Loading... Please wait...

A szemlélők by Szabó Magda / Magvető könyvkiadó 1973 / MA 2354 / Hardcover / Hungarian novel

$19.99
SKU:
MA2354
Weight:
14.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A szemlélők by Szabó Magda / Magvető könyvkiadó 1973 / MA 2354 / Hardcover / Hungarian novel

MA2354

Hardcover 1973

PAGES: 357

PUBLISHER: Magvető Kiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar  

 

!!! Condition of this book is used very good !!!

 

 

Hungarian Description:

... ráhajolt Sutor mikrofonjára, és hideg dühvel, pontosan tagolva, azt mondta a szalagra: "Dögölj meg!" "Mille remerciments, Madame!" - köszönte meg Sutor elragadtatva, mert ez több volt és nagyobb, mint amit remélt. Mikor Caesar kikapta a kezéből a mikrofont, kitépte a magnetofonból a szalagot, földhöz verte a gépet, és Sutort lerugdosta a kiállítási csarnok lépcsőjén, már valamennyi belga és francia diplomata kinn állt, nemcsak a közönség meg a járókelők, és nézték, hogy gurul le Tristan a rengeteg lépcsőn.

A szemlélők ha úgy tetszik voltaképpen szerelmes regény, ám egymásba szerető, ezúttal még csak nem is fiatal hősei nyugati és kelet-európai szemléletük következtében nem egyesíthetik életüket: a jelenkori Montague és Capulet csak olyan kurta időre állapodhatik meg egymás mellett, amennyire egy madár költöző útján pihenni ereszkedik alá a lomb közé. Persze nemcsak szerelmes regény. Nincsenek kipreparálható, elidegeníthető, csak önmagukban egyedül jelentkező érzelmek, minden mindennel összefügg. Ebben a könyvben is. (Szabó Magda) A regény első kiadása 1973-ban jelent meg.

 

About the Author:

Magda Szabó was a Hungarian writer, arguably Hungary's foremost female novelist. She also wrote dramas, essays, studies, memories and poetry.
Born in Debrecen, Szabó graduated at the University of Debrecen as a teacher of Latin and of Hungarian. She started working as a teacher in a Calvinist all-girl school in Debrecen and Hódmezővásárhely. Between 1945 and 1949 she was working in the Ministry of Religion and Education. She married the writer and translator Tibor Szobotka in 1947.
She began her writing career as a poet, publishing her first book Bárány ("Lamb") in 1947, which was followed by Vissza az emberig ("Back to the Human") in 1949. In 1949 she was awarded the Baumgarten Prize, which was--for political reasons--withdrawn from her on the very day it was given. She was dismissed from the Ministry in the same year.

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A szemlélők by Szabó Magda / Magvető könyvkiadó 1973 / MA 2354 / Hardcover / Hungarian novel to your wish list.