Loading... Please wait...

A Napfény íze DVD Sunshine 1999 / A Taste of Sunshine Ein Hauch von Sonnenschein / Directed by István Szabó / Written by Israel Horovitz and Szabó / Starring: Ralph Fiennes, Rosemary Harris, Rachel Weisz, Jennifer Ehle, Deborah Kara Unger

$17.99
SKU:
5999549907770
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A Napfény íze (Sunshine) 1999 / A Taste of Sunshine Ein Hauch von Sonnenschein / Directed by István Szabó / Written by Israel Horovitz and Szabó / Starring: Ralph Fiennes, Rosemary Harris, Rachel Weisz, Jennifer Ehle, Deborah Kara Unger

UPC 5999549907770 

Made in Hungary 

Audio:  English, Hungarian  

Subtitle: Hungarian 

REGION 2 PAL DVD 

Playtime 173 minutes

Sunshine is a 1999 historical drama film directed by István Szabó and written by Israel Horovitz and Szabó. It follows five generations of a Hungarian Jewish family, originally named Sonnenschein (German: "sunshine"), later changed to Sors (Hungarian: "fate"), during changes in Hungary, focusing mostly on the three generations from the late 19th century through the mid-20th century. The family story traverses the creation of the Austro-Hungarian Empire through to the period after the 1956 Revolution, while the characters are forced to surrender much of their identity and endure family conflict. The central male protagonist of all three generations is portrayed by Ralph Fiennes. The film's stars include Rachel Weisz and John Neville, with the real-life daughter and mother team of Jennifer Ehle and Rosemary Harris playing the same character across a six-decade storyline.

The film was an international co-production among companies from Germany, Austria, Hungary, and Canada. It won three European Film Awards, including Best Actor for Fiennes, and three Canadian Genie Awards, including Best Motion Picture.

 

 • Hossz: 173 perc
 • Hangsávok: magyar - Dolby Digital 5.1, angol - Dolby Digital 5.1
 • Feliratok: magyar
 • Képformátum: 16:9 - 1.85:1
 • Megjelenés éve: 2016

A napfény íze (angol címe: Sunshine) egy elsőként 1999. szeptember 13-án a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott magyar–osztrák–német–kanadai történelmi filmdráma Szabó István rendezésében. Magyarországon 2000. január 27-én volt a film premierje. Juhász Jácintnak ez volt az utolsó munkája, aki már nem érte meg a film bemutatóját, mivel 1999. január 9-én elhunyt, de utószinkronizálni nem kellett felkérni mást helyette, hiszen a filmben nem is szólal meg.

Vannak dolgok, melyek sosem változnak. A titkolt és a világ előtt is vállalt szerelem, a szégyellt és mégis felszínre törő szenvedély, a siker és a bukás, a tragédia és a boldogság aránya örök. Így van ez a Sonnenschein család életében is: a három generáció históriája (a hármas főszerep az Angol beteg-ből ismert Ralph Fiennes bravúros alakítása) magába foglal mindent, ami a XX. században Magyarországon egy családdal megtörténhet. A történet a századfordulón kezdődik, és egészen a hatvanas évekig vezeti nézőit. Benne egy család és egy ország sorsa tárul elénk a két világháborúval és 1956-tal, a tragédia és a boldogság perceivel. A Napfény íze ezért egyszerre személyes és közéleti film: egy család és egy évszázad krónikája. A Napfény íze az Európai Filmakadémia 1999. évi díjai közül elnyerte az év férfiszínésze díját (Ralph Fiennes), az év európai operatőre (Koltai Lajos) és az év európai forgatókönyve (Szabó István és Israel Horovitz) díjakat.

F/11263/J - 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

Érdekességek

 • Sors Ádám élete több tekintetben is Petschauer Attila olimpiai bajnokét mintázza.
 • Ralph Fiennes játssza mindhárom generáció főhősét, Ignácot, Ádámot és Ivánt.
 • Vali, a családhoz fogadott unokatestvér megjelenik mindhárom cselekményszálban: Ignác feleségeként, Ádám édesanyjaként és Iván nagymamájaként.
 • A Napfény receptjét tartalmazó füzet eltűnik, a film későbbi részében afféle legendaként emlegetik. A történet végén Iván leselejtezi a család régi emlékeit, kacatjait, ezzel akarván új életet kezdeni. A zárójelenetben Iván egy füzetet ejt el, amit később egy munkás feldob a szemétszállító kamionba. Az a pár pillanat -míg a munkás rátekint a füzetre- elég, hogy a néző beláthassa, hogy ez a füzet tartalmazza a Napfény nevű likőr receptjét.
 • Gusztáv az 1910-es években egy szociáldemokrata szervezetbe lép be. 1919-ben (a Tanácsköztársaság idején) népbiztos lesz, de a kommün bukása után emigrál Franciaországba. Onnan 1945-ben a KMP hívására visszatér. Arra biztatja Ivánt, hogy lépjen be a titkosrendőrség kötelékébe. Az 1950-es évek táján hal meg.
 • A film vívójeleneteiben a színészeket magyar vívók segítették, részben statisztaként, részben dublőrként. Ralph Fiennes a szerep kedvéért megtanult mind jobb, mind bal kézzel vívni. A vívók és színészek felkészülését Szepesi László vívó mesteredző, egyetemi docens irányította.
 • Hollósi Frigyes nem tudott részt venni a szinkronmunkálatokban, így az általa alakított szereplőnek Bubik István kölcsönözte a hangját. Bubik látható is a filmben, az olimpiai vívóválogatott egyik tagjaként.

 sunshine-1-.jpg

sunshine-2-.jpg

Directed by István Szabó
Produced by
Written by
Starring
Music by Maurice Jarre
Cinematography Lajos Koltai
Edited by
 • Michel Arcand
 • Dominique Fortin
Production
company
Distributed by
Release date
 • September 1999 (TIFF)
Running time
180 minutes[1]
Country
 • Germany
 • Austria
 • Hungary
 • Canada

 

Cast

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A Napfény íze DVD Sunshine 1999 / A Taste of Sunshine Ein Hauch von Sonnenschein / Directed by István Szabó / Written by Israel Horovitz and Szabó / Starring: Ralph Fiennes, Rosemary Harris, Rachel Weisz, Jennifer Ehle, Deborah Kara Unger to your wish list.