null

Vallástörténeti kislexikon by Gecse Gusztáv / Második, bővített és részben átdolgozott kiadás / Hungarian language small Encyclopedia on the History of Religions / Kossuth könyvkiadó 1973 / Hardcover /

No reviews yet Write a Review
$19.99
SKU:
VallástörténetiKisLexikon
UPC:
VallástörténetiKisLexikon
Weight:
20.00 Ounces
In Stock & Ready To Ship!
Current Stock:Only left:

Frequently Bought Together:

Total: Inc. Tax
Total: Ex. Tax

Description

Vallástörténeti kislexikon by Gecse Gusztáv / Második, bővített és részben átdolgozott kiadás / Hungarian language small Encyclopedia on the History of Religions / Kossuth könyvkiadó 1973 / Hardcover

Hardcover 1973

PAGES: 338

PUBLISHER: Kossuth könyvkiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description:

A könyv célja, hogy eligazítsa olvasóját a vallástörténet labirintusában és ezáltal hozzásegítse ahhoz, hogy véleményt alkosson a vallási jelenségvilágról.
A tájékozódás megkönnyítése végett a fontosabb címszavak után irodalomjegyzék is került.
A kifejezetten filozófiai vagy etikai jellegű problémáknak csak vallási-teológiai vetületével foglalkozik a kötet.
A kislexikon kb. 450 címszót és kb. 350 utalást tartalmaz a vallástörténet és az ateizmus története tárgyköréből…

 

A Vallástörténeti Kislexikon első kiadása 1971-ben jelent meg, de csakhamar (1973-ban) szükségessé vált a második kiadás megjelentetése, amely bővebb és részben átdolgozott formában került az olvasók kezébe. Az 1975-ben megjelent harmadik és az 1977-ben megjelent negyedik kiadás nem tartalmazott lényeges változást a második kiadáshoz képest. S noha a négy kiadás példányszáma meghaladta a 150 000-et, mégsem tudta kielégíteni a keresletet. Ezért került sor az ötödik kiadás elkészítésére. Ám közben eltelt több mint tíz esztendő. Ez alatt az idő alatt nemcsak az olvasók érdeklődése bővült és módosult, hanem a vallástörténet tudománya is előrehaladt, de fejlődött maga a vallás is. A kereszténység pl. (különösen pedig a katolikus egyház) az elmúlt évtizedben több változott, mint korábban száz esztendő alatt. Mindezekre figyelemmel az új, ötödik kiadás lényegesebb átdolgozásra és bővítésre szorult.
A Kiadó reméli, hogy a felújított kiadással is sikerül korszerűen eligazítania a vallástörténet iránt érdeklődő olvasókat.

 

 

Borító tervezők:
Szántó Tibor
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2. bővített és részben átdolgozott
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
338 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.37kg

Product Reviews

No reviews yet Write a Review