null

Rovás és rovásírás by Sebestyén Gyula / Tinta Könyvkiadó / Runes and runic writing of Hungary / Reprint Edition of the 1909 Original / Old Hungarian runic script

No reviews yet Write a Review
$35.99
SKU:
9639372269
UPC:
9639372269
Weight:
20.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Rovás és rovásírás by Sebestyén Gyula / Tinta Könyvkiadó / Runic and runic writing of Hungary / Reprint Edition of the 1909 Original

 
Language: Hungarian

Oldalszám: 326
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: B/5
ISBN: 9639372269
Tömeg: 410 g/db

Made in Hungary

 

Sebestyén Gyula (1864–1946) Rovás és rovásírás című könyve először 1909-ben jelent meg a Magyar Néprajzi Társaság kiadásában. A nagy tekintélynek örvendő szerzőt összefoglaló műve megírására a Magyar Nemzeti Múzeum kérte fel azután, hogy a XX. század elején országos méretűre duzzadt az a botrány, amely "egy Tar Mihálynak nevezett földműves" által hamisított rovásírásos felirat körül robbant ki. A botrányt követően sokan még az igazi rovásírásos emlékek valódiságát is kétségbe vonták.

Sebestyén Gyula közel százéves munkája tudományos alapossággal mutatja be, miként használták széles körben a rovást számok és tulajdonjegyek rögzítésére. Nyomon követi a honfoglalástól a legújabb időkig használatos magyar rovásírás emlékeit, bizonyítva ezzel a rovás és a rovásírás ősi voltát.

A könyvet 145 ábra teszi szemléletessé.

A Tinta Könyvkiadó azzal a szándékkal adja közre reprint kiadásban a Mesterművek sorozat negyedik köteteként a könyvet, hogy kultúránk e becses kincsét mind többen megismerhessék.

 

 

 

Product Reviews

No reviews yet Write a Review