Loading... Please wait...

Nyelv, meggyőzés, gyógyítás / A meggyőzés nyelvi mintázatai a 16-17. századi orvosi receptben / By Kuna Ágnes / Tinta Könyvkiadó / Language, persuasion, healing in Hungarian

$25.99
SKU:
9789634092070
Weight:
12.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Nyelv, meggyőzés, gyógyítás / A meggyőzés nyelvi mintázatai a 16-17. századi orvosi receptben / By Kuna Ágnes / Tinta Könyvkiadó / Language, persuasion, healing in Hungarian

 

Sorozatszám210
Oldalszám204
Kötés típusapuhafedeles
FormátumB/5
ISBN9789634092070 / 978-9634092070
Tömeg357 g/db

 

Made in Hungary

 

A meggyőzés, a gyógyítás és a hozzájuk kapcsolódó nyelvi cselekvések végigkísérik az egyes ember életét és az emberiség történetét egyaránt. Ez a könyv a gyógyításhoz kapcsolódó diskurzusok jelenében és múltjában tárgyalja a meggyőzés jelenségét és stratégiai műveleteit, jelentéslétrehozó cselekvésként a megismerés, a társas-kulturális meghatározottság felől mutatva be működésüket.

A funkcionális pragmatikai hátterű elemzés számos gyógyításhoz kapcsolódó modern, illetve történeti szövegben és szövegtípusban ismerteti a polarizálás, az intenzifikálás, a metaforizáció, a perspektiválás, a személyközi közelítés és távolítás, valamint a pozicionálás stratégiáit, továbbá ezek összjátékát. A vizsgálatban a 16–17. századi orvosi receptekben megjelenő, meggyőzéshez kötődő fogalmi-nyelvi kategóriák részletes leírása révén kiemelt szerepet kap a történetiség szempontja.

A kötet - múlt és jelen között kapcsolatot teremtve - betekintést ad a magyar orvosi nyelv alakulástörténetébe, azon belül a gyógyító és a beteg közötti meggyőzés világába.

 

Product image

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Nyelv, meggyőzés, gyógyítás / A meggyőzés nyelvi mintázatai a 16-17. századi orvosi receptben / By Kuna Ágnes / Tinta Könyvkiadó / Language, persuasion, healing in Hungarian to your wish list.