Loading... Please wait...

Ablak - Zsiráf könyvek / állatok - Foglalkoztatókönyv / Classic Hungarian Picture Dictionary , ACTIVITY BOOK For Children about animals / Szinezz! Oldd meg! Találd ki! Nézz utána!

$9.99
SKU:
9789634150510
Weight:
15.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Ablak - Zsiráf könyvek / állatok - Foglalkoztatókönyv / Classic Hungarian Picture Dictionary , ACTIVITY BOOK For Children about animals  

Hungarian Language 

Oldalszám: 23

Publisher: MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT (2015)

Language: Hungarian

ISBN: 9789634150510 / 978-9634150510

ISBN-10: 9634150519

 

Kötés: cérnafűzött, papercover

KiadóMÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT

Elkészültél a leckéddel? Van egy kis szabadidőd? Akkor nyugodtan nyisd ki az Ablak-zsiráf foglalkoztatót, hogy végre azt csináld, amit minden gyerek a legjobban szeret: játssz!
Ne rémülj meg, ha közben tanulsz is valamit. Ez a dolgok természetes rendje. Hidd el, így is élvezni fogod.

Kedves Szülők!

Mi úgy gondoljuk, fontos, hogy a gyerekek értelmes dolgokkal töltsék a szabadidejüket.  De úgy, hogy abban örömüket leljék.Az Ablak-zsiráf foglalkoztatók ezért  úgy tanítanak, hogy minden, ami kitöltése közben történik, gyerekjátéknak tűnjön. Mert a játék motivál és örömet okoz.

Kedves Pedagógusok!

A foglalkoztató a nagysikerű Ablak-zsiráf könyvek új, állatokról szóló kötetéhez kapcsolódik. Összeállításával az volt a célunk, hogy a játékos, szórakoztató feladatokkal kedvet csináljunk a lexikon használatához. De a szórakoztatás mellett fontosnak tartottuk azt is, hogy a feladatok olyan műveletek elvégzésére késztessék a gyerekeket, amelyek fejlesztik az iskolai tanuláshoz szükséges képességeiket: gondolkodtassanak, kreatív megoldásokra ösztönözzenek, segítsék az információk tengerében való eligazodást.

A gyerekek a tévéből, az internetről számtalan ismerethez jutnak. Ezek az ismeretek azonban gyakran összekeverednek. Az Ablak-zsiráf könyvek segítenek rendet rakni. Könnyedén, szórakoztatva, tanítva. 

Az új Ablak-zsiráf sorozat köteteiben minden benne van, ami egy kisiskolást egy-egy témával kapcsolatban érdekelhet.

  „Végre egy könyv, amiben normálisan írnak a lótetűről!” Máté, harmadik osztályos tanuló

„A legérthetőbb és egyben a legizgalmasabb iskolai kiegészítő a szagos radír után.” Ágnes, tanítónő

A sorozat első kötetében az állatokról találhatnak változatos szócikkeket az alsó tagozatos olvasók.
A kisiskolások nem csak egy-egy rovarról, hüllőről vagy emlősről szerezhetnek érdekes és izgalmas ismereteket, hanem arról a rendszerről is, amiben élnek.

Az Ablak-Zsiráf gyermeklexikon első olvasói lassan már maguk is szülősorba lépnek. Ezer és ezer kisiskolás ismerkedett a világgal a kötet segítségével, amely nemcsak az anyanyelvi oktatásban vált hasznos kézikönyvvé. A több mint 1200 címszó felöleli mindazt az ismeretanyagot, amelyet a 7-10 éves gyerekeknek el kell sajátítaniuk ahhoz, hogy környezetükben eligazodjanak. A szómagyarázatok - ahol csak szükséges és lehetséges - egymásra épülnek, s a dolgok közti logikai összefüggés megtanítása egyik alapvető célkitűzése volt a szerzőknek. A kis olvasók tehát a konkrét ismeretszerzés mellett átfogó gondolkodást is tanulnak. A lexikon új címszavakkal és rajzokkal bővült. 

Szerzők: Mérei Ferenc és V. Binét Ágnes Ablak-Zsiráf című könyvének eredeti koncepciója alapján és annak felhasználásával írta: Somlai János 

Illusztrálta: Hegedűs Márton 

Első kiadása a hetvenes évek elején[1] jelent meg, a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó gondozásában. Több ezer iskoláskorú gyermeknek nyújtott segítséget a világ megismeréséhez. A több mint 1000 képes szócikk A-tól Zs-ig felöleli azt az ismeretanyagot, melyet egy 6–10 éves gyermeknek illik elsajátítani, hogy eligazodjon környezetében. Az Ablak-Zsiráfot általános iskola alsó tagozatában használják. A szócikkek – többségükben – egymásra épülnek, mivel a szerzők egyik alapvető célja volt a dolgok közti logikai összefüggések megtanítása. Mára már túl van a 38. kiadáson is, és az eltelt évek alatt új szavakkal és képekkel is kibővítették, aktualizálták.

Az Ablak-Zsiráf egy képes gyermeklexikon. Nevét az első (Ablak) és az utolsó (Zsiráf) szócikkről kapta.

German Description:

Ablak-Zsiráf [ˈɒblɒk ˈʒiraːf] (Fenster-Giraffe) war ein enzyklopädisches Nachschlagewerk für sieben- bis zehnjährige Kinder (Redaktion: die Kinderpsychologen Ferenc Mérei und Ágnes V. Binét) im Ungarn der 1970er Jahre. Das Buch erschien beim Móra-Verlag, dem ältesten Kinderbuchverlag Ungarns. Der erste Artikel des Lexikons hieß ablak, der letzte zsiráf. Die Lemmata und die Erklärungen spiegelten die damalige historisch-politische Situation wider: neben Alltagsbegriffen wurden z. B. auch Begriffe aus dem Leben der Jungpioniere erklärt, und viele Artikel hatten einen Bezug zum damaligen politischen System. Das Buch wurde nach der demokratischen Wende neu aufgelegt und revidiert bzw. aktualisiert. Auf den Titel dieses Kinderlexikons spielt das prosaische Werk von Péter Zilahy „Die letzte Fenstergiraffe“ (Az utolsó ablakzsiráf. Ab Ovo Verlag, Budapest 1998) an, ein als ungewöhnliches Lexikon geschriebenes „Kultbuch“ über die Diktaturen in Osteuropa, das schon in mehrere Sprachen übersetzt wurde.

 

img-2804.jpg

img-2797.jpg

img-2798.jpg

img-2801.jpg

img-2803.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Ablak - Zsiráf könyvek / állatok - Foglalkoztatókönyv / Classic Hungarian Picture Dictionary , ACTIVITY BOOK For Children about animals / Szinezz! Oldd meg! Találd ki! Nézz utána! to your wish list.