Loading... Please wait...

Rossz versek és 14 el nem beszélt történet by Valuska László, Peiker Éva / Bad Poems - Book with Hungarian film DVD 2018 / Hardcover / Central Kiadói Csoport 2019

$25.99
SKU:
9789633246979
Weight:
18.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Rossz versek és 14 el nem beszélt történet by Valuska László, Peiker Éva / Bad Poems - Book with Hungarian film DVD 2018 / Hardcover / Central Kiadói Csoport 2019

Hardcover 2019

ISBN-10: 9633246970

ISBN:  9789633246979  /  978-9633246979

PAGES: 184

PUBLISHER: Central Kiadói Csoport

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

DVD Specifications:

REGION 2 PAL DVD

MADE IN Hungary

AUDIO: Hungarian 5.1, Hungarian 2.0

Total Runtime: 94 minutes

 

Hungarian Summary:

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban hever, mert Párizsban tanuló barátnője, Anna szakított vele: az alapsztorit ismerhetjük a kritikai és közönségsikert is hozó Rossz versek című filmből. A történet azonban nem ér itt véget. A film DVD-n egy novelláskötetbe csomagolva jelenik meg, melyben tizennégy szerző továbbmeséli a szereplők életét. Ezúttal nem a felnőtt Merthner Tamás nézőpontjából, hanem a többiekéből ismerjük meg a történetet. Mert mindenkinek megvan a maga emléke. Mi történt a Margitszigeten a vízilabdaedzés után? Hogyan ismerkedtek meg Tamás szülei? Milyen volt zenekart alapítani a kilencvenes években? Tetszettek-e Zitának a versek? Hecikumából lehet-e nyelvvizsgázni? Kínzó kérdések, amelyek a stáblista lepörgése után, már a villamoson kezdik el foglalkoztatni a nézőt.

Berg Judit, Fabricius Gábor, Jakab Juli, Krusovszky Dénes, Mán-Várhegyi Réka, Németh Gábor, Reisz Ádám, Reisz Gábor, Simon Márton, Szentesi Éva, Tóth Krisztina, Totth Benedek, Valuska László és Závada Péter novelláikban a Rossz versekhez szorosabban vagy lazábban kapcsolódva, de a fenti kérdések mentén írnak kapcsolatokról, emlékekről, döntésekről és élethelyzetekről.

A film mellett a DVD tartalmaz 29 perc kimaradt jelenetet, werkfilmet, bakikat, castingot, próbákat és audiokommentárt.

Volt egyszer egy Rossz versek című film. Csudajó, érzékeny és szórakoztató alkotás, tele szerethető pillanatokkal, amik megérintenek, egyenesen bevonnak magukba – ahogy azt Emese kolléga elmeséli a filmről írt cikkében. Hogy akkor miért érdekes újra a Rossz versek? Mert megjelent DVD-n, ám egészen szokatlan konstrukcióban: amellett, hogy a kiadvány tartalmazza a teljes filmet (a szokásos extrákkal, audiokommentárral, kimaradt jelenetekkel), készült hozzá tizennégy novella is, melyek mindegyike valamilyen módon hozzárak egy apróságot a Rossz versekhez.

Szenzációs ötlet egyébként, remélem, minél több hazai film el fogja „lopni”, ezek az írások ugyanis nagyon sokat tudnak hozzáadni az élményhez. Nemcsak arról van szó, hogy a film másfél órája után töltünk még párat a novellákkal, és jó visszaemlékezni – hanem újra és újra átértékelik a filmet is, szinte mindegyik elbeszélés után azonnali kényszert éreztem, hogy újra megnézzem a Rossz verseket. Kitágítják az univerzumát, még tovább bővítik a „mesét”: a Rossz versek már önmagában is csodálatosan élő alkotás volt, de az írások még több rétegét teszik lélegzővé. Fokozzák azt az érzetet, ami már a mozgóképben is erős volt, de igazán itt teljesedik ki: hogy minden szereplő valóban hús-vér figura, teljes élettörténettel, nem csupán a vásznon pár percre megjelenő karakter.

 

Tartalomjegyzék

Hogyan ne

Mán-Várhegyi Réka: RE: ???

Berg Judit: Hadovári

Reisz Gábor: Tücsi

Németh Gábor: Levél neked

Reisz Ádám: Sztaniol

Krusovszky Dénes: Mit számít, ha nem láttam?

Szentesi Éva: Kösz, hogy jöttél meg minden

Závada Péter: Fél liter mi?

Tóth Krisztina: Rendet rakni

Fabricius Gábor: Metálfény konteo

Totth Benedek: Igazság és óvszer

Valuska László: Konyha

Simon Márton: Értekezés a módszerről / Discours de la méthode

Jakab Juli: Utóhangzavar

  

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Rossz versek és 14 el nem beszélt történet by Valuska László, Peiker Éva / Bad Poems - Book with Hungarian film DVD 2018 / Hardcover / Central Kiadói Csoport 2019 to your wish list.