Loading... Please wait...

Freskó - A szemlélők by Szabó Magda / Two Hungarian short novels by Magda Szabó / Szépirodalmi könyvkiadó 1987 / Hardcover

$29.99
SKU:
9631534286
Weight:
18.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Freskó - A szemlélők by Szabó Magda / Two Hungarian short novels by Magda Szabó / Szépirodalmi könyvkiadó 1987 / Hardcover

Hardcover 1987

ISBN-10: 9631534286

ISBN: 9789631534283  / 978-9631534283

PUBLISHER: Szépirodalmi könyvkiadó

PAGES: 459

LANGUAGE: Magyar / Hungarian 

 

  !!! Condition of this book USED LIKE NEW !!!

 

Hungarian Description:

Freskó

"Nem!" - mondta megint vidáman - hozzámenni, ugyan dehogy. Nem, nem! - Ezen már annyira nevetett, hogy elkezdett köhögni, már nem is tudott szólni, csak integetett, kifutott a szobából, s szaladtában köhögött és nevetett. Benyitott a konyhába. Janka most már ott volt, jól látszottak mind a ketten, Annuska megint lovat akarhatott játszani, mert Janka ismét odahajtotta az arca mellé az arcát, s egy pillanatra olyanná vált a két arc, mintha egyetlen ábrázat volna. Akkor már tudta, hogy gyűlöli Annuskát, de Jankát is gyűlöli, és Jankával sem tud élni tovább. 

 

A szemlélők

... ráhajolt Sutor mikrofonjára, és hideg dühvel, pontosan tagolva, azt mondta a szalagra: "Dögölj meg!" "Mille remerciments, Madame!" - köszönte meg Sutor elragadtatva, mert ez több volt és nagyobb, mint amit remélt. Mikor Caesar kikapta a kezéből a mikrofont, kitépte a magnetofonból a szalagot, földhöz verte a gépet, és Sutort lerugdosta a kiállítási csarnok lépcsőjén, már valamennyi belga és francia diplomata kinn állt, nemcsak a közönség meg a járókelők, és nézték, hogy gurul le Tristan a rengeteg lépcsőn.

A szemlélők ha úgy tetszik voltaképpen szerelmes regény, ám egymásba szerető, ezúttal még csak nem is fiatal hősei nyugati és kelet-európai szemléletük következtében nem egyesíthetik életüket: a jelenkori Montague és Capulet csak olyan kurta időre állapodhatik meg egymás mellett, amennyire egy madár költöző útján pihenni ereszkedik alá a lomb közé. Persze nemcsak szerelmes regény. Nincsenek kipreparálható, elidegeníthető, csak önmagukban egyedül jelentkező érzelmek, minden mindennel összefügg. Ebben a könyvben is. (Szabó Magda) A regény első kiadása 1973-ban jelent meg.

 

About the Author:

Magda Szabó was a Hungarian writer, arguably Hungary's foremost female novelist. She also wrote dramas, essays, studies, memories and poetry.
Born in Debrecen, Szabó graduated at the University of Debrecen as a teacher of Latin and of Hungarian. She started working as a teacher in a Calvinist all-girl school in Debrecen and Hódmezővásárhely. Between 1945 and 1949 she was working in the Ministry of Religion and Education. She married the writer and translator Tibor Szobotka in 1947.
She began her writing career as a poet, publishing her first book Bárány ("Lamb") in 1947, which was followed by Vissza az emberig ("Back to the Human") in 1949. In 1949 she was awarded the Baumgarten Prize, which was--for political reasons--withdrawn from her on the very day it was given. She was dismissed from the Ministry in the same year.

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Freskó - A szemlélők by Szabó Magda / Two Hungarian short novels by Magda Szabó / Szépirodalmi könyvkiadó 1987 / Hardcover to your wish list.