null

A MAGYAR ÁBÉCÉ HÍVÓKÉPEI - B. Gaál Katalin / Bedő Beáta és Tóth Mária rajzaival / TINTA KÖNYVKIADÓ 2021 / Paperback

No reviews yet Write a Review
$66.66
SKU:
9789634092933
UPC:
9789634092933
Weight:
5.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

A MAGYAR ÁBÉCÉ HÍVÓKÉPEI - B. Gaál Katalin / Bedő Beáta és Tóth Mária rajzaival / TINTA KÖNYVKIADÓ 2021 / Paperback 

ISBN-13: 9789634092933 / 978-9634092933

Printed in Hungary

Pages 76

 

A MAGYAR ÁBÉCÉ HÍVÓKÉPEI
a Megelőzöm a diszlexiát! című betűtanító, nyelvi fejlesztő segédkönyvhöz
A Megelőzöm a diszlexiát! című könyvemhez készült egy szép és jól használható hívóképsor. Ebben a betű- tanulást a szájforma is segíti. A színek jelentése: a ma- gánhangzók kék betűk, a zöngés mássalhangzók piro- sak, a zöngétlen mássalhangzók pedig zöldek.
A gyermekek a sok betűt könnyen elfelejtik. Főleg akkor, ha először találkoznak velük. Ezért a tanító néni az iskolában kirakja a képeket az egyik jól látható falra, abban a sorrendben, ahogy a betűket tanulják. A sor- rend azért fontos, hogy messzire kerüljenek egymástól a fölcserélhető betűk: például p-d-b, k-g, t-d, a-á, i, í-ü, vagy o, ó-ö, ő és a ty-cs. Jó lenne, ha otthon is a ki- csik szeme előtt lehetnének a tanult betűk! Mivel több érzékszervet kapcsolnak be a tanulásba: látják, mond- ják, hallják, írják, így biztosabban megjegyezhetik a je- leket, azaz a betűket. Ezért jelent meg külön kiadásban a könyvben szereplő betűsor.
A Kiadóval együtt nagyon reméljük, hogy ezzel az újítással még jobb eredményt érhetnek el a nyelvi hát- rány megszüntetésében a könyv használói!
A szerző

 

A Megelőzöm a diszlexiát! című könyvemhez készült egy szép és jól használható hívóképsor. Ebben a betűtanulást a szájforma is segíti. A színek jelentése: a magánhangzók kék betűk, a zöngés mássalhangzók pirosak, a zöngétlen mássalhangzók pedig zöldek.

A gyermekek a sok betűt könnyen elfelejtik. Főleg akkor, ha először találkoznak velük. Ezért a tanító néni az iskolában kirakja a képeket az egyik jól látható falra, abban a sorrendben, ahogy a betűket tanulják. A sorrend azért fontos, hogy messzire kerüljenek egymástól a fölcserélhető betűk: például p-d-b, k-g, t-d, a-á, i, í-ü, ű vagy o, ó-ö, ő és a ty-cs. Jó lenne, ha otthon is a kicsik szeme előtt lehetnének a tanult betűk! Mivel több érzékszervet kapcsolnak be a tanulásba: látják, mondják, hallják, írják, így biztosabban megjegyezhetik a jeleket, azaz a betűket. Ezért jelent meg külön kiadásban a könyvben szereplő betűsor.

A Kiadóval együtt nagyon reméljük, hogy ezzel az újítással még jobb eredményt érhetnek el a nyelvi hátrány megszüntetésében a könyv használói!

 

  • Kiadó: TINTA KÖNYVKIADÓ KFT
  • Oldalak száma: 76 oldal
  • Boritó: ragasztókötött
  • ISBN: 9789634092933
  • Kiadás éve: 2021

 

 

 

 

 

 

 

Product Reviews

No reviews yet Write a Review