null

A magyar vadász kézikönyve by Kékessy László / Tinta Könyvkiadó / The handbook of the Hungarian hunter

No reviews yet Write a Review
$19.99
SKU:
9639372404
UPC:
9639372404
Weight:
15.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

A magyar vadász kézikönyve by Kékessy László / Tinta Könyvkiadó / The handbook of the Hungarian hunter


Language: Hungarian

Oldalszám: 132
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: B/5
ISBN: 9639372404
Tömeg: 330 g/db

Made in Hungary

 

Kékessy László célkitűzése szerint A magyar vadász kézikönyve című műve 1925-ben azok számára készült, akik meg kívánják érteni a vadásznyelvet, amely nélkül lépten nyomon elárulnák laicitásukat.

A második világháborút követő évtizedekben a vadászat sajnálatos módon csak a kivételezett helyzetben lévő politikai elit időtöltése volt. Napjainkban ismét szélesebb réteg számára nyílik lehetőség e nemes sport és kedvtelés gyakorlására. Szükséges, hogy korunk vadászai is megismerkedjenek a szakszavakkal, a vadásznyelv kifejezéseivel.

Kékessy László könyve gazdag gyűjteménye a vadászati terminológia körébe eső tudnivalóknak. Kézikönyvként több mint 3000 címszó alá besorolva ismerteti a szükséges vadászati ismereteket.

A szerző a mű előszavában így ír könyvéről: "A magyar vadásznyelv nem csinált nyelv. Mint ahogy a magyar ember háziállatainak úgyszólván minden mozdulatára külön kifejezést talált, éppúgy a vadász az ő vadjainak testrészét, járás-kelését, szokásait, szaporodását más-más fogalmakkal jelöli meg. Tehát nem valami jassznyelv, vagy egy elkülönített társaság titkos beszéde, hanem a művelt, képzett vadász szabatos, célszerű kifejezésmódja."

A fenti szavak szellemében ajánlja a Tinta Könyvkiadó e hiánypótló könyvet a vadászok mellett mindazoknak, akik a vadászat mögött rejtőzködő kultúrtörténetre is kíváncsiak.

 

Product image

Product Reviews

No reviews yet Write a Review