hárfaművész, éppen ezért külön engedéllyel mentesül a bakancsviselés alól.
Rajkai Zoltán Éder A szakasz műszaki zsenije, találmányaival (mint például a szüretelőgép vagy a versenyautó) nagy hasznára van társainak.
Görög László Szabó Dezsőke Szószátyár katona. Fejből tudja a szolgálati szabályzatot, megszegéséért rossz pontokat jegyez egy füzetbe, még a feletteseinek is. Urbánnal egy időben helyezték át Vasbogdányba. Abban bízik, hogy apja kapcsolatai révén sikerül elintézni a leszerelését.
Dózsa Zoltán Géczi Börtönviselt katona, betörői múltja során szerzett tapasztalatainak sokszor hasznát veszi.
Juhász Illés Klammer Péter Félénk természetű katona. A lányokhoz is nehezen mer közeledni, ezt kezdetben félreértik a társai.
Takátsy Péter Bazsó T. Péter Civilben vasutasként dolgozó katona. Szakmája iránt már-már fanatikusan elhivatott.
Bede-Fazekas Szabolcs Csergő Ferenc A szakasz egyetlen családos katonája. Civilben dolgozott lemezlovasként és szabóként is. Titokban katonaruhákkal üzletel.
Faragó András „Mamut” Falánk katona, becenevét termete miatt kapta. Civil foglalkozása hentes. Mindenről eszébe jut egy történet a falujából.
Miletics Balázs Mile A szakasz leglustább katonája, állandóan aludna.
Piszny Mónika
Vándor Éva (hang)
Nelly Butikoslány, ő jelenti a katonák számára a „kapcsolatot a polgári lakossággal”.
Sáfár Anikó Ildikó A laktanya kantinosa. Elvált, egyedül neveli gyerekét.
színészszerepjellemzés
Kováts Adél Szeges Anna főhadnagy Katonatiszt, Urbánnal gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt.
Baranyi László Borús doktor A laktanya orvosa. Nem veti meg az alkoholt.
Hollósi Frigyes Belényesi Csaba Taxisofőr, Urbán régi ismerőse.
Miklósy György Hatvani László Vasbogdány tanácselnöke
Szokolay Ottó Békési ezredes Vezérkari tiszt.
Ifj. Reisenbüchler Sándor Giricz Alfréd Mezőgazdasági pilóták. A katonák által rájuk aggatott gúnynevük „szitakötők”, az általuk a katonákra használt gúnynév pedig a „bokorugrók.” Gyakran borsot törnek egymás orra alá, de időnként együttműködésre kényszerülnek.
Szurdi Miklós Gyufás
Leisen Antal  
Nyári Zoltán  
Selmeczi Roland   Katonák a vasbogdányi laktanya másik szakaszából.
Kálloy Molnár Péter  
Gáspár András  
Falusi Mariann Lilla Pultoslányok.
Lang Györgyi Csilla
Zsolnay András Csöpi Homoszexuális taxisofőr, Urbán régi ismerőse.
Ambrus András Kodályka bácsi Vasbogdányi lakosok.
Kölgyesi György Jenő bácsi
Ács Ágnes Kincses Annamária Rabó menyasszonya

 

Műfaj vígjáték

Alkotó Gát György
Író
Rendező
Főszereplő
Főcím Moho Sapiens: Angyalbőrben
Végefőcím
  • Moho Sapiens: Pofon
  • Elszáll a szó
  • Angyalbőrben
  • R-GO: Elviharzott...
  • Most kell, hogy nagyon szeress
  • Keresd a nőt
Zeneszerző

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 1
Epizódok 13
Gyártás
Producer Gát György
Vágó
Forgatási helyszín Budapest, Budaörs, Csobánka, Zsámbék, Pilisborosjenő, Dömsöd, Ercsi, Kisoroszi, Pilisvörösvár, Tök, Budakeszi
Operatőr Gulyás Buda
Részenkénti játékidő 60 perc
Gyártó
Forgalmazó Jupiter Film (DVD)
Sugárzás
Eredeti adó MTV
Eredeti sugárzás 1990. szeptember 28.1991. március 25.

 

angyalb-rben-1991-directed-by-g-t-gy-rgy-szurdi-mikl-s-starring-usztics-m-ty-s-m-sz-ros-zolt-n-szerednyei-b-la-hungarian-tv-series-3-episodes-on-dvd-1-.jpg

angyalb-rben-1991-directed-by-g-t-gy-rgy-szurdi-mikl-s-starring-usztics-m-ty-s-m-sz-ros-zolt-n-szerednyei-b-la-hungarian-tv-series-3-episodes-on-dvd-2-.jpg

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Angyalbőrben 2 / DVD 1991 / Directed by Gát György, Szurdi Miklós / Starring: Usztics Mátyás, Mészáros Zoltán, Szerednyei Béla / Hungarian TV Series / 3 episodes on DVD to your wish list.