null

Gulliver utazásai - Erich Kastner mesél / Gullivers Reisen / Fordította: Rónaszegi Éva / Horst Lemke rajzaival / GERMAN NOVEL TRANSLATED TO HUNGARIAN LANGUAGE / HARDCOVER

No reviews yet Write a Review
$12.79
You save $3.20
SKU:
9789631194586
UPC:
9789631194586
Weight:
15.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Gulliver utazásai - Erich Kastner mesél / Gullivers Reisen / Fordította: Rónaszegi Éva / Horst Lemke rajzaival / GERMAN NOVEL TRANSLATED TO HUNGARIAN LANGUAGE / HARDCOVER

Hungarian Language Edition Hardcover book For Children
 
Kiadó: MÓRA FERENC IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ ZRT 
Nyelv: Magyar / Hungarian Language
ISBN: 9789631194586 / 978-9631194586
ISBN-10: 9631194582
Illusztrátor:  Horst Lemke
Eredeti megnevezés:
Megjelenés: 2013
Kötésmód: ragasztott kötött
Oldalszám: 104
Méret [mm]: 145 x 201 x 12
Tömeg [g]: 240
 

Az ember néha óriás, néha pedig törpe. Ez attól függ, hogy Liliputban jár-e, az apró emberkék honában, vagy pedig Brobdingnag országában, ahol toronyház nagyságú óriások élnek. A kalandos sorsú Gulliver hajóorvos jól ismerte mindkét birodalmat. Négy izgalmas utazásának történetét Jonathan Swift írta meg a 17. században, most ezek közül kettőt Erich Kästner mesél újra a tőle megszokott humoros, olvasmányos stílusban. Miközben remekül szórakozunk, a tanulság sem marad el: minden viszonylagos, idegen helyen a leghétköznapibb emberből is könnyen válhat csodálat vagy megvetés tárgya - vagy akár olyan látványosság, amelyből mindenki hasznot akar húzni. Bár ez a könyv törpékről és óriásokról szól, valójában mégis nekünk, embereknek tart tükröt, akik lelkükben hol törpék, hol óriások.

 

Gulliver utazásai Jonathan Swift 1726-ban keletkezett szatirikus utazási regénye. Az érdekes és egyben izgalmas történet egy családapáról, Gulliverről szól, aki körbeutazza a világot, hogy többet tudhasson meg más kultúrákról, emberekről. Később fantasztikus vidékekre cseppen, úgy mint Lilliput, Brobdingnag, Lugnagg és a nyihahák országa. 

fantasy regény egy kitalált szereplő képzeletbeli utazásáról szól, de a valószínűség látszatával, egyes szám első személyben, konkrét dátumokkal.

A regény négy részből áll, négy utazást mesél el. A törpék országa és az óriások szigete a relativitást fejezi ki, az angol társadalmi viszonyok szatírájaként. A filozófusok földje a tudomány szatírája, a józan ész megcsúfolása (ahol a nép éhezik, miközben a föld termékeny). A lovak országa az emberi rend fölött kimondott kegyetlen ítélet: az embernél nincs undorítóbb lény a földön.

A történetekben mégis a pozitív emberi értékek állnak az értékrend csúcsán: az észszerűség, az erkölcsi tisztaság, az igaz emberség, a segítőkészség és az emberi méltóság.

Gulliver's Travels, or Travels into Several Remote Nations of the World. In Four Parts. By Lemuel Gulliver, First a Surgeon, and then a Captain of Several Ships (which is the full title), is a prose satire[1][2] by Irish writer and clergyman Jonathan Swift, that is both a satire on human nature and the "travellers' tales" literary subgenre. It is Swift's best known full-length work, and a classic of English literature. He himself claimed that he wrote Gulliver's Travels "to vex the world rather than divert it".

The book was an immediate success. John Gay remarked "It is universally read, from the cabinet council to the nursery".[3]

In 2015, Robert McCrum released his selection list of 100 best novels of all time in which Gulliver’s Travels, a satirical masterpiece, is listed

Erich Kästner (1899-1974) az egyik legismertebb német író, számos világhírű ifjúsági könyv szerzője. Első regényét, az „Emil és a detektívek”-et 59 nyelvre fordították le. „A két lotti” című könyvéből több sikeres film is készült. Ugyancsak a gyermekirodalom klasszikusai közé tartozik a „Repülő osztály”, a „Május 35” és az „Emberke” című regénye. Könyvei, melyeket a Móra Kiadó az eredeti rajzokkal jelentet meg, a mai napig a gyerekek kedvencei.

 Emil Erich Kästner (23 February 1899 – 29 July 1974) was a German author, poet, screenwriter and satirist, known primarily for his humorous, socially astute poems and for children's books including Emil and the Detectives. He received the international Hans Christian Andersen Medal in 1960 for his autobiography Als ich ein kleiner Junge war. He was nominated for the Nobel Prize in Literature four times.

 

img-3244.jpg

img-3234.jpg

img-3235.jpg

img-3241.jpg

img-3242.jpg

 

 

Product Reviews

No reviews yet Write a Review