Loading... Please wait...

Rovás és rovásírás by Sebestyén Gyula / Tinta Könyvkiadó / Runes and runic writing of Hungary / Reprint Edition of the 1909 Original / Old Hungarian runic script

$35.99
SKU:
9639372269
Weight:
20.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Rovás és rovásírás by Sebestyén Gyula / Tinta Könyvkiadó / Runic and runic writing of Hungary / Reprint Edition of the 1909 Original

 
Language: Hungarian

Oldalszám: 326
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: B/5
ISBN: 9639372269
Tömeg: 410 g/db

Made in Hungary

 

Sebestyén Gyula (1864–1946) Rovás és rovásírás című könyve először 1909-ben jelent meg a Magyar Néprajzi Társaság kiadásában. A nagy tekintélynek örvendő szerzőt összefoglaló műve megírására a Magyar Nemzeti Múzeum kérte fel azután, hogy a XX. század elején országos méretűre duzzadt az a botrány, amely "egy Tar Mihálynak nevezett földműves" által hamisított rovásírásos felirat körül robbant ki. A botrányt követően sokan még az igazi rovásírásos emlékek valódiságát is kétségbe vonták.

Sebestyén Gyula közel százéves munkája tudományos alapossággal mutatja be, miként használták széles körben a rovást számok és tulajdonjegyek rögzítésére. Nyomon követi a honfoglalástól a legújabb időkig használatos magyar rovásírás emlékeit, bizonyítva ezzel a rovás és a rovásírás ősi voltát.

A könyvet 145 ábra teszi szemléletessé.

A Tinta Könyvkiadó azzal a szándékkal adja közre reprint kiadásban a Mesterművek sorozat negyedik köteteként a könyvet, hogy kultúránk e becses kincsét mind többen megismerhessék.

 

 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Rovás és rovásírás by Sebestyén Gyula / Tinta Könyvkiadó / Runes and runic writing of Hungary / Reprint Edition of the 1909 Original / Old Hungarian runic script to your wish list.