null

Mozart (zongoraversenyek 2) 1999 - Érdi Tamás / MEGA Audio CD / MCDA 87902

(No reviews yet) Write a Review
$29.99
SKU:
5998318790223
UPC:
5998318790223
Weight:
5.00 Ounces
Adding to cart… The item has been added

Product Overview

Mozart (zongoraversenyek 2) 1999 - Erdi Tamas / MEGA Audio CD / MCDA 87902

UPC 5998318790223

Érdi Tamás (Budapest, 1979. november 23. –) Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

 

"Tamás touches piano keys with much more sensitivity than those who can see. I believe that in his play, there is such sensitivity which is naturally not possible to reach for us. I dare say that this ability could be measured by Chopin’s standards."  -  Zoltán Kocsis – Parlando (2010)

 

Label: MEGA - MCDA 87902
Format: CD
Country: Hungary
Genre: Classical
 
 
Magda Szabó declared: "God sends us messages through Tamás' fingers."
 
 

Tracklist:

1.  Wolfgang Amadeus Mozart
     C-duir zongoraverseny K.467
     Piano Concerto in C-major
     I. Allegro maestoso II. Andante III. Allegro vivace assai


2.  Wolfgang Amadeus Mozart
     D-dur koncertrond6 K.382
     Concerto Rondo in D-major

3.  Wolfgang Amadeus Mozart
     A-ddr zongoraverseny K.488
     Piano Concerto in A-major
     I. Allegro  II. Adagio  III. Allegro assai

 

  • Conducted By - Vasary Tamas
  • Recording - Aczel Peter
  • Photography - Spada Aniko
  • Design - Nagy Kalman

 

https://tamaserdi.com/

 

 

Koraszülöttként jött a világra Budapesten, szülei Érdi Sándor és É. Szabó Márta televíziós szerkesztők.[1] Látását egy hibás inkubátorkezelés miatt vesztette el. 5 éves volt, mikor zongorázni kezdett, s csakhamar felfigyeltek rá. Becht Erika, Kollár Zsuzsa és Eckhardt Gábor tanítja mindmáig egy úgynevezett "strukturális" módszerrel, melynek lényege, hogy tulajdonképpen újrakomponáltatják vele a darabokat. Több zongoradarabot és 12 versenyművet tud eljátszani.

Nyolcévesen lépett fel első ízben a Pesti Vigadóban, 1993-ban már a Louis Braille Nemzetközi Zongoraverseny második helyezettje lett Moszkvában. 1995-ben a korcsoport legfiatalabb versenyzőjeként első lett. 15 évesen játszotta el Vásáry Tamás vezényletével Mozart A-dúr zongoraversenyét a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Még ugyanebben az évben előadta a d-moll zongoraversenyt, és a D-dúr koncertrondót.

1994-ben felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémiára, Joó Imola tanította. Rico Saccani, Uri Mayer, és Vásáry Tamás karmesterei ajánlották, hogy Kanadában folytassa tanulmányait. Elnyerte a Torontói Royal Conservatory of Music Art Diploma ösztöndíját annak Solo Programjára, majd Leon Fleisher, Jenny Regehr és Marc Durand tanítványa lett. 2002-ben kapta meg művész diplomáját, azóta állandó résztvevője Rév Lívia zongoraművész párizsi mesterkurzusainak.

Tanulmányai mellett a világ számos pontján adott koncerteket, szólóestjei voltak többek között Budapesten, Kolozsvárott, Bejrútban, Kuvaitban, Bangkokban, Buffaloban, New Yorkban, Chicagóban és Torontóban. Játszott az Izlandi Szimfonikusokkal, valamint a Budapesti Filharmonikusokkal is Rico Saccani vezényletével, Chopin, Weber és Mozart zongoraversenyeit adta elő. A Liszt Ferenc Kamarazenekarral Mozart és Bach zongoraversenyeket adott elő Németországban, játszott a Solti Zenekarral, a Weiner Szász Kamaraszimfonikusokkal, a Győri Szimfonikusokkal és a Vienna Mozart Orchestrával. Floridában és a New York-i Lincoln Centerben átütő sikert könyvelt el venezuelai Manuel Hernandez-Silva dirigálásával, legalább kétezer ember tapsolt neki állva, akárcsak a torontói szimfonikusokkal adott koncertjén Torontóban Barry Wordsworth karmester vezényletével. A koncertsorozatokból lemezek is születtek, melyeket Kanadában kiadtak és terjesztettek.

Élő koncertfelvételen készült Schubert szóló CD-je 2003-ban látott napvilágot, 2004-ben pedig kiadták Chopin szóló CD-jét is.

2005 februárjában fellépett a Művészetek Palotájában, nagy sikerű koncertje, melyet DVD-n is kiadtak, egyben a Palota első komolyzenei lemeze.

2006-ban jelent meg újabb szólólemeze, melyen Bartók és Liszt műveket játszott, illetve mindkét Mozart CD-je.

Magyarországon gyakorlatilag minden szimfonikus zenekarral fellépett. 2007-ben Pécsett a Pannon Filharmonikusokkal játszott Chopin zongoraversenyt, melyre Kocsis Zoltán kérte fel, Budapesten pedig Mozart d-moll zongoraversenyét adta elő a Nemzeti Filharmonikusokkal közösen.

2008-ban elnyerte a Junior Prima díjat, mely a 30 év alatti tehetsége fiataloknak jár. 2008 decemberében koncertezett a New York-i ENSZ Palotában a Fogyatékosok Nemzetközi Világnapján.

 

mozart-zongoraversenyek-2-erdi-tamas-mega-audio-cd-mcda-87902-1-.jpg

 

mozart-zongoraversenyek-2-erdi-tamas-mega-audio-cd-mcda-87902-8-.jpg

 

mozart-zongoraversenyek-2-erdi-tamas-mega-audio-cd-mcda-87902-9-.jpg

 

mozart-zongoraversenyek-2-erdi-tamas-mega-audio-cd-mcda-87902-10-.jpg

Reviews

(No reviews yet) Write a Review