null

Adagio – Érintés / Sony BMG Music Entertainment Audio CD 2007 / 88697101862 / Balczó Péter, Homonnay Zsolt, Kozma Rózsa, Nagy Sándor, Polyák Lilla

No reviews yet Write a Review
$19.99
SKU:
886971018622
UPC:
886971018622
Weight:
5.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Adagio – Érintés / Sony BMG Music Entertainment Audio CD 2007 / 88697101862 

Balczó Péter, Homonnay Zsolt, Kozma Rózsa, Nagy Sándor, Polyák Lilla

UPC 886971018622

 

Label: Sony BMG Music Entertainment – 88697101862
Format: CD, Album
Country: Hungary
Released: 2007
Genre: Pop
 
 
 

Tracklist:

1. Jégszív 
2. Te vagy a végzetem (You Are My Destiny) 
3. Várj (Bach: Air) 
4. Bármit megtennék (I'd Do Anything For Love) 
5. A szerelem megöl majd (Too Much Love Will Kill You) 
6. The Winner Takes It All 
7. Érintés (Borodin-Prince Igor) 
8. Könnyű álmot hozzon az éj 
9. Shame About The Dreams 
10. Ez majdnem szerelem volt 
11. Nézz reám (The Rose)
12. Az Operaház Fantomja

 

 

  • DesignVető Gábor
  • GuitarCsiszár Ferenc
  • OrchestraÓbudai Danubia Szimfónikus Zenekar
  • Photography ByVigh Csaba
  • SaxophoneKató Zoltán
  • VocalsBalczó Péter, Homonnay Zsolt, Kozma Rózsa, Nagy Sándor, Polyák Lilla

 

 

Bevált, és láthatóan-hallhatóan jól működik az a recept, amelyet kitaláltak az Adagio férfi énektrió létrehozói, kiötlői. Azaz hogy párosítsuk, vegyítsük a különböző zenei műfajokat, gyúrjuk egybe egy populáris előadásmódba az operát a könnyűzenével, a könnyűzenét írjuk át drámaibb előadásmódba vokális zenévé. Ennek az úgynevezett crossovernek világszerte nagy az ázsiója mostanság, és rengeteg a rajongója is. Ám ahhoz, hogy jól csináljuk, nagy odafigyelés, tehetség, szorgalom és megfelelő zenei hozzáértés, alázat is kell. Ez az, ami megvan az Adagioban, és ettől is tudnak sikeresek lenni immár 2005 ősze óta, amikor is megjelent az első albumuk. Most pedig már a harmadikkal rukkolt elő a három sármos férfi: Homonnay Zsolt, Balczó Péter és Nagy Sándor.

Ez a mostani anyag méltó folytatása az elődeinek, és hasonlóképpen építkezik, azaz világslágerek és hazai sikerdalok feldolgozásait hallhatjuk Adagio-stílusban, nagyon sok érdekességgel. Azt már nem kell ecsetelni, hogy a fiúk hangja mennyire illik ehhez az előadásmódhoz, hiszen mindegyiküké iskolázott, tisztán és szépen szól, nem csak a stúdiókörülmények között, hanem élőben is. Nagyon jól alkalmazzák a többszólamot, a váltott éneklést és a vokálokat. Támaszkodnak egymás hangjára, így biztosítva az egységet. A zenék ehhez hasonlóan igényesek, kidolgozottak, köszönhetően a hangszerelésben nagy munkát végző Pejtsik Péternek, Riederauer Richárdnak és Czomba Imrének.

A dalok választása pedig ismét igén sokrétű. A sort rögtön a Jégszív nyitja (így erre a lemezre is jutott egy Demjén-szerzemény), és a feldolgozások között olyan magyar slágerek szerepelnek, mint a Cserháti Zsuzsától és a Generáltól ismert Könnyű álmot hozzon az éj, vagy Máté Pétertől az Ez majdnem szerelem volt (méghozzá az eddig nem hallott, kiadatlan szövegváltozattal). A kölföldi szerzemények közül érdemes megemlíteni Bach klasszikus szerzeményét, az Airt, amelyhez Homonnay Zsolt írt magyar szöveget, aztán Borodin Igor hercegét, amely Érintés címmel került fel a CD-re, a már jól ismert Webber-művet, Az Operaház fantomját, Paul Anka nagy slágerét, a Te vagy a végzetemet (You Are My Destiny). No és persze a rockzenei átiratok sem maradhattak el.

Így itt van a Queen és Brian May tétele, a Too Much Love Will Kill You, aztán az ABBA-tól a The Winner Takes It All (milyen érdekes a megszokott ABBA-női hang helyett most férfiénekkel meghallgatni!), és Meat Loaf nagy dala, az I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That). Ez utóbbiban az Adagio-lemezeken először női ének is szerepel Homonnay Zsolt felesége, Polyák Lilla jóvoltából. Szintén érdemes még megemlíteni a Shame About The Dreams szerzeményt, amelybe szervesen illeszkedik Beethoven Örömódájának zenéje, de a dal mégis arról szól, hogy sajnos mennyire más lett ahhoz képest a világ, mint ahogy ezt az Örömóda írásakor a zeneszerző várta.

 

Product Reviews

No reviews yet Write a Review