null

Ablak - Zsiráf könyvek / Közlekedés / Classic Hungarian Picture Dictionary For Children about transportation / Tanulj Magyarul

No reviews yet Write a Review
$19.99
SKU:
9789634150664
UPC:
9789634150664
Weight:
15.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Ablak - Zsiráf könyvek /Közlekedés / Classic Hungarian Picture Dictionary For Children about transportation / Tanulj magyarul

Hungarian Language 

Hardcover: 63 pages

Publisher: MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT (2016)

Language: Hungarian

ISBN: 9789634150664 / 978-9634150664

ISBN-10: 9634150667

Kötés: cérnafűzött, keménytáblás

KiadóMÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT

 A gyerekek a tévéből, az internetről számtalan ismerethez jutnak. Ezek az ismeretek azonban gyakran összekeverednek. Az Ablak-zsiráf könyvek segítenek rendet rakni. Könnyedén, szórakoztatva, tanítva.

Az új Ablak-zsiráf sorozat köteteiben minden benne van, ami egy kisiskolást egy-egy témával kapcsolatban érdekelhet.

 „Végre egy könyv, amiben normálisan írnak a lótetűről!” Máté, harmadik osztályos tanuló

„A legérthetőbb és egyben a legizgalmasabb iskolai kiegészítő a szagos radír után.” Ágnes, tanítónő

Az Ablak-zsiráf könyvek új kötete a gyerekek egyik kedvenc témájával, a járművekkel foglalkozik. És persze minden mással is, ami a bicikli, az autók, a hajók, a repülőgépek működésével, és életünkben betöltött szerepével kapcsolatos. Így megtudhatjuk, mi mindenre van szükség ahhoz, hogy zavartalanul közlekedni tudjunk a világban.

Az Ablak-Zsiráf gyermeklexikon első olvasói lassan már maguk is szülősorba lépnek. Ezer és ezer kisiskolás ismerkedett a világgal a kötet segítségével, amely nemcsak az anyanyelvi oktatásban vált hasznos kézikönyvvé. A több mint 1200 címszó felöleli mindazt az ismeretanyagot, amelyet a 7-10 éves gyerekeknek el kell sajátítaniuk ahhoz, hogy környezetükben eligazodjanak. A szómagyarázatok - ahol csak szükséges és lehetséges - egymásra épülnek, s a dolgok közti logikai összefüggés megtanítása egyik alapvető célkitűzése volt a szerzőknek. A kis olvasók tehát a konkrét ismeretszerzés mellett átfogó gondolkodást is tanulnak. A lexikon új címszavakkal és rajzokkal bővült.

Szerzők: Mérei Ferenc és V. Binét Ágnes Ablak-Zsiráf című könyvének eredeti koncepciója alapján és annak felhasználásával írta: Somlai János 

Illusztrálta: Hegedűs Márton

Első kiadása a hetvenes évek elején[1] jelent meg, a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó gondozásában. Több ezer iskoláskorú gyermeknek nyújtott segítséget a világ megismeréséhez. A több mint 1000 képes szócikk A-tól Zs-ig felöleli azt az ismeretanyagot, melyet egy 6–10 éves gyermeknek illik elsajátítani, hogy eligazodjon környezetében. Az Ablak-Zsiráfot általános iskola alsó tagozatában használják. A szócikkek – többségükben – egymásra épülnek, mivel a szerzők egyik alapvető célja volt a dolgok közti logikai összefüggések megtanítása. Mára már túl van a 38. kiadáson is, és az eltelt évek alatt új szavakkal és képekkel is kibővítették, aktualizálták.

Az Ablak-Zsiráf egy képes gyermeklexikon. Nevét az első (Ablak) és az utolsó (Zsiráf) szócikkről kapta.

German Description:

Ablak-Zsiráf [ˈɒblɒk ˈʒiraːf] (Fenster-Giraffe) war ein enzyklopädisches Nachschlagewerk für sieben- bis zehnjährige Kinder (Redaktion: die Kinderpsychologen Ferenc Mérei und Ágnes V. Binét) im Ungarn der 1970er Jahre. Das Buch erschien beim Móra-Verlag, dem ältesten Kinderbuchverlag Ungarns. Der erste Artikel des Lexikons hieß ablak, der letzte zsiráf. Die Lemmata und die Erklärungen spiegelten die damalige historisch-politische Situation wider: neben Alltagsbegriffen wurden z. B. auch Begriffe aus dem Leben der Jungpioniere erklärt, und viele Artikel hatten einen Bezug zum damaligen politischen System. Das Buch wurde nach der demokratischen Wende neu aufgelegt und revidiert bzw. aktualisiert. Auf den Titel dieses Kinderlexikons spielt das prosaische Werk von Péter Zilahy „Die letzte Fenstergiraffe“ (Az utolsó ablakzsiráf. Ab Ovo Verlag, Budapest 1998) an, ein als ungewöhnliches Lexikon geschriebenes „Kultbuch“ über die Diktaturen in Osteuropa, das schon in mehrere Sprachen übersetzt wurde.

 

img-2191.jpg

 img-218111.jpg

 

img-2182.jpg

 

img-2183.jpg

 

img-2190.jpg

 

Product Reviews

No reviews yet Write a Review