Loading... Please wait...

Aurora Borealis - Északi fény by Éva Pataki / Book about the hungarian movie directed by Márta Mészáros / Actors: Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska, Tóth Ildikó / Athenaeum kiadó

$29.99
SKU:
9789632937199
Weight:
17.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Aurora Borealis - Északi fény by Éva Pataki / Book about the hungarian movie directed by Márta Mészáros / Actors: Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska, Tóth Ildikó / Athenaeum kiadó

ISBN: 9789632937199  /  978-9632937199

ISBN-10: 9632937198

PAGES: 250

PUBLISHER: Athenaeum kiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description:

Hogy mi is ez a könyv? Ellesett pillanatképek sora, átdolgozott reggelek és délutánok alatt felcsipegetett emlékmorzsák az Aurora Borealis című film forgatása közben.
Két fantasztikus nő, a színész és a rendező - miközben forgat, játszik, rendez - az életéről beszélget. Azt mondják, ők már többet nem filmeznek - de mi reméljük, hogy még igen. Két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon: Törőcsik Mari és Mészáros Márta. A pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, halhatatlan emlékű pályatársakról, kalandokról csevegnek felszabadultan; aztán jóval szomorkásabban a súlyosabb és örök érvényű dolgokról: női sorsokról, háborúról, túlélésről.
Tehát mi is ez a könyv voltaképpen? Művészi hitvallás, tudástár, pletyka, rezignált életbölcsesség - s mindez a közös alkotás folyamatát, az Aurora Borealis születését kíséri. A filmét, amely a valóban megélt női sorsok és élettragédiák tablója - az utolsó szemtanúk vallomása a háborús idők borzalmairól, de leginkább mégis emberségről és szépségről. A két kimagasló alkotót hallgatva pedig csak bámulhatunk, hogyan férhet bele az életbe ennyi minden. Ott ülnek a sziporkázó, ám egyre halványuló északi fényben, és csak mesélnek nekünk.

 

English Summary:

The Aurora Borealis is a story of family that is rich in twists and turns. It breaks the depths of the relationship between mother and daughter. A successful lawyer in Vienna, Olga (Ildikó Tóth) is called back to Hungary when her old mother, Mary (Mari Törőcsik) suddenly falls into a coma. While Mary is floating between life and death, Olga finds a deeply silent secret. The increasingly passionate research leads back to the post-war Europe of the ’50s.

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Aurora Borealis - Északi fény by Éva Pataki / Book about the hungarian movie directed by Márta Mészáros / Actors: Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska, Tóth Ildikó / Athenaeum kiadó to your wish list.