Loading... Please wait...

A kőhegyen - Hamvas Béla szellemében DVD 2011 Találkozás Dúl Antallal / Directed by Harcsa Béla / Featuring Lőrincz Gabriella, Harcsa Béla

$29.99
SKU:
1105231342000
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A kőhegyen - Hamvas Béla szellemében DVD 2011 Találkozás Dúl Antallal / Directed by Harcsa Béla / Featuring Lőrincz Gabriella, Harcsa Béla

UPC 1105231342000

REGION 2 PAL DVD

MADE IN HUNGARY

AUDIO: Hungarian 2.0

SUBTITLES: English, Hungarian HOH

Total Runtime: 280 minutes (2 discs)

 

Hungarian Summary:

HAMVAS BÉLA (Eperjes, 1897. március 23. – Budapest, 1968. november 7.) magyar író, filozófus és könyvtáros.

Az 1970-es évekig a művei csupán kéziratos, gépelt formában voltak hozzáférhetőek. A nyolcvanas évektől indulhatott meg a nyilvános recepció, először A világválság (1983), majd a nagyszabású regény, az akkor még enyhén cenzúrázott Karnevál (1985) jelenhetett meg. A kilencvenes évek elején kezdődött el a teljes életmű rendezett és autorizált kiadása (szerkesztője Dúl Antal). Hamvas Béla munkásságát 1990-ben posztumusz Kossuth-díjjal ismerték el.


Ez a DVD találkozás Dúl Antallal, Hamvas Béla tanítványával, műveinek gondozójával.


A film kötetlen beszélgetés formájában Hamvas Béla műveinek alapgondolataira összpontosít, de a hamvasi tematika tovább gondolásához is szempontokat nyújt.

Kiindulópontja a hagyomány, a szentkönyvek üzenete, az archaikus mesterek tanítása, a beavatások és realizációs technikák mai alkalmazhatósága az alapállás helyreállításában.

Mert a cél, mondja Hamvas, nincs alacsonyra szabva: minden ember dolgozzon le az emberiség közös adósságából annyit, amennyit bír. Az alapállás helyreállítása nem pszichológiai, nem társadalmi, nem vallásos, nem filozófiai, hanem egyszerű és konkrét és közvetlen létfeladat. - Mindannyiunk ügye!

Dúl Antal (Kecskemét, 1945. június 10. – 2018. február 11.) teológus. Teológus végzettsége ellenére szellemi irányultságát tekintve spirituális szabadságot hirdető, egyházi dogmatikától mentes tanító. "Másként-gondolkozását" 1968-ban, Hamvas Bélával történt személyes találkozása és az író haláláig tartó kapcsolata alapozta meg, amely az évtizedek alatt a Hamvas-életmű kiváló ismerőjévé és interpretátorává tette.

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A kőhegyen - Hamvas Béla szellemében DVD 2011 Találkozás Dúl Antallal / Directed by Harcsa Béla / Featuring Lőrincz Gabriella, Harcsa Béla to your wish list.