Loading... Please wait...

Vallástörténeti kislexikon by Gecse Gusztáv / Második, bővített és részben átdolgozott kiadás / Hungarian language small Encyclopedia on the History of Religions / Kossuth könyvkiadó 1973 / Hardcover /

$19.99
SKU:
VallástörténetiKisLexikon
Weight:
20.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Vallástörténeti kislexikon by Gecse Gusztáv / Második, bővített és részben átdolgozott kiadás / Hungarian language small Encyclopedia on the History of Religions / Kossuth könyvkiadó 1973 / Hardcover

Hardcover 1973

PAGES: 338

PUBLISHER: Kossuth könyvkiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description:

A könyv célja, hogy eligazítsa olvasóját a vallástörténet labirintusában és ezáltal hozzásegítse ahhoz, hogy véleményt alkosson a vallási jelenségvilágról.
A tájékozódás megkönnyítése végett a fontosabb címszavak után irodalomjegyzék is került.
A kifejezetten filozófiai vagy etikai jellegű problémáknak csak vallási-teológiai vetületével foglalkozik a kötet.
A kislexikon kb. 450 címszót és kb. 350 utalást tartalmaz a vallástörténet és az ateizmus története tárgyköréből…

 

A Vallástörténeti Kislexikon első kiadása 1971-ben jelent meg, de csakhamar (1973-ban) szükségessé vált a második kiadás megjelentetése, amely bővebb és részben átdolgozott formában került az olvasók kezébe. Az 1975-ben megjelent harmadik és az 1977-ben megjelent negyedik kiadás nem tartalmazott lényeges változást a második kiadáshoz képest. S noha a négy kiadás példányszáma meghaladta a 150 000-et, mégsem tudta kielégíteni a keresletet. Ezért került sor az ötödik kiadás elkészítésére. Ám közben eltelt több mint tíz esztendő. Ez alatt az idő alatt nemcsak az olvasók érdeklődése bővült és módosult, hanem a vallástörténet tudománya is előrehaladt, de fejlődött maga a vallás is. A kereszténység pl. (különösen pedig a katolikus egyház) az elmúlt évtizedben több változott, mint korábban száz esztendő alatt. Mindezekre figyelemmel az új, ötödik kiadás lényegesebb átdolgozásra és bővítésre szorult.
A Kiadó reméli, hogy a felújított kiadással is sikerül korszerűen eligazítania a vallástörténet iránt érdeklődő olvasókat.

 

 

Borító tervezők:
Szántó Tibor
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2. bővített és részben átdolgozott
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
338 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.37kg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Vallástörténeti kislexikon by Gecse Gusztáv / Második, bővített és részben átdolgozott kiadás / Hungarian language small Encyclopedia on the History of Religions / Kossuth könyvkiadó 1973 / Hardcover / to your wish list.