Loading... Please wait...

A zarándok útja / Hungarian Edition of John Bunyan’s The Pilgrim’s Progress / Translator to Hungarian: Jánosházy György

$45.99
SKU:
9789737605108-5108
Condition:
New
Weight:
20.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A zarándok útja

Hungarian Edition of John Bunyan’s The Pilgrim’s Progress

Author : John Bunyan

Translator to Hungarian: Jánosházy György

Hardcover, Edition 2005

Publisher : Koinónia Kiado
Language : Hungarian
Pages : 353
ISBN : 9789737605108 / 978-9737605108

 

 Információk
    353 oldal
    Kötés: cérnafűzött, keménytáblás
    ISBN: 9789737605108

Összefoglaló
Bunyan legfőbb művét A zarándok útját az angol irodalom klasszikus darabjaként tartják számon. Számos kiadást ért meg, több mint száz nyelvre lefordították. A két világháború között Szabadi Béla fordításában magyarul is megjelent, négyszer kiadták, de elavult nyelvezete miatt ez a fordítás mára már olvashatatlanná vált. A zarándok útja legújabb kiadását Jánosházy György fordításában kívánja az olvasók rendelkezésére bocsátani a kiadó. A marosvásárhelyi költő és műfordító, Shakespeare darabjainak kiváló fordítója Bunyan művének tolmácsolásakor ragaszkodott ugyan a szerző és a kor stílusához, viszont a mai magyar olvasó számára a lehető legolvasmányosabb fordításra törekedett.

"Kevés olyan alkotás van, amelyik egyszerre az angol irodalom klasszikusa és ugyanakkor a 17. század végétől kezdve egyik legnépszerűbb hitépítő olvasmány is keresztények körében. A vallási képzelet népi eposzának nevezett mű missziós kiadványként még a muzulmánok, az amerikai indiánok körében is nagy hatást gyakorolt. A zarándok útját a kiváló költő és Shakespeare-fordító Jánosházy György új átültetésében bocsátja közre a Koinónia Kiadó. Bunyan üdítően egyszerű prózai nyelvét és a költői betéteket egyaránt hűen és élvezetesen adja vissza mai magyar nyelven a fordító." 

Dr. Fabiny Tibor, egyetemi tanár

img-7588.jpg

 

img-7594.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the A zarándok útja / Hungarian Edition of John Bunyan’s The Pilgrim’s Progress / Translator to Hungarian: Jánosházy György to your wish list.