Loading... Please wait...

Zengő ABC / Móra Ferenc versének soraira írta Rigó Béla / Zene-Music: Lukácsy Katalin / Illustrations Rusz Lívia / Hercules Kiadó / Hungarian Musical ABC

$19.99
SKU:
ZengőABC
Weight:
12.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Zengő ABC / Móra Ferenc versének soraira írta Rigó Béla / Zene-Music: Lukácsy Katalin / Illustrations Rusz Lívia / Hercules Kiadó / Hungarian Musical ABC

Paperback 1974

ISBN: 9789631136586  /  978-9631136586

ISBN-10: 9631136582

PAGES: 63

PUBLISHER: Hercules Kiadó

LANGUAGE: HUNGARIAN / MAGYAR 

 

!!! Condition of this book is USED LIKE NEW !!!

 

Hungarian Description:

Móra Ferenc Zengő ábécéje a mai iskolások dédapáinak, ükanyáinak könnyítette meg a betűolvasás nehéz mesterségét. Az sem új gondolat, hogy egy-egy sorát továbbgondolva, boncolgatva akár egész könyvet lehet belőle növeszteni. A nagy mesemondó nevét őrző kiadónak egy ilyen kötete számos kiadásban közkézen forgott az utóbbi évtizedekben. De most zendül meg először a teljes ábécé.
A dallam, a zene, az éneklés megkönnyíti a versek befogadását, átsegíti az akadozó olvasót a nyelvtörő szavak buktatóin. Így aztán még könnyebben teljesül Móra Ferenc eredeti szándéka, aki úgy akart segíteni a betűkkel, szavakkal birkózó emberpalántákon, hogy minél több örömük teljék ebben. Bölcsen tudta, hogy gyorsabb és eredményesebb is így a tanulás.
Persze nem csupán a nyelv tornáját segítheti ez a könyv. A Zengő ábécé egy immár száz esztendős, a természethez közelebbi életformát őriz, és ennek szellemében terebélyesedtek most új versekké Móra sorai. Sok ismeretlen szóval és fogalommal is találkozhat itt az olvasó. Ezek megértését segítik a képek, amelyek élethűen adják vissza ennek a színpompás világnak a részletszépségeit. És ha olykor még a szülőnek is szótárt kell kézbe vennie, az sem baj. Nyelvünk, műveltségünk kincstáráról van szó. Jó, ha minél többet megőrzünk belőle - amíg lehet.

 

Szerzők / Authors:
 
Szerkesztő / Editors
 
Grafikus / Illustrator:

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Zengő ABC / Móra Ferenc versének soraira írta Rigó Béla / Zene-Music: Lukácsy Katalin / Illustrations Rusz Lívia / Hercules Kiadó / Hungarian Musical ABC to your wish list.