Loading... Please wait...

Havasi Balázs - Etudes - Solo Piano No. 1-13 - CD / Symphonic Concert Management Kft. 2015

$18.99
SKU:
5998618405308
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Havasi Balázs - Etudes - Solo Piano No. 1-13 - CD 

Symphonic Concert Management Kft. 2015

UPC 5998618405308

A hatalmas szimfonikus show-műsoroktól eltérően ezúttal művész és közönség különösen közel kerülnek egymáshoz.

Az Etudes ebben az intim, bensőséges hangulatban érvényesülhet csak igazán, ahol Havasi igazán "fekete-fehérben" mutathatja meg magát, illetve teljes sorozat 13 tételét.

Az etűd definíció szerint olyan zenedarab, amely főleg a technikai készség fejlesztésére alkalmas, ezt tükrözi a francia étude (tanulmány) szó jelentése is. A zongorára komponált etűdök is nagyrészt pedagógiai célzattal születtek, mindegyikük egy-egy technikai problémát gyakoroltat, úgy mint unisono játék, tercmenetek, oktáv legátó vagy repetíció.

Havasi Balázs gyermekkora óta éveken át naponta órákig játszott etűdöket, hogy tökéletesítse a technikáját ahhoz, hogy diplomát szerezzen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Aki tanult valaha zongorázni, talán szerzett ezzel kapcsolatban kellemetlen emlékeket, hiszen ahogyan a definíció sejteti, az etűdök szerzőit általában nem elsősorban egy magával ragadó érzelem vagy dallamvilág ihlette, hanem a technikai tudás fejlesztése.

Mivel korábban tíz éven keresztül tanított a konvervatóriumban, ott tapasztalta meg, hogy a növendékek sokkal könnyebben győznek le technikai nehézségeket, ha tetszik nekik, az adott mű, hiszen annyira szeretnék jól eljátszani, hogy könnyebben veszik rá magukat a nehéz részekhez szükséges rengeteg gyakorlásra. Ez inspirálta arra, hogy 5 év után újra szóló zongorára komponáljon. A koncepciózus, tudatos zeneszerzés egyébként egyáltalán nem jellemző rá, a legtöbb műve valamely gondolatából, érzéséből vagy élményéből spontán születik.

1. Etude No.1
2. Etude No.2
3. Etude No.3
4. Etude No.4
5. Etude No.5
6. Etude No.6
7. Etude No.7
8. Etude No.8
9. Etude No.9
10. Etude No.10
11. Etude No.11
12. Etude No.12
13. Etude No.13

etudes.jpg

Havasi Balázs - Etude Num 8 - Piano

 

 

HAVASI — Etude No. 2 (Official Video)

havasi-etudes-1-.jpg

havasi-etudes-2-.jpg

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Havasi Balázs - Etudes - Solo Piano No. 1-13 - CD / Symphonic Concert Management Kft. 2015 to your wish list.