Loading... Please wait...

A macskát visszafelé simogatják by G. Szabó Judit / Pöttyös könyvek / Móra Könyvkiadó 2016 / Hardcover

$19.99
SKU:
9789634154389
Weight:
18.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A macskát visszafelé simogatják by G. Szabó Judit / Pöttyös könyvek / Móra Könyvkiadó 2016 / Hardcover / Hungarian novel

Hardcover 2016

PAGES: 236

ISBN: 9789634154389  /  978-9634154389

ISBN-10: 9634154387

PUBLISHER: Móra Könyvkiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Summary:

„Amikor te lettél a mi mamánk, akkor én még kis hülye voltam, és nem tudtam, hogy engem nem fogsz szeretni. Csak aztán mindig jobban megnőttem, és mindig jobban rájöttem.” Ilyet persze hangosan soha nem mondana a nevelőanyjának Judit, de éjszaka a kórházban, ahol az ember úgysem tud aludni, sok minden kimondható, vagy legalábbis végiggondolható. Juditnak most bőven van ideje a magányos párbeszédre, hiszen jó darabig nem rohanhat úszni, dzsúdózni, huzakodni ikertestvérével, a lüke Ágival, hiszen feküdnie kell. Mivel ledobta a hátáról egy Juci nevű ló. Csak hanyatt fekszik, kispárnával a harmadik csigolyája alatt, és gondolkodik. Végigondol mindent, az egész „csodálatosan vacak” életét. Az első gimnazista pályafutását. Még a hülye Botondot is.

 

About the Author:

G. Szabó Judit (Sopron, 1925. május 15. – Sopron, 2010. március 17.) ifjúsági író.

Gyermekkorában tanítónő szeretett volna lenni és zenét tanult. 1944-ben szerezte tanítói oklevelét. Tanult a Képzőművészeti Főiskolán, a Közgazdasági Egyetemen és a Műszaki Egyetemen. Volt rajzolószerkesztő, gyártás-előkészítő, helyettes üzemmérnök.

1970-től szabadfoglalkozású író, humoros, ifjúsági műveket ír.

Férjével, Gyulával átélt utazási élményeinek köszönhetően jelent meg első könyve, a Legyen az egyik feleségem. Ennek megjelenése után már ifjúsági regényeket írt, melyeknek fő ihletői ikerlányai voltak.

"Az akkori lányregények vaníliaszagúak, bégetők, bárányfelhősek voltak. A lányaim gimnáziumba jártak, és egészen másfajta élményeket hoztak haza. Rengeteg életrajzi elem van a könyveimben, nem él meg papíron az, aki a valóságban nem élt.”

Utóbbi két könyve a krimi területére is elkalandozik.

 

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A macskát visszafelé simogatják by G. Szabó Judit / Pöttyös könyvek / Móra Könyvkiadó 2016 / Hardcover to your wish list.