Loading... Please wait...

Mondatelemzési feladatok 1. by Gaál Edit / Közép- és felsőfokú gyakorlatok a mondatfajtákról, az egyszerű mondatokról és az összetett mondatok tagmondatairól / Hungarian grammar workbook - complex sentences / Tinta könyvkiadó 2020

$15.99
SKU:
9789634092360
Weight:
12.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Mondatelemzési feladatok 1. by Gaál Edit / Közép- és felsőfokú gyakorlatok a mondatfajtákról, az egyszerű mondatokról és az összetett mondatok tagmondatairól / Hungarian grammar workbook - complex sentences / Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek 23. / Tinta könyvkiadó 2020 / Paperback

Paperback 2020

ISBN: 9789634092360  /  978-9634092360

ISBN-10: 9634092365

PAGES: 52

PUBLISHER: Tinta könyvkiadó

LANGUAGE: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description:

A Mondatelemzési feladatok 1. a középiskolások, érettségizők és a felsőoktatásban tanulók számára készült, a nyelvi szintek közül a mondatokkal foglalkozik. A téma nagyon sokrétű, ezért az anyagot két részre bontottuk: az első füzetben a mondategységgel (egyszerű mondatok és az összetett vagy többszörösen összetett mondatok tagmondatai) kapcsolatos gyakorlatok találhatók, a másodikban az összetett és többszörösen összetett mondatok.

Az első fejezetet leszámítva ezek a munkafüzetek kizárólag a tipikus szerkezetű mondatokkal foglalkoznak, vagyis olyanokkal, amelyekkel a tananyagban is sokszor lehet találkozni, hiszen elsődleges cél az érettségire és a felsőfokú tanulmányokra való felkészítés.

A középpontban az elemzéseket megkönnyítő, de nem feltétlenül általánosan alkalmazott ágrajzok állnak, amelyek szemléletessé teszik a mondatok szerkezetét.

A munkafüzet nemcsak a gyakorláshoz és ellenőrzéshez nyújt segítséget, hanem a megoldókulcsban magyarázatokat is ad a feladatok elvégzéséhez. Kiegészítésképpen ajánljuk a szerzőnek 2016-ban a Tinta Könyvkiadónál megjelent Magyar nyelv - Szintek, síkok, hálózatok című könyvét, amelyből a diákok bővebben tájékozódhatnak a felmerülő problémákról.

A szerző előző munkafüzete (Szövegtani munkafüzet) szintén ennek a korosztálynak szól. Hasonlóan a Szövegtani munkafüzethez, ebben az esetben is variálhatóak a kérdések és a példák.

 

About the Author:
Gaál Edit nyugdíjazott gimnáziumi tanár, az ELTE Mai Magyar Nyelvi Tanszékének volt munkatársa, a Nyelvtudományi Társaság tagja több évtizedes orosz és német nyelvoktatással, magyarnyelv- és irodalomtanítással a háta mögött készítette el mondattani munkafüzetét. Fő kutatási területei: a magyar nyelv rendszere, nyelvi szintek, síkok, hálózatok, digitális segédanyagok készítése. 

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Mondatelemzési feladatok 1. by Gaál Edit / Közép- és felsőfokú gyakorlatok a mondatfajtákról, az egyszerű mondatokról és az összetett mondatok tagmondatairól / Hungarian grammar workbook - complex sentences / Tinta könyvkiadó 2020 to your wish list.