Loading... Please wait...

A jámbor Herkules by Domokos György / Balassi Kiadó / The pious Hercules / Paperback

$19.99
SKU:
9789634560401
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

A jámbor Herkules by Domokos György / Balassi Kiadó / The pious Hercules

 

Paperback 2019

ISBN: 9789634560401 / 978-9634560401

Pages: 232

Format: B/5

Publisher: Balassi Kiadó

Language: Hungarian / Magyar

 

Description:

A XVI. század első évtizedében Egerből és más magyar városokból tudósít bennünket egy kíváncsi olasz: hogyan vadászott a magyar király gepárddal, hányan haltak meg nap mint nap pestisben, mivel kedveskedtek a magyar főuraknak, honnan szerezték be a fegyvereket, lovakat és prémeket a ferrarai udvar számára, hogyan juttatták el oda az egri püspökség jövedelmét.

Ercole Pio di Savoia két éven át működött Egerben Estei Hippolit bíboros kormányzójaként, 1508-tól 1510-ig. Az ebben az időszakban magyar földről urához, Ferrarába küldött leveleiben számos olyan apró részlet bomlik ki a kor magyar viszonyairól, amelyekről nem vallanak a hazánkban megmaradt források. A kötet az olasz nyelvű levelek átiratát közli, s a bevezető tanulmányban ebből emeli ki a művelődéstörténetünk számára legérdekesebb elemeket a szerző, számos részlet pontos fordításával.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen működő Vestigia Kutatócsoport már csaknem egy évtizede gyűjti, rendszerezi és kutatja Itália gyűjteményeiben a magyar vonatkozású forrásait. Az eddig megjelent két tanulmánykötet (Vestigia I. Mohács előtti magyar források olasz könyvtárakban, 2015., illetve Vestigia II. Magyar források Itáliából) után ez az első egybefüggő, hosszabb forráskiadás, amelyet reményeink szerint továbbiak követnek majd.

 

Product image

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A jámbor Herkules by Domokos György / Balassi Kiadó / The pious Hercules / Paperback to your wish list.