null

Super Star Válogatás / Illés, Omega, Koncz Zsuzsa, Máté Péter, Fonográf és mások... / 92.9 Star Radio / A 60-as, 70-es, 80-as Évek Magyar Szupersztárjai / Gong ‎Audio CD / HCD 37909

(No reviews yet) Write a Review
$49.99
SKU:
5991813790927
UPC:
5991813790927
Weight:
5.00 Ounces
Adding to cart… The item has been added

Product Overview

Super Star Válogatás / Illés, Omega, Koncz Zsuzsa, Máté Péter, Fonográf és mások... / 92.9 Star Radio / A 60-as, 70-es, 80-as Évek Magyar Szupersztárjai / Gong ‎Audio CD / HCD37909

UPC 5991813790927

 

Product Details

Label: Gong / Hungaroton ‎– HCD 37909
Format: CD, Compilation
Country: Hungary
Genre: Rock, Pop
Style: Beat, Ballad, Rock & Roll, Pop Rock, Europop
Graphics – Grafit Stúdió Bt.
Photography By – MTI (2)

 

Tracklist:

1 Bergendy Darabokra Tőrted A Szívem
Written-By – Demjén Ferenc
4:45
2 Edda Éjjel Érkezem
Written-By – Edda, Pataky Attila
6:31
3 Apostol Okosabban Kéne Élni
Written-By – Németh Gábor, Szenes Iván
3:51
4 Dolly Roll Arrivederci Amore
Written-By – Dolly Roll
2:57
5 Illés Oh, Kisleány
Written-By – Bródy János, Illés Lajos
2:35
6 Echo (27) Gondolsz-e Majd Rám?
Written-By – Tamás László, Varannai István
2:40
7 R-GO Szeretlek Is, Meg Nem Is
Written-By – R-GO, Szikora Róbert
3:17
8 Zalatnay Sarolta       Félteni Kell
Written-By – Fényes Szabolcs, Szenes Iván
3:04
9 Hungária Csavard Fel A Szőnyeget
Written-By – Fenyő Miklós, S. Nagy István
2:17
10 Karthago (2) Requiem
Written-By – Szigeti Ferenc
4:12
11 Kovács Kati Egy Hamvas Arcú Kisgyerek
Lyrics By [Hungarian] – Vándor Kálmán, Written-By – Claude Morgan
2:20
12 Korál Hazafelé
Written-By – Balázs Ferenc, Rusz László
4:26
13 Demjén Ferenc Jöjj Vissza Vándor
Written-By – Demjén Ferenc, Latzin Norbert
3:20
14 Koncz Zsuzsa Mama, Kérlek
Written-By – Bródy János
4:23
15    
Máté Péter Elmegyek
Written-By – Máté Péter, S. Nagy István
4:32
16 Neoton Família Vándorének
Written-By – Hatvani Emese, Pásztor László
2:54
17 Fonográf Az Első Villamos
Written-By – Bródy János, Tolcsvay László
2:43
18 Omega (5) Ha Én Szél Lehetnék
Written-By – Adamis Anna, Presser Gábor
3:00

 

 

Detailed Hungarian Tracklist:

A 60-as, 70-es, 80-as évek magyar szupersztárjai felvételeiből válogat a kiváló album.

1. BERGENDY: DARABOKRA TÖRTED A SZÍVEM (Demjén Ferenc)
A zenekar őstörténete az 50-es évekig nyúlik vissza, bár fénykorukat a hetvenes évektől számíthatjuk. Jónéhány igazi tehetség felfedezése fűződik a zenekarvezető Bergendy István nevéhez, többek között Demjén Ferenc is itt próbálgatta szárnyait. Ez a dal is ebből a korszakbók való, stílusa egyértelműen jellemzi a zenekart.

2. EDDA: ÉJJEL ÉRKEZEM (Edda - Pataky Attila)
1974 áprilisában alakult az a zenekar, mely 1978-ban Észak-Magyarország egyetlen ORI-vizsgás együttese volt. Nekik sikerült elsőként a bravúr, hogy vidékről (Miskolc) indulva először a főváros, majd az egész ország fiatalságának rajongását megszerezzék. Néhány tagcsere utáni letisztult zenei irányvonalukat hűen tükrözi ez a dal.

3. APOSTOL: OKOSABBAN KÉNE ÉLNI (Németh Gábor - Szenes Iván)
Az együttes története ékes példája annak, hogy a - „Járt utat a járatlanért.." - nem mindig igaz. Egy jazz-zenekar rövid kitérőt tesz a popzenébe, és a kitérőből alapos pályamódosítás lesz. Az 1975-ös rádiós zenei vetélkedőn megismerhetett dal idézi a kor hazai zenéjének hangulatát.

4. DOLLY ROLL: ARRIVEDERCI AMORE (Dolly Roll)
A Hungária második aranykorának zenészei önálló produkcióval rukkoltak elő, és úgy tűnik, bármihez nyúltak az arannyá, sőt platinává vált a kezük alatt. Különböző stílusok jegyeit viselő dalaik közül ez a 60-as évek olasz dalainak jellemzőit viseli

5. ILLÉS: OH, KISLEÁNY (lllés Lajos - Bródy János)
1965-re már kialakult a formáció legendássá vált összeállítása. Nevükhöz fűződik az első magyar nyelvű kislemez felvétele és kiadása. Több táncdalfesztiválon történt „díjarató" szereplésük után Budapestről való kitiltásuk révén rövid időre a vidék legjobb zenekara lettek. Az első magyar beat-film (Ezek a fiatalok) zenéjét is javarészt ők készítették.

6. ECHO: GONDOLSZ-E MAJD RÁM? (Varannai István - Tamás László)
Sikereinek legjavát a 60-as évek közepén elérő csapat, mely korának egyik legemlékezetesebb lírai dalát hagyta az utókorra. Ez a felvétel nem maradhat ki ebből a válogatásból!

7. R-GO: SZERETLEK IS, MEG NEM IS (Szikora Róbert - R-GO)
Merőben újszerű hangzású dalokkal sikerült betörniük a hazai popzene élvonalába, a „csikidam"-éra kezdete a Szikora Róbert nevével fémjelzett zenekarhoz fűződik. Ez a felvétel mégis inkább a lágyabb hangvételű dalok vonulatát képviseli, amint az hallható, a líra legalább annyira „hangszerük" mint a parafakalap.

8. ZALATNAY SAROLTA: FÉLTENI KELL (Fényes Szabolcs - Szenes Iván)
Gimnazistaként a Scampolo-val lépett fel, később szólóban táncdalfesztivált is nyert, majd az egész világot bejárta, sikereket aratott külföldi fesztiválokon. Hazai lemezein az LGT, a Generál, a Metró, a Skorpió és az M7-es működött közre.

9. HUNGÁRIA: CSAVARD FEL A SZŐNYEGET (Fenyő Miklós - S. Nagy István)
Ki mit tud-ot nyert és a táncdalfesztiválokon is sikerrel szerepelt az 1967-ben alakult zenekar, mely egyaránt otthonosan mozgott a pop, a rock and roll, a dallamos rock és a beat területén is. Bár első fesztiválgyőzelmüket egy népzenei elemekkel sűrűn megtűzdelt dallal nyerték, ez a felvétel már igazi tüzes rock and roll, egyike a hatvanas évek legjobb nótáinak.

10. KARTHAGO: REQUIEM (Szigeti Ferenc)
1979 tavaszán Szigeti Ferenc alapított zenekart, melynek tagjai a kor jól ismert és sikeres zenekarából verbuválódtak. Kemény alapokra épülő dallamos, de egyáltalán nem egyszerű zenéjük nemcsak hazánkban vált népszerűvé: Ausztriában eladott lemezeik után ott is aranylemezt vehettek át. A „ Requiem" eredetileg egy alkalommal hangzott volna el, de a közönség szeretete örökzölddé tette.

11. KOVÁCS KATI: EGY HAMVAS ARCÚ KISGYEREK (Claude Morgan - Vándor Kálmán)
Egri gimnáziumi évei alatt már énekelgetett, aztán 1965-ben Ki mittud-ot, 1966-ban táncdalfesztivált nyert. A könnyűzene minden ágában képes maradandót alkotni, de nem lepődik meg akkor sem, ha nótát vagy népdalt kell énekelnie.

12. KORÁL: HAZAFELÉ (Balázs Ferenc - Rusz László)
1976-ban Koncz Zsuzsa kísérőzenekaraként alakult az együttes, melyet 1978-ban Balázs Ferenc újjá és önálló együttessé szervezett. A Budai Ifjúsági Park 1978. május 1-i nyitásán mutatkoztak be először.

13. DEMJÉN FERENC: JÖJJ VISSZA VÁNDOR (Latzin Norbert - Demjén Ferenc)
„Rózsi" komoly zenekari múlttal (Dogs, Liversing, Meteor, Tűzkerék, V'Moto-Rock) rendelkező basszusgitáros, szerző és énekes egy személyben, meghatározó alakja műfajának. Szólókarrierjének kezdete óta is szívesen és sokat dolgozik együtt ' zenészbarátaival, akiknek ad (Kovács Kati, Zorán, Katona Klári) és akiktől kap (Menyhárt János, Holló József).

14. KONCZ ZSUZSA: MAMA, KÉRLEK (Bródy János)
Nincs Magyarországon olyan ember, akinek Koncz Zsuzsát be kellene mutatni. Több mint húsz nagylemez és egy Liszt-díj birtokosa, 1990-ben az Évtized Énekesnőjének választották. Érdekességként csak annyit, hogy ötödik, „Jelbeszéd" című albumát indoklás nélkül kivonták a forgalomból és bezúzták, ezen található a híres „Ha én rózsa volnék".

15. MÁTÉ PÉTER: ELMEGYEK (Máté Péter - S. Nagy István)
Pályájának első kilenc évét méltánytalanul háttérbe szorítva „tengeti" ez az énekes-szerző-muzsikus, aki sajátos hangvételű szerzeményeit szokatlanul gazdagon hangszereli. 1976-ban végre elkészül első nagylemeze, melyről több dal is örökzölddé vált, többek között az általunk választott is.

16. NEOTON FAMÍLIA: VÁNDORÉNEK (Pásztor László - Hatvani Emese)
Ez a csapat a 70-es években a magyar együttesek közül talán egyedüliként turnézhatott Japánban, Ghana-ban, Nigériában és Itáliában is. 1971-es rádiófelvételük kislemezen is megjelent, valamint felkerült erre a válogatásra is.

17. FONOGRÁF: AZ ELSŐ VILLAMOS (Tolcsvay László - Bródy János)
Az Illés és a Tolcsvay Trió utódzenekaraként létrejött csapat nevét egy, a Fővárosi Művelődési Házban megjelenő és (minő véletlen) Bródy János által szerkesztett újság után kapta 1973 szilveszterén. Zászlajára a country- és a rockmuzsikát tűzte, de mint ahogy az ebből a dalból is kiderül, a sok jól képzett zenész tehetsége ezen messze túlmutat.

18. OMEGA: HA ÉN SZÉL LEHETNÉK (Presser Gábor - Adamis Anna)
1962-ben egy gimnáziumi és egy kollégiumi zenekar egyesülése révén jött létre a zenekar, amely honi sikerein kívül az egykori NSZK, Portugália, Törökország és Svájc slágerlistáit is meghódította. Első magyarországi nagylemezük a „Trombitás Frédi", ezen szerepelt először ez a dal.

super-star-illes-omega-koncz-zsuzsa-mate-peter-fonograf-es-masok...-92.9-star-radio-valogatas-a-60-as-70-es-80-as-evek-magyar-szupersztarja-gong-audio-cd-hcd-37909-1-.jpg

 

super-star-illes-omega-koncz-zsuzsa-mate-peter-fonograf-es-masok...-92.9-star-radio-valogatas-a-60-as-70-es-80-as-evek-magyar-szupersztarja-gong-audio-cd-hcd-37909-2-.jpg

Reviews

(No reviews yet) Write a Review